Jautājums o Šrilanka

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
1126 abonenti tiks
informēti par problēmu
Tēmu jautājumsа

Saistīts jautājums «Vietas un izklaide»
Ja ņemat tikai brokastis viesnīcās, cik naudas vajadzēs pusdienām un vakariņām (2 pieaugušie + 1 bērns 8 gadi)?
Ēdiens bez smalkumiem))
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
8 abonenti  • prasīja 2019-09-256 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  26
аватар ollennka
Es neieteiktu ēst tikai brokastis. Ceilonas ēdiens ir specifisks, ne visiem, un nebūt nav droši, ka bērns to var ēst. Un Eiropas pārtika maksās vairāk nekā tad, ja jūs uzreiz uzņemtu pilnu pansiju.
аватар moy_contakt
Tas viss ir atkarīgs no viesnīcas. Ja viesnīca ir normāla, tad ir jēga ņemt vakariņas. Bet mēs ar dēlu (un viņš ir ne tikai izvēlīgs, bet ir arī ēdieni, kurus viņš neuzsūc) un labi paēdām. Bija izcilas krēmzupas, zivis jebkurā variantā (kā pasūtīt), rīsi arī dažādās variācijās.Par augļiem vispār klusēju. Dēls sāka ēst ananāsus Šrilankā, pirms tam nekur negribēja, kategoriski. Zivis mums ir viss. tāpēc, ja tavs bērns ēdīs zivis, rīsus, tad tev būs ar ko pabarot bērnu. Mūsu problēma ir tieši tā, ka dēls ēd tikai zivis un jūras veltes (jokam, ka dzimis nepareizajā valstī) un gaļa netiek sagremota no dzimšanas. Mums nekad nav bijušas problēmas ar pārtiku ne Indijā, ne Šrilankā. Garšvielas ... jā, bet mums viņi gatavo vieglo versiju. Tu saki, ka nebūtu pikanti un vismaz garšvielas un viss būs ok. Un uz ēšanas rēķina palasiet atsauksmes, jo ir viesnīcas, kur noteikti nav jēgas piemaksāt par vakariņām. Par naudu es nevaru teikt, jo tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem.
аватар moy_contakt
Izvēlieties viesnīcu, kuras tuvumā ir infrastruktūra, lai nebrauktu pusdienās un vakariņās ar tuk tuk. Ja tu paņem zivi (un tā no viņiem iet bez cenas, tad tev to atnes un saka, cik tā maksā. Un piefiksē šo brīdi uz papīra un nofotografē !! Mums bija tā, ka mēs apspriedām šīs izmaksas , atnes rēķinu ar izlaboto numuru, protams pa lielam...dabiski uz šo iestādi vairs negājām.Tāpat jāņem vērā, ka rēķinam tiek pieskaitīti 10% (ne visur, bet pārsvarā) .
аватар dii34
Mēs dzīvojām Kogalla ciematā. Vidējā čeka vakariņām lieliskā restorānā 4 pieaugušajiem bija 20 USD.
аватар logvinova
Jūs skatāties uz infrastruktūru ap viesnīcu. Ir vietējās ēstuves ar apšaubāmu sanitāriju. Un konkrēts ēdiens. Un vēl jāsēž un jāgaida. Un viesnīcā viņš atnāca, izvēlējās, paēda. Nepatika - paņēma citu. Laika daudz, viesmīļi baltā.))))
аватар moy_contakt
logvinova, šeit es tev nepiekrītu. Ja tā uzdod jautājumu par antisanitāriem apstākļiem, tad vispār nav jēgas braukt uz tādām valstīm. Pirmo reizi ciemojoties Indijā (Goa), biju šokā par viņu kakliņiem (krastā kafejnīcas), no dēļiem sasistas nojumes, labāk virtuvē vispār neiet, jo tad nevar sagaidīt savu apetīte :) bet saindēšanās nekad nav bijusi, TC viss ir izcili svaigs un šobrīd gatavojas. Šrilankā lietas ir nedaudz labākas. To pašu varu teikt par Taizemi un citām līdzīgām valstīm. Var atrast pretenciozas iestādes, bet kāpēc tad doties uz tādām valstīm...
аватар ollennka
Es braucu uz antisanitārām zemēm pēc dabas skaistumiem un vēstures pieminekļiem. Un es netaisos justies kā nepilnvērtīgs tūrists tikai tāpēc, ka neēdu viņu nacionālos ēdienus, kas gatavoti antisanitāros apstākļos.)))
Katram ir sava riebuma pakāpe, to nevar pārtaisīt.
аватар logvinova
my_contact - protams. Taču šīs valstis ir labas ne tikai pārtikai. Un tu raksti par sevi, un es paskaidroju cilvēkam, kā, no mana viedokļa, ir situācija. Man personīgi atrast, kur, ko un par kādu cenu ēst trīs reizes dienā, ir tikai sabojāts atvaļinājums.
аватар moy_contakt
Noteikti dodamies uz eksotiku pēc skaistuma, dabas, vēstures utt., tas viss ir ļoti interesanti, bet man ļoti svarīga ir arī vietējā virtuve. Braucu arī pēc svaigākajām jūras veltēm (no rītiem makšķernieki atved tikai nozvejotas jūras veltes, izvēlos to, kas man garšoja un turpat gatavoja, tas ir Indijā). Šajā ziņā Šrilanka man patika mazāk, izvēle brīžiem bija sliktāka. Bet tomēr vietējās iestādēs vienmēr piedāvāja 2-3 zivju veidus, bet garneles, krabjus un citas dzīvas radības bija gandrīz visur.Jā, pirmās divas dienas izmēģinājām ēdienu dažādās iestādēs, kur labāk, kur sliktāk bet teikt, ka šie meklējumi bijām sasprindzināti.. nu nē, tieši otrādi, šī ir lieliska iespēja tuvāk iepazīt vietējo ēdienu. Cenas visur (biotopa ietvaros) plus mīnus vienādas, meklēja tikai garšīgu gatavošanu un labu apkalpošanu (vietām kliboja). Tādas lietas ir jāizturas vienkāršāk, tas nav ALL Clusive, tas ir daudz interesantāk un garšīgāk, jūs pats organizējat savu atvaļinājumu.
аватар lazy_person
Šī "ekonomika" vienmēr iet uz sāniem, īpaši tādās eksotiskās valstīs (Indija, Šrilanka ..). Tur ļoti uzmanīgi jāēd, īpaši ar bērnu. Viesnīca - ēdiens viesnīcā, tas ir diezgan normāli. Ēst ārā ir riskanti... tas ir ekstrēmi.
аватар moy_contakt
Ja tā skatās, tad vēdergraizes var gadīties jebkurā valstī un pat respektablākajā un ne lētajā viesnīcā, diemžēl.
аватар ollennka
Bet nez kāpēc tas notiek biežāk visādās Vjetnamā, Indijā un Šrilankā)))).
аватар moy_contakt
ollennka Man nekad nav bijušas problēmas šajās valstīs, bet Ēģiptē viņi dabūja savainojumus un nebija slimīgi. Un turku viesnīcā viņi nokļuva slimnīcā ar dēlu....viņiem zāles līmenī,bērnu ātri nolika uz kājām,bet....un šī viesnīca ir viena no labākajām piekrastē. no Alanjas ... jaunāko neņēma līdzi uz eksotiku uz gariem lidojumiem, transfēriem, un mans dēls no 7 gadu vecuma ir ar mums visur un visur (tagad viņam jau 13)
аватар ollennka
Ēģiptē joprojām ir no tās pašas antisanitārās sērijas. Turcijā vidēji viesnīcās un restorānos ir labāki sanitārie apstākļi.
Visvairāk (pah-pah) nekad nav saindēts ceļojot, bet mani ceļabiedri saindējās divas reizes: Malaizijā un Vjetnamā.
аватар ollennka
Starp citu, es nebraukšu uz Indiju pat neskatoties uz miljons skaistajām Tadžmahala un Aurangabad fotogrāfijām. Jo es baidos no šoka))).
аватар moy_contakt
Indija ir savādāka. Tur ir ļoti civilizēta daļa un to sauc GOA, tur arī ir ko redzēt. Tur šoks vairāk var gadīties tajā daļā, ko ēst (kur viņi gatavo un kur piedāvā nogaršot gatavoto), bet kas attiecas uz globālo šoku, tas neapšaubāmi ir Varanassi, un citās pilsētās tas nav daudz labāks.. kas ir kas notiek lepno ielās (kā viņi dzīvo cilvēki, šī nabadzība apkārt, netīrība utt... bet tas arī ir jāredz vismaz vienu reizi, ticiet man, salīdzinot ar redzēto, jūs sākat novērtēt savu dzīve savādāka, parādās jauni nākotnes plāni, sevis apzināšanās un sāc domāt, ka labi, ka neesmu te piedzima (bērnus līdzi neņēma.) Bet vispār civilizētai un ērtai atpūtai ,pietiek izvietošanai izvēlēties GOA štatu,pieklājīga viesnīca un tici man,tādu atpūtu nekur citur nebiju piedzīvojusi.kur viņi gatavo zivis vai ko...atgriežos tur atkal un atkal un ir 100x labāk nekā Šrilanka ar Taizemi.Bet tas ir man un manam vīram.
аватар ollennka
Jā, es kaut kā uzdrošināšos uz Indiju ... Agrāk vai vēlāk zinātkāre uzvarēs. Tīri dārzeņu atpūta, man tā īsti nepatīk.
аватар sugak70
Paņēmām brokastis, pusdienas mums nav svarīgas. Vakarā vietējie (jūs atradīsiet) atnesa garneles 2 porcijas pa 0,5 kg mērcē un palmu zaros uz paplātes izceptas zivis - 12-15 dolāri. Mēs bijām divi pieaugušie. Viņi ēda līdz kaulam. Pēc nedēļas ļoti gribējās boršču, bet ak vai, nekā tāda nav. Taču pusdienot var arī vietējās kafejnīcās. Valsts ir nabadzīga, cenas demokrātiskas. Neaizmirstiet, ka kafejnīcā cenai tiks pievienota 10% apkalpošanas maksa.
аватар ollennka
Starp citu, jā, Šrilankā visur papildus ēdienkartē norādītajai summai rēķinā bija ielikti nodokļi un apkalpošanas maksa. Kopumā iznāca kādi 20-25% plus.
аватар sugak70
manuprāt 10%, citu tur neesmu redzējis
аватар ollennka
10 procentu nodoklis un 10-15% dzeramnauda. Dzeramnauda dažkārt nebija iekļauta, bet vienmēr bija nodoklis. Es devos 2016. gadā, ja kas, varbūt tas ir mainījies trīs gadu laikā.
аватар moy_contakt
Viesnīcās un nodokļos un 10%, kafejnīcās tikai 10%. Varbūt mums netika paziņots nodokļa apmērs, bet uzreiz tika dota cena ņemot vērā, bet nodoklis oficiāli parādījās tikai uz pavadzīmes, kas tika izrakstīta viesnīcā, tāpēc vispār bija neizdevīgi tur ēst vai dzert papildus uz to, kas bija iekļauts iepakojumā.
аватар ollennka
Nezinu, gan restorānos, gan viesnīcās izkrāpa gan nodokli, gan dzeramnaudu uzreiz. Un ēdienkartē vienmēr bija rakstīts ar sīku druku apakšā, ka nodoklis un dzeramnauda tiks pievienoti virsū.
аватар moy_contakt
Mūsu kafejnīcā ārpus viesnīcas rādīja tikai 10%, bet tālāk bija kafejnīca, kur cenas kopumā bija lieliskas un nepaņēma pat 10%. Bet viesnīcā mums bija lieliska maltīte, un kad ieraudzījām rēķinu, godīgi sakot, viņi sabijās...... varbūt ar visiem nodokļiem un dzeramnaudām sanāca krietni dārgāk... ņemt kaut ko citu viesnīcas teritorijā.
аватар dii34
Mūsu viesnīcā viss bija ļoti dārgs. Paēda netālu no viesnīcas. Patiešām, rēķinam tika pievienoti 10%. Kas attiecas uz bērniem, tad uz Taizemi lidojām ar gadu vecu bērnu. Ievērojiet minimālās higiēnas normas un viss būs kārtībā. Paņemiet bērnam zupas, labi pagatavotas vai sautētas. Noslaukiet galda piederumus ar mitrām salvetēm un, pats galvenais, nomazgājiet rokas ar ziepēm)))) Jauku ceļojumu!
аватар Gusevaolga2206
Atpūtās Ambalangodā, mazā pilsētiņā Šrilankas dienvidrietumos. Mēs iekļāvām tikai brokastis, Eiropas (karstais ēdiens: olu kultenis ar dārzeņiem, olu kultenis ar desām, auzu pārslas utt.), šai tējai un kafijai kafija ir VISUR pretīga, un tēja, protams, ir super))), plus augļu salāti un svaiga sula). Vakariņojām un vakariņojām dažādās vietās, cenas visur aptuveni vienādas, vakariņas trim maksimums 20$, porcijas lielas. Pusdienās ēdām tikai zupu, pašā karstumā kaut kā nesanāca, 1 porcija - 1,5$, vēl atceramies garneļu zupu ar kokosriekstu pienu... Mums tur gaļa un vista vispār nepatika , vietējie to neēd un Nemāk gatavot (. Zivis un jūras veltes ir brīnišķīgas. Pāris reizes agri no rīta zivju tirgū nopirkām tikko nozvejotas zivis un garneles (biju tuvumā), makšķernieki pārdod savu nakts lomu no 6 rītā, un iedeva gatavot, daudzi restorāni sniedz šo pakalpojumu, arī mūsu viesnīca maksā līdz 3 $ par 1 kg vārīšanu.Lēti un ērti!Neviens nav saindējies, viss no jūras ir ļoti svaigs un garšīgs)))
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Šrilanka
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl