Jautājums o Bulgārija

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
2434 abonenti tiks
informēti par problēmu

Saistīts jautājums «iepirkšanās»
par vīnu
Mēs neko daudz nezinām par sausajiem vīniem. Labākie, ko viņi atveda mājās, bija vīni no Rumānijas. Kaut kā no Bulgārijas nestrādā. Es vienmēr konsultējos ar pārdevējiem, bet ne gluži tā, kā gribēju. Iesakiet, ko pirkt? Vīns nedrīkst būt skābs, ne lēts, ar bagātīgu aromātu. Man ļoti garšo vīni no karaliskā pagraba Balčikā. bet tie nav sausi. Pēdējo reizi viņi to paņēma uzņēmuma veikalā Pomorijā par 10 levām, bet arī ne pārāk daudz.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
7 abonenti  • prasīja 2013-03-2012 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  21
аватар NatashaS
Viņiem ir vīna reģions (neatceros nosaukumu, pameklē Google) uz robežas ar Grieķiju. Šī reģiona vīni tiek uzskatīti par labākajiem.
Kas attiecas uz mani, tad bulgāru baltvīni nav slikti, bet saspīlēti ar sarkanajiem.
аватар irina_1901
Paldies, vai varat man iedot konkrētu vārdu? Būšu pateicīgs.
аватар ddr577
2000. gadā Bulgārija pieņēma vīnu klasifikāciju, pamatojoties uz teritoriālo principu un saskaņā ar ES noteikumiem. Bulgārijas vīnu klasifikācijā ir četras kategorijas.
Pirmais ir galda vīni.
Otrais ir vietējo zīmolu vīni. Konkrēti bulgāru zīmoli ietver vīnus no vīnogu šķirnēm Mavrud, Dimyat, Kadarka (Gamza), Melnik.
Trešais ir vīni, kas ražoti no noteiktas kvalitātes vīnogu šķirnēm, kas audzētas noteiktos reģionos (DGO). Tas ietver augstas kvalitātes Riesling, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Merlot u.c. vīnus. Uz etiķetes jānorāda izcelsmes apgabals.
Ceturtā – augstākā kategorija: pēc izcelsmes kontrolētais nosaukums “kontrole” – ir līdzīgs franču kategorijai AOC. Vīnus gatavo no vīnogām, kas audzētas īpaši akreditētās teritorijās ar īpašiem agrometeoroloģiskiem apstākļiem, kas nodrošina vīnogām un pēc tam vīnam īpašu garšu un aromātu (piemēram, apgabali ap Straldžas, Brezovas, Karlovas un Sungurlares pilsētām Cherven misket (sarkanā krāsā). muskats), Plovdiv un Chirpan šķirnei Mavrud, Meļņika vīnogulāju šķirnei Shiroka Melnishka utt.) Šo kategoriju piešķir ekspertu komisija.
аватар ddr577
mīlu vīnu tev Meļņikā ..tur ir labākais
аватар ddr577
labākais vīns Bulgārijā tiek ražots Meļņikas pilsētā)
аватар ddr577
jā... vietne ir kļuvusi traka
аватар V.A.S.
No bērnības atceros, ka bulgāru vīns derēja tikai karstvīnam, un tur - jo sliktāk, jo labāk! ;)
аватар irina_1901
Paldies visiem, es visu pierakstīšu un mēģināsim. Un tad ekskluzīvais no Balčikas jau ir nedaudz apnicis, un dārgs (pirms gada 20-25 eiro). Turpat Balčkā precīzi neatceros kur, bet šķiet arī Botāniskā dārza teritorijā ir veikals, kur vīndaris pārdod paša ražotus vīnus, 15 lev par pudeli 0,75, viņi saka, ka tas ir sauss, bet citi teica, ka tas ir audzēts. Un mums patika arī vīģes.
аватар Natassha_Kiev
Balčikā ne ekskluzīvi, bet tīri feika - prasmīgas rokas pieliktas garšas (ko mīl mūsu tūristi) - un viss ir gatavs superproduktiem. Man patīk Targovištes ražotie vīni (tādas savītas pudeles) - īpaši smaržīgais Traminer, lai arī balts, bet nesalīdzināms! Meļņiks - jā, ļoti labi vīni, kad bijām - brokastu, pusdienu un vakariņu vietā dzērām vīnu! Bet šim vīnam ir pīrāga garša, laba uzkoda tam būs lukanka, sujuks, sirēna. Patiesi bulgāru šķirnes, izņemot Shiroka melnishka vīnogulāju (Melnik), ir Dimyat (netālu no Evksinogradas) - baltvīns ar vaniļas garšu. Mavrud ir novērtēts no Asenovgradas, tas ir arī pīrāgs sarkanvīns, piemērots ziemas trekniem gaļas ēdieniem, piemēram, kapama, kavarma. Tas, ka vīni ir sausi, nenozīmē, ka tie nav saldi. Bulgārijā ir pietiekami daudz saulainu dienu, lai vīnkopis iegūtu pietiekami daudz cukura. Rakia parasti ved no Pomorijas - Pomoriska Grozdova ir viena no labākajām
аватар irina_1901
Paldies. Es visu pierakstu.
аватар Afnbybz
Pagājušajā gadā no Bulgārijas atvedām Vīģes vīnu, kas gatavots pēc sniega vīna tehnoloģijas. Bulgāri sāka ražot vīnu pēc portugāļu portvīna receptes - ļoti garšīgi. Ļoti pieklājīgs vīns - ogu - kazenes un avenes. Bet jādod kredīts viņu brendijai.Pliskai ir 30 gadi. Un ļoti, ļoti - brendijs Viktorija - 30 gadi.
аватар irina_1901
Paldies. Es paskatīšos uz vīnu. Un brendiju ņemam katru gadu veiksmīgi: Pliska, Preslav, pagājušajā gadā ņēmām Black Sea Gold Pomorijā, mums patika. Un mēs vienmēr Lieldienās ņemam Cahors Blagovest no Pomorijas.
аватар Afnbybz
Ir arī pienācīgs piparmētru dzēriens Menta Cave
аватар yty13
Bija pagājušajā gadā. Vīrs "spīdzināja" gidu par vīniem, Nona uzrakstīja viņam vārdus. Balts: Khan Krum Traminer (Targovishte), Chardonnay (Pomorie), Keratsuda, Chateau Kafnobat. Sarkanie: Meļņiks, Mavruds, Gamza (Sukhindol). Un rakia "Slivovitsa" devās ar blīkšķi uz vīra darbu.
аватар jurispiridonov5
pasaulē tiek pārdots apmēram miljons dažādu vīnu * dažādu ražu. Jūs nevarat atcerēties visu. Tāpēc ir kvalitātes vērtējumi, objektīvi. Ir bulgāru vietne ar vērtējumiem. Īsāk sakot, pērc ar augstāko vērtējumu un viss būs OK
аватар irina_1901
Paldies visiem.
аватар Afnbybz
Nu, es nezinu - Meļņikam un Mavrūdam ir ļoti augsts vērtējums, bet diemžēl mēs nevarējām pat “iemalkot”. Mums nepatika! ...
аватар Natassha_Kiev
Afnbybz – spriežot pēc tava ieraksta augstāk – tev garšo ogu-vīģes un citi saldi aromātiski liķieri, kurus nevar nosaukt par vīniem. Jebkurš vīna eksperts jums pateiks, ka tas ir viltojums. Var audzēt vīnogas noteiktā nogāzē, var raudzēt misu bez ķekariem, izspiest tikai sulu, un panākt vieglu ogu aromātu un patīkamu pēcgaršu, bet tas nebūs tik izteikts. Es domāju, ka jūs nesapratīsiet īsta sausa vīna garšu, taču tas nenozīmē, ka vīni ir "bezgaršīgi" vai slikti. Ja starptautiskie eksperti sacensībās atzīmēja, tas nozīmē, ka īstiem cienītājiem vīns ir augstākā kvalitāte.
аватар Natassha_Kiev
Lai jūs saprastu – sauso vīnu gatavo tikai no vīnogu sulas, savukārt Cahors, tinktūras – no tā, kas paliek pāri pēc sulas spiešanas, pievienojot cukuru, aromātiskus augus vai – vairumā gadījumu – aromatizētājus. Jā, patīkami iedzert saldu malku, bet pēc 1 glāzes galva sāpēs. Cahors un deserta vīniem, tāpat kā portvīnam, ir savas dzeršanas tradīcijas. Bulgārija nav slavena ar saviem cahors un portvīniem, pat ja to baznīcā sazinās ar parastu sauso vīnu. Katram vīna veidam ir sava garša un aromāts ar noteiktu uzkodu veidu (myry, gaļas gardumi - lukanka, Elena fileja, Elena but, pastrma). Arī vienkāršu cilvēku vīni, kuri to saprot, ir izcili labi. Mana vīra dzimtene ir Rusas reģions, tie ir Bulgārijas ziemeļi. Viņi gatavo pārsteidzošus "ziemeļu" vīnus. Pēc krietna daudzuma vīna izdzeršanas - galva nekad nesāp. Un domāt, ka glāzē vīna ir raudzēta dabīga vīnogu sula, kas nav termiski apstrādāta, satur daudz noderīgu īpašību. Ģimenē jokojam, ka tad, kad saslimsti, tas nozīmē, ka mājas vīns ir beidzies.. Mums patika arī vīna nams, ko iegādājāmies ceļā no Meļņikas uz Roženu. Tas, protams, bija maisījums (šķirņu maisījums)
аватар Afnbybz
Cienījamā Natālija no Kijevas – es nemaz neesmu vīna cienītāja. Es cienu labus konjakus un bulgāru brendiju. Un vīns - kā jebkurš dzēriens - ir amatieris. Kā saka, kurš mīl skābētus kāpostus, un kurš mīl jaunas meitenes. Un vēl kāds ir gardēdis. Un mest vārdus "blend", "ziemeļu" vīni - droši vien nav pareizi. Cilvēki dalās ar to, ko viņi ir atveduši no saviem ceļojumiem kā tūristi. Un salīdzināt vīnus, ko dzeru vietējos, nav gluži nevietā.
аватар irina_1901
Man arī vairāk garšo deserta vīni, te no Balčikas man - visvairāk "tas". Bet es zinu, ka bulgāri dzer galvenokārt sausos vīnus. Degustācijai bija 2 reizes: Varnā un Medovā. Es uzmanīgi klausījos par visiem šiem augļu, vaniļas utt aromātiem. Un es nejutu neko, izņemot skābumu. Varbūt ne mans... Bet es ļoti vēlos pievienoties. Mēģināsim vēlreiz ar jūsu palīdzību. Paldies.
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Bulgārija
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl