Melnkalne. Samta sezona. Trešā daļa. Gastronomisks ar vieglu romantisku noskaņu

13 Novembris 2021 Ceļošanas laiks: no 07 Septembris 2021 ieslēgts 15 Septembris 2021
Reputācija: +4776.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Melnkalne. Samta sezona. Pirmā daļ a. "Ievads" >>>

Melnkalne. Samta sezona. Otrā daļ a. "Ekskursija-tū rists" >>>


Un prā tī gs! Iepazī stoties ar jū ras plaš umiem, kalnu virsotnē m un pilsē tvides arhitektū ru, nevar ignorē t programmas gastronomisko daļ u, jo visi zina, ka cilvē ki alkst ne tikai pē c cirka, bet arī pē c maizes. Un tā kā mū su kompleksajā ceļ ojumā bija iekļ auts tikai doruchak (t. i. brokastis), tad viss pā rē jais ē diens, piemē ram, ruč aks un vakari, mums bija jā organizē paš iem. Izlasot daudz sajū sminā tas atsauksmes par Melnkalnes virtuvi, izveidojā s stingra pā rliecī ba, ka lai kur mē s dotos un ko pasū tī sim, viss bū s ļ oti garš ī gs, jo no visiem runā tā jiem atskanē ja sajū smas pilni uzslavas par to saglabā š anu. Tač u mū su gadī jumā viss izrā dī jā s daudz prozaiskā k. Varbū t izvē lē jā mies nepareizā s vietas, vai vienkā rš i gaidī jā m vairā k, vai arī zvaigznes nesaskanē ja, bet patiesī bā Balkā nu gastronomiskie ē dieni mū s nesagā dā ja lielu sajū smu, katrā ziņ ā ne viss ē diens bija ī sti sakosts. Es centī š os jums visu izstā stī t kā rtī bā . Tā kā bijā m apmetuš ies Trī s zvejnieku viesnī cā , tad bū tu pilnī gi neloģ iski nenogarš ot viņ u rī ta lomu. Restorā ns pieder trī s brā ļ iem, kuri katru dienu dodas jū rā , lai saviem viesiem pasniegtu tikko nozvejotas zivis. Kā du dienu, kad ieraudzī jā m pie ieejas karā jamies zobenu, nolē mā m pasū tī t vakariņ as. Vī rs vē lē jā s fotoattē lu ar lomu:

Un vakarā notika romantiskas vakariņ as. Pasū tī jā m divu veidu grilē tas zivis – tunci un zobenzivi.

Pamatē dienu pasniedza ar grauzdiņ iem un ķ iploku mē rci. Godī gi sakot, ja ne š ī mē rce, tas bū tu diezgan skumji. Nevaru teikt, ka zivs bija bezgarš ī ga, drī zā k tā bija bezgarš ī ga un absolū ti negarš ī ga, bez smarž ī gā m garš vielā m, izglā ba pat co un bī beru.

Kā da ir vienoš anā s? Pasū tot dzē rienu, nolē mā m neriskē t, eksperimenti ar vī nu jau bija apnikuš i, tā pē c izvē lē jā mies vī ģ u brendiju (nevis, nevis vī ģ es, bet vī ģ es). Ar než ē lī go persiku viņ iem viss ir kā rtī bā .

Vakariņ as pagā ja klusi, bez gastronomiskas eiforijas. Maksa, ieskaitot dzeramnaudu, ir 50 eiro (principā tā ir standarta cena vakariņ ā m diviem restorā nā ). Un viņ iem ir arī ierasts atstā t dzeramnaudu, aptuveni 10% no rē ķ ina).

Pozitī vs brī dis bija interesanta iepazī š anā s. Turpat netā lu pie galda apsē dā s divas jaunkundzes igaunietes. Saruna ar viņ iem izvē rtā s ļ oti interesanta, un tā kā nekad nebiju bijis Igaunijā , dzirdē ju daudz jaunas informā cijas gan par valsti un pā rmaiņ ā m uz labo pusi pē c izstā š anā s no PSRS, gan par parasto cilvē ku dzī vi. . Tā tad Igaunijā vidē jā alga ir aptuveni 1200-1300 eiro, un š ī s divas kundzes, atbraukuš as uz Melnkalni, ī rē ja sev villu nevis uz 8 dienā m, kā mē s, bet uz 20. Un viņ as nemaz nav biznesa sievietes, bet parastie IT darbinieki kombinā tam. Par dzī vi viņ i nesū dzē jā s, teica, ka principā valstī dzī vo labi, dzī ves lī menis un pilsoņ u labklā jī ba aug. Tā tad. . . Pē c romantiskā m vakariņ ā m devā mies uz š etališ ti gar romantisko krastmalu.


Atceroties brī niš ķ ī gā s romantiskā s vakariņ as Budvā , par kurā m rakstī ju sava romā na pirmajā daļ ā , mē s nolē mā m pagatavot "alaverdu" un uzaicinā jā m bē rnus uz vakaru mū su Rafailovič i. Pat ceļ ojuma sagatavoš anas posmā mē s lasā m daudz slavinoš u atsauksmju par tā du nacionā lo ē dienu kā “jē rs zem sač a” (sach ir vā ks, zem kura nī kuļ o gaļ a). Nezinot apkā rtni, pē c mū su saimnieces Radmilas ieteikuma, lai Dievs viņ u svē tī , izvē lē jā mies restorā nu ar tā du paš u nosaukumu "Pod Sach", mums pat nebija š aubu, ka viņ u firmas ē diens bū s vienkā rš i maģ isks. Saģ ē rbuš i bikses un uzvilkuš i savus labumus, dodamies uz restorā nu.

Š oreiz dzerš anas jautā jumā valdī ja vienotī ba. Pasū tī jā m sarkano mā jas vī nu, kas š eit tiek pasniegts krū zē s katram apmeklē tā jam.

Vī ns bija ļ oti kodī gs, tā bija pirmā reize, kad uzturē jā mies š ajā valstī . Izmē ģ inā juš i visus savus krstachi un vranatsy, š eit mē s bijā m patī kami pā rsteigti. Garš ojot vī nu, gaidot gardu firmas gardumu, sagaidī jā m š edevru. Un tagad ē diens tiek pasniegts:

Š aubas sā kā s uzreiz, ieraugot š o gnetī nu. Paskatī juš ies viens uz otru, viņ i sā ka ē st. Tā bija pilnī ga neveiksme ((((((Gaļ a bija pā rsā lī ta, iespē jams ar trī s zvejniekiem izglā bto sā li. Pareizā k sakot, tā pat nebija gaļ a, bet cieti cī pslaini kauli, garš ī gi aromatizē ti ar salmiem. Mē s neesam tā apkrā pti). uz ilgu laiku. Mans vī rs principā ir nekonfrontē još s vī rietis, š eit viņ š nesavaldī jā s un sā ka bastī ties. Es jau prasī ju-"lū dzam, rač uņ ! ". Iestā des ī paš nieks sā ka vaimanā t. : piedodiet, atvainojiet, sitiet pieri pret grī du, paceliet rokas pret debesī m un lū dzam, lai mē s nevienam nestā stā m par š o fiasko. Nu nē , ja tu mums izlutinā ji tā du romantiķ i, tad kā pē c lai mē s tevi vairogu . Saņ emt drosmi un cieņ u saņ emt atbilstoš u atbildi. Č eka summa bija 38 eiro, protams, neviens dzeramnaudu neatstā ja. Taisnī bas labad atzī mē ju, ka vī ns tieš ā m bija labs. Bet citā di "alaverdi" uzņ ē ma apkaunojoš us apgriezienus Tā tad no visiem Melnkalnē apmeklē tajiem restorā niem visvairā k kreditē ts manis iepriekš aprakstī tais Budvas "Porto" (rē ķ ins par č etriem bija 100 eiro, ieskaitot tē ju bet tur mē s dabū jā m ī stu gastronomisku baudī jumu, ko pastiprina tas, ka č eku apmaksā ja znots : )


Hmm. . . bet jums ir kaut kā jā reabilitē jas. Ņ emot vē rā iepriekš ē jā s pieredzes kļ ū das, nolē mā m atturē ties no pieredzē juš u cilvē ku padomiem. Pastaigā joties pa krastmalu, pamanī jā m omulī gu restorā nu, kurā bija vē rojams pieklā jī gs apmeklē tā ju skaits un skaisti skanē ja saksofons. Viena lieta tomē r bija klā t, tas bija gruzī nu virtuves restorā ns. Nolē muš i, ka Melnkalnes virtuve mums neizdevā s, mē s izvē lē jā mies to. Un viņ i nekļ ū dī jā s. Izmē ģ inā juš i 2. mē ģ inā jumu jautā jumā par "alaverdi", dodamies uz ģ imenes vakariņ ā m. Ieraugot konobā ru "Mē s lū dzam, dodiet man egļ u kasti. " Pamatē dienā pasū tī jā m gruzī nu plovu. Principā garš ī gi, bet bez wow.

Bet deserts bija vienkā rš i maģ isks! Ā bolu strū dele izkusa mutē , un pat saldē jums izskatī jā s pē c itā ļ u.

Mē s pasū tī jā m balto dzirkstoš o vī nu no kaut kā diem karaliskiem pagrabiem, gandrī z no pagā juš ā gadsimta. Konobars to tik uzmanī gi izņ ē ma no spainī š a un ar tā du godbijī bu lē ja glā zē s, ka man jau likā s, ka tas ir rets ekskluzī vs. Jā , tieš i tagad! Nezinu, nu, ar Melnkalnes vī nu mē s nemaz nedraudzē jā mies, vienī gais izņ ē mums bija paš taisī tais produkts, ko tik prasmī gi sabojā ja jē rs.

Mē s mē ģ inā jā m mainī t restorā nu vakariņ as ar romantiskā m tikš anā m uz mū su mā jī gā balkona:

Cik jauki, ē rti sē dē t atzveltnes krē slā , zem viļ ņ u kontemplā cijas, baudī t gandrī z mā jā s gatavotas vakariņ as, laiski malkot vī nu:

Ja jū s nedevā ties ekskursijā s, tad daž reiz pusdienas tika pasniegtas uz viena klā ja, vairā k kā tū ristu studentu brokastis:

Kad než ē lī gi dedzinoš ā s saules stari apspī dē ja mū su balkona klā ju ar spož u gaismu, mē s raiti pā rcē lā m ē dnī cu uz istabu (sulas glā zē s, ja kas).

Pludmales pusdienu iespē ja bija aptuveni š ā da. Pa labi no mū su viesnī cas atradā s picē rija "Obala", kurā gatavoja, neteiktu, ka bija kumoss, bet diezgan ē dama pica, maksā jot 8-12 eiro, atkarī bā no pildī juma. Kas attiecas uz pludmales uzkodā m ar sauso vī nu, tas ir diezgan normā li.

Š eit ir aptuvenā standarta Melnkalnes virtuves ē dienkarte:

Vieglā m uzkodā m iesaku Pekara:


Tā s š eit atrodas visur, tomē r no savā m mī kstajā m, svaigā kajā m maizī tē m atvaļ inā juma beigā s es kļ uvu par debeo. Pat Melnkalnes pludmalē s tiek gatavotas ļ oti maigas pankū kas ar daž ā diem pildī jumiem. Porcijas cena ir 1.5 eiro, un jū s varat baudī t vietē jos konditorejas izstrā dā jumus par lē tu cenu. Bet kā rtē jo reizi man bū s kauns! Jū s varat kļ ū t par debeo tikai nedē ļ as atpū tas laikā , piemē ram, es, par ko es sevi norā dī ju, un pē c ieraš anā s iegā dā jos abonementu uz sporta zā li, kas Covid dē ļ nekavē joties tika droš i slē gta.

Doruchak (vai brokastis) bija iekļ auta mū su ceļ ojumu paketē un tika organizē ta Obala viesnī cas restorā nā . Turpat visiem pā rē jiem "nepakotā jiem" tā das paš as brokastis varē ja nopirkt par 5 eiro. Manuprā t, š ī ir ļ oti saprā tī ga cena standarta Eiropas brokastī m. Pā rsvarā sē dē ju uz pludmales terases pie jū ras:

Kur es jau gaidī ju pazī stamo piespē li, ko lē nā m baroju:

Nebija vienoš anā s par alus jautā jumu. Manam znotam ļ oti patika viņ u drafts Niksicko, un mums ar vī ru, lai kā mē ģ inā jā m to nogarš ot, ne melnkalnes putas, ne melnkalnes putas nesanā ca, tā pē c pā rgā jā m uz č ehu.

Vecajā Budvā ir labs alus krogs:

Pē c tam jū s varat staigā t piedzē ries pa trokš ņ aino krastmalu:

Tā da veida gastronomiskā Melnkalne mums ir. Nevarē tu teikt, ka viss bija lieliski, bet katrā ziņ ā daž as ē dinā š anas iestā des bija virsū , un daudzi kulinā rijas ē dieni bija pa prā tam. Kas attiecas uz pā rē jo, jums vienkā rš i jā ignorē nelielas nepilnī bas, un jums bū s labi! Vispā r mū su atvaļ inā jums bija tik notikumiem bagā ts un interesants, ka laiks nemanā mi saskrē jā s. Mē s Melnkalnei sakā m Slava, Slava, Slava! Un pacelš anā s pilots mū s pavada, lī dz atkal tiekamies!

PySy: es atvainojos zī daiņ iem un č ū lā m par tik gastronomisku romantiķ i, tač u no dziesmas nevar izmest vā rdus.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
iemiesojums