День четвертый. Франция.
И у подножия французских Альп нас встречает «Альпийская Венеция» - живописный, сказочный город - курорт Анси! 
Нашим экскурсоводом была мадам Елена из Одессы, так что вся экскурсия тоже проходила в стиле «а я вам не скажу за всю Одессу» и « ой, та шо вы мне голову морочите». Но в общем, мадам была с юмором, и почти вся группа была от нее в восторге, а я от комментариев воздержусь, хотя справедливости ради надо сказать, что над ее анекдотами насмеялась от души. Но человек она хороший и отзывчивый, мы уже после экскурсии гуляли по городу, и Елена вызвалась побыть нашим гидом в супермаркете и помогла нам выбрать хорошее французское вино, за что ей большое спасибо.
Ну и вот, пошли мы гулять по самой красивой деревне Франции. Город поделен на островки многочисленными каналами и благодаря этому приобрел свое название « французская Венеция». 

Самой большой достопримечательностью Анси считается Островной Дворец, расположенный посередине реки Тиу, который вырос как бы из воды. Впечатляет и его возраст, это житель весьма преклонного возраста ( 1132 год), впечатляет, правда? А местные жители называют его старинной тюрьмой, так как там и вправду раньше располагалась тюрьма. 
Все дома как бы стоят « ногами в воде», прямо диву даешься, как в них можно жить?

Дома все время пристраивали друк д другу, и поэтому мы видим такое нагромождение разных стилей и эпох. При чем, почти нигде нет балконов. В то время, на балконы были очень высокие налоги, оплачивать которые не могли даже самые богатые люди.

А это церковь Нотр дам Де Льес. От первоначальной церкви осталась только колокольня. Сама церковь во время революции была разрушена и восстановлена только в 1850 г. в неоклассическом стиле. Зашли мы и во внутрь, особой красотой она не блещет, но все же посмотреть есть что. 

Еще одной достопримечательность Анси является Средневековый Замок. 

В средние века он был резиденцией женевских графов. Замок был построен еще в 12 веке. Замок много раз уничтожался пожарами, но его все время восстанавливали. И с вершины замка можно увидеть весь город и озеро Анси.
В далеке виднеется церковь Сен - Морис.

Мы решили устроить маленький пикничок и перекусить у воды в окружении карнавально броских цветов, которыми украшен буквально весь город. Набережная находится на озере и к ней примыкает парковая зона, называемая сад Европы. 

Вода в озере кристально чистая. Это то место, куда непременно стоит приезжать на отдых, здесь забываешь обо всем на свете. У нас есть знакомый, который каждый свой отпуск проводит с семьей именно здесь, в Анси, и я все хотела попасть в это место, чтобы понять, что же его так привлекает, что он летает сюда каждый год? Теперь понимаю. Здесь маленький "рай", и главное, просто стоишь, просто смотришь на воду, и в голове никаких мыслей, релакс, нирвана...
Немного подкрепившись и налюбовавшись природой, мы отправились гулять по городу. 
В обязательную программу прогулки входит:
Прогуляться по улице Сен – КлерБросить монетку в фонтан « Сен – Жан» на Королевской улицеПоцеловаться на мосту влюбленныхСъесть итальянское мороженное ( вкуснятина! ! ! )Посетить средневековый замок на холме.
Все это мы успели, кроме самой приятной процедуры – поцелуя, хотя если постараться, можно было успеть и это, так как времени было достаточно. Часть нашей группы уехала на факультативную экскурсию в Женеву, а мы остались любоваться Анси. Факультатив в Женеву стоил 38 евро, продолжительность экскурсии 2 часа, поинтересовались потом у приверженцев Женевы « Ну как? » и особого энтузиазма и эмоций не заметили. Да и Женеву мы потом тоже одним глазком увидели, когда выдвинулись уже в Италию и по пути забрали нашу группу. Наша пани «пилотка» Катюша разрешила нам буквально 15 минут пофоткаться на Женевском озере.
Прокатиться на лодочке можно было и в Анси, вон наши туристы отправились в круиз, а я их провожаю.


К вопросу что привезти из Франции? Ну, у нас традиционно – красное сухое вино и классический французский сыр « Camembert»( но этот сыр до дома не довезешь, его нужно съесть сразу же). И если вы хотите сыр без специфического запаха, то можно купить сыр «Comt”, который по вкусу напоминает швейцарский сыр. Но так как сыры мы приобрели в Швейцарии, то ограничились только вином.
" Товарищи, сыр швейцарский, вино французское"
А купить все это можно в супермаркете в центре Анси, на площади Нотр Дам напртив фонтана со львами. Вот специально выкладываю фотку, где видно вход в этот магазин « Monoprix». На 1 этаже расположены галантерейные отделы, а продукты на 2 этаже, но вход туда так завуалирован, что если никогда не был, то не найдешь. В общем, нужно зайти в магазин, пройти прямо вдоль первой секции, потом свернуть налево и вы увидите эскалатор, на котором нужно подняться в продуктовый отдел. Специально выкладываю фотку с видом на супермаркет (возле памятника "женщина в белом" -это наш гид Елена). 
Вот и подошел к концу еще один день нашего путешествия и следующим номером нашей программы была Италия. Сначала едем в Женеву, забирать часть туристов из нашей группы и в 19.00 мы отправляемся на Лигурийское побережье Италии в курортный городок Арензано. Расстояние 370 км.
А дальше началось все самое интересное: переезд через Альпы, господа! Таких серпантинов я еще не встречала - над тобой Монблан, под тобой пропасть, в общем трусиха, как оказалось, я еще та. Но все наши туристы были просто в полном ауте, их щенячий восторг слышно было со всех сторон, фотокамеры щелкали все 4 часа пути. Красиво, правда, нереально красиво! Виды потрясающие, а перед тобой заснеженные вершины Монблана! В туннелях, а их было бесчисленное множество, я переводила дух, благо не видно было этих мостов и обрывов. Спасибо огромное водителям за их профессионализм, ибо когда мы наконец-то прибыли в Арензано, наши туристы сказали, что раз мы живы, то Бог есть. Отель в Арензано оказался на горе, и наши вещи доставили отдельно, а мы поднялись на фуникулере.
Начало здесь:
Германия
Швейцария
Продолжение здесь:
Италия
Австрия
Ceturtā diena. Francija.
Un Francijas Alpu pakā jē mū s sagaida "Alpu Venē cija" - gleznaina, pasakaina pilsē ta - Ansī kū rorts!
Mū su gids bija Elē nas kundze no Odesas, tā pē c arī visa ekskursija noritē ja stilā "bet es jums nestā stī š u par visu Odesu" un "ak, jū s mani apmā nat". Bet kopumā kundze bija humoristiska, un gandrī z visa grupa bija sajū smā par viņ u, un es atturē š os no komentā riem, lai gan godī gi jā saka, ka es no sirds smē jos par viņ as anekdotē m. Bet viņ a ir labs un simpā tisks cilvē ks, pē c ekskursijas mē s pastaigā jā mies pa pilsē tu, un Elena brī vprā tī gi pieteicā s par mū su gidu lielveikalā un palī dzē ja mums izvē lē ties labu franč u vī nu, par ko viņ ai liels paldies.
Mē s devā mies pastaigā pa skaistā ko ciematu Francijā .
Pilsē ta ir sadalī ta salā s ar daudziem kanā liem un, pateicoties tam, tā ieguvusi savu nosaukumu "Franč u Venē cija".
Anesī lielā kā atrakcija ir Salas pils, kas atrodas Tiou upes vidū , kas izaugusi no ū dens. Viņ a vecums arī ir iespaidī gs, š is ir iedzī votā js ļ oti augstā vecumā (1132), iespaidī gs, vai ne? Un vietē jie to sauc par veco cietumu, jo agrā k tur tieš ā m bijis cietums.
Š ķ iet, ka visas mā jas stā v "kā jas ū denī ", jū s tikai brī nā ties, kā jū s varat tajā s dzī vot?

Mā jas vienmē r bija pievienotas viena otrai, un tā pē c mē s redzam tik daudz daž ā du stilu un laikmetu. Turklā t gandrī z nekur nav balkonu. Tolaik par balkoniem bija ļ oti lieli nodokļ i, kurus nevarē ja samaksā t pat bagā tā kie cilvē ki.

Un š ī ir Notre Dame de Lies baznī ca. No sā kotnē jā s baznī cas palicis tikai zvanu tornis. Pati baznī ca revolū cijas laikā tika nopostī ta un pā rbū vē ta tikai 1850. gadā neoklasicisma stilā . Iegā jā m arī iekš ā , ar ī paš u skaistumu nespī d, bet tomē r ir ko redzē t.
Cita Annecy apskates vieta ir viduslaiku pils. 

Viduslaikos tā bija Ž enē vas grā fu rezidence. Pils celta 12. gadsimtā . Pili daudzas reizes nopostī ja ugunsgrē ks, tač u tā tika pastā vī gi atjaunota. Un no pils augš as var redzē t visu pilsē tu un Annecy ezeru.
Tā lumā var redzē t Svē tā Morisa baznī cu.

Mē s nolē mā m sarī kot nelielu pikniku un uzkost pie ū dens, ko ieskauj karnevā liski aizraujoš i ziedi, kas rotā burtiski visu pilsē tu.
Krastmala atrodas ezerā , un tai blakus ir parka zona, ko sauc par Eiropas dā rzu.

Ezera ū dens ir kristā ldzidrs. Š ī ir vieta, kur noteikti vajadzē tu nā kt atpū sties, š eit jū s aizmirstat par visu pasaulē . Mums ir draugs, kurš katru atvaļ inā jumu pavada kopā ar ģ imeni tepat Anesī , un es visu laiku gribē ju nokļ ū t š ajā vietā , lai saprastu, kas viņ u tik ļ oti piesaista, ka viņ š katru gadu lido uz š ejieni? Tagad saproti. Š eit ir maza "paradī ze", un galvenais, tu vienkā rš i stā vi, skaties uz ū deni, un galvā nav domu, relaksā cija, nirvā na. . .
Pē c nelielas veldzes un dabas apbrī noš anas devā mies pastaigā pa pilsē tu.
Obligā tajā pastaigu programmā ietilpst:
Ejiet pa Rue Saint-ClairIemet monē tu Saint-Jean strū klakā uz Rue RoyaleSkū psts uz mī ļ otā ju tiltaĒ diet itā ļ u saldē jumu (garš ī gs! ! ! )Apmeklē jiet viduslaiku pili kalnā .
Mums tas viss izdevā s, izņ emot patī kamā ko procedū ru - skū pstu, lai gan, ja mē ģ inā tu, mē s varē tu arī to izdarī t, jo laika bija pietiekami. Daļ a no mū su grupas devā s fakultatī vā ekskursijā uz Ž enē vu, un mē s palikā m, lai apbrī notu Anesī . Ž enē vas izvē le maksā ja 38 eiro, ekskursijas ilgums bija 2 stundas, tad jautā ja Ž enē vas piekritē jiem “Nu kā ? ” un nemanī ja lielu entuziasmu un emocijas. Un tad ar vienu aci redzē jā m arī Ž enē vu, kad pā rcē lā mies uz Itā liju un pa ceļ am savā cā m savu grupu. Mū su dā ma "vā ciņ š " Katjuš a ļ ā va mums veltī t tikai 15 minū tes, lai nofotografē tos uz Ž enē vas ezera.
Anesī bija iespē ja arī izbraukt ar laivu, kur mū su tū risti devā s kruī zā , un es viņ us izbraucu.


Uz jautā jumu, ko atvest no Francijas?
Nu, pie mums tradicionā li ir sausais sarkanvī ns un klasiskais franč u siers “Camembert” (bet š o sieru uz mā jā m nevar nest, jā ē d uzreiz). Un, ja gribas sieru bez specifiskas smarž as, tad var iegā dā ties Comt sieru, kas garš o pē c Š veices siera. Bet tā kā sierus pirkā m Š veicē , tad aprobež ojā mies tikai ar vī nu.
"Biedri, Š veices siers, franč u vī ns"
Un to visu varat iegā dā ties lielveikalā Anesī centrā , Notre Dame laukumā , iepretim strū klakai ar lauvā m. Š eit speciā li ievietoju foto, kur var redzē t ieeju š ajā Monoprix veikalā . Galantē rijas nodaļ as atrodas 1. stā vā , bet produkcija – 2. stā vā , bet ieeja tur ir tik aizsegta, ka, ja neesi bijis, tad arī neatradī si. Vispā r jums jā ieiet veikalā , jā iet taisni pa pirmo posmu, tad pagriezieties pa kreisi un jū s redzē siet eskalatoru, kur jums jā kā pj lī dz pā rtikas preč u sadaļ ai.
Speciā li ievietoju foto ar skatu uz lielveikalu (pie pieminekļ a "sieviete baltā " - tā ir mū su gide Elena). 
Vē l viena mū su ceļ ojuma diena beidzā s, un nā kamais mū su programmas numurs bija Itā lija. Vispirms dodamies uz Ž enē vu, savā cā m daļ u no savas grupas tū ristiem un 19.00 dodamies uz Itā lijas Ligū rijas piekrasti uz kū rortpilsē tu Arencā no. Attā lums 370 km.
Un tad sā kā s visa jautrī ba: pā rvietoš anā s pa Alpiem, kungi! Tā dus serpentī nus nebiju redzē jis - Monblā ns virs tevis, bezdibenis zem tevis, vispā r gļ ē vulis, kā izrā dī jā s, es joprojā m tā ds esmu. Bet visi mū su tū risti tikko bija pilnī gi ā rā , viņ u kucē na sajū sma bija dzirdama no visā m pusē m, kameras klikš ķ inā ja visas 4 ceļ ojuma stundas. Skaisti, tieš ā m, nereā li skaisti! Skati ir brī niš ķ ī gi, un jū su priekš ā ir Monblā na sniegotā s virsotnes!
Tuneļ os, un to bija neskaitā mi, es ievilku elpu, jo š ie tilti un klintis nebija redzamas. Liels paldies š oferiem par profesionalitā ti, jo kad beidzot ieradā mies Arencā no, mū su tū risti teica, ka tā kā esam dzī vi, tad Dievs eksistē . Viesnī ca Arenzano izrā dī jā s kalnā , un mū su lietas tika piegā dā tas atseviš ķ i, un mē s devā mies augš ā ar funikulieri.
Sā ciet š eit:
Vā cija
Š veice
Turpinā jums š eit:
Itā lija
Austrija