Jautājums o Batumi

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
135 abonenti tiks
informēti par problēmu
Tēmu jautājumsа

Saistīts jautājums «iepirkšanās»
Ko garšīgu atvest no Gruzijas? Vai austrumu saldumus labāk pirkt Batumi tirgū vai lielveikalos?
Ko garšīgu atvest no Gruzijas? Vai austrumu saldumus labāk pirkt Batumi tirgū vai lielveikalos?
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
9 abonenti  • prasīja 2019-01-176 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  8
аватар ollennka
Ooooh! Gruzijā ir daudz garšīgu lietu!
1. Visgaršīgākais ir vīns. Noteikti izmēģiniet baltos (kisi, tvishi, mtsvane), man tie ir kļuvuši par īstu atklājumu, jo galvenokārt eksportējam sarkanvīnus.
2. Laba ir arī čača, var ienest nedaudz dažādas garšas.
3. Churchkhela un tklapi ir tādas plānas augļu zefīra pankūkas.
4. Visu veidu suluguni: parastie, kūpināti, izturēti vīnā utt. utt.
5. Rieksti ir parastie un medū.
Labāk pirkt Tbilisi, tur lielāka izvēle, bet Batumi ir daudz veikalu ar saldumiem. Tirgus nebija, lielveikalu (normālu lielo kā pie mums) Batumi praktiski nav. Bet centrā ir daudz mazu veikaliņu, mēs tur krājām krājumus.
аватар AllOverTheWorld
Un pats galvenais, izmēģiniet to! kebabs;) jēra gaļa, un protams hačapuri!, mantv, ak jā, tik daudz lietu! Šī ir Gruzija!
Churchkhela ir visgaršīgākais un veselīgākais deserts....
аватар Kavkasia
Ja esat Batumi, dodieties uz tirgu, tas ir ļoti labs un liels, un tur jūs varat iegādāties sev un dāvanām, nevis tradicionālos, visiem garlaicīgos magnētus:
1) garšvielas, 2 lari maisiņi (Svan sāls, sausā adžika, bārbele, ucho-suneli, komplekts harčo u.c.)
2) otrajā stāvā ir milzīga visu veidu sieru izvēle, nāc un pamēģini, līdz kāds iepatiksies.
3) turpat, otrajā stāvā milzīgs daudzums Churchkhela un kaltētas hurmas.
Alkoholu tirgū labāk nepirkt, kas zina, kā un kādos apstākļos tas tiek ražots. Tagad Batumi ir atvērta uzņēmuma KTW filiāle, kurā var degustēt vīnus un paņemt tos gan pudelēs, gan krānā, piemēram, Kinzmarauli. Arī Zviad Gamsahurdia ielā (ne Konstantīna, bet Zviad !!) atrodas Daneliya vīna nams, tur ir labi vīni un var paņemt arī čaču un vīnu pudelēs pildīšanai. Lielisks pudelēs pildīts vīns Ojaleshi ar medu.
Īsāk sakot, tas ir šādi.)
аватар klichko
"manv"
Tev ir jāsaprot, manti. Bet tikai Gruzijā khinkali. Kijeva ir pilna ar garšīgām vietām katram budžetam, kur tās ir lieliski sagatavotas. Es jau klusēju par dažādiem hačapuriem) Mājas vīns un čača tiek importēti, kvalitāte ir augšā
Suluguni, ir pieejamas visādas mērces un saldumi (ne austrumnieciski)) Kijevā milzīga gruzīnu diaspora ir organizējusi visa veida ražošanu. Un daži restorāni sacentīsies ar labākajām vietām Tbilisi ... es atbildu!
Adžāriešu virtuve (Batumi) atstāj daudz ko vēlēties. Izņēmums Adžārijas hačapuri
Un no Gruzijas jums ir jāatved neaizmirstami iespaidi
аватар Tumanka
Paldies! Noteikti nobaudīsim vīnu un kebabus! Churchkhela, suluguni, rieksti... es rakstu sarakstu)
Piekrītu par iespaidiem, tas ir galvenais, kas jāņem no Gruzijas, bet draugi un radi gaidīs dāvanas)
аватар lazy_person
Tas viss ir Kijevā. Un Khvanchkara, un Kindzmarauli, un Suluguni ... Ir tikai tā īpašā gruzīnu atmosfēra, kuru šeit nevar redzēt un sajust ... protams, labāk ir apmeklēt Tbilisi. Batumi joprojām ir Adžārija. Autentiska Churchkhela ar lazdu riekstiem (lazdu riekstiem) un izgatavota uz vīnogu bāzes. Adjika un tklapi (kharcho garšvielas, kuru pamatā ir tkemale / plūmes, ķiršu plūmes /) ilgstoši nebojājas. Suluguni jābūt cietam, sāļam (marinētam sieram) un ar sarullētu struktūru. Čača - līdz 60 grādiem un sit pa galvu ...
аватар keks452
Tas nekas,ka tu maldina cilvēku...skaidrs,ka viss jau ir pagatavots un vests uz mūsu tirgiem.Bet gaļas garša un smarža un ūdens atšķiras.Izmēģiniet mūsu cepto vistu un cepiet to tur, tikai ar sāli un piparus pannā ... aizrīsies ar siekalām.
Lai kaut ko nēsātu, ir jāprot izvēlēties: sālim jābūt Zaļam ar pelēku nokrāsu. Churchkhela ir mīksta un rieksti “izvelkas.” Pirms izvēles ir jāpasmaržo siers. Kafiju neņem, nav stipra.Vīni pārsvarā skābi. Noteikti ņemiet kastaņu medu. Un bārbeļu ievārījums, ja atrodat citronu (vietējo), tas smaržo pēc melisas, ņemiet to ... izmēģiniet alu - es to nedzeru, bet viņi saka, ka tas ir labs.
аватар ira.novo2000
Vīns noteikti. Čerčelas un gruzīnu sieri, kā arī gruzīnu garšvielas manai gaumei neatbilst. Krimā tos ēdu vairākas reizes vēl pirms Gruzijas brauciena - man likās, ka Gruzijā tie bija garšīgāki - nekas tāds - nepavisam ne garšīgāks. Man garšo tādi sieri kā parmezāns - Gruzijā tādus nebiju sastapies.
Mēs vienkārši pārdodam šlakus gruzīnu vīna aizsegā.
Mīļā – es iemīlējos Abhāzijā – nedomāju, ka to var nopirkt mūsdienu Gruzijā. Bet varbūt. Arī gruzīnu valoda nav slikta - pamēģini.
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Batumi
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl