Добрый день!
Начну с перелёта. Пегас, как всегда не изменил себе в качестве перелёта - небольшие задержки при вылете и отлёте, тесные до невозможности самолёты (особенно обратно боинг 767-300). А так в общем и целом неплохо. Трансфер в отель организован оперативно - в автобусе вода, продажа сим карт (кстати по нормальной цене), небольшой рассказ про Вьетнам.
При заселении нет никакого заполнения форм - все документы подготовлены - оставляешь в качестве депозита загранпаспорт - получаешь ключи и на миникаре тебя отвозят в номер. Трансферный гид при твоём желании помогает с расселением. Так у нас была просьба поселить нашу компанию рядом - за 1 мин переделали документы и вторая семья оказалась рядом с нами. Русских в отель заселялось мало - не более 10-15 чел.
Номера - мы заселились в обычный сепериор гарден вив №732. Номер тесноват - для 2 человек впрочем может приемлем. Для семей с доп. кроватью для ребёнка не рекомендую - вместо кровати большой матрас на пол - вот и всё ходить проблематично. В номере чайный набор, бесплатный сейф, телевизор (без русских каналов), сплит система (у нас неудачно расположена - дует прямо в голову - по моему расположена так во всех номерах. В ванной фен, наборы шампуней, гелей, мыл, зубных щеток, станков и пр. , небольшая ванна, унитаз. Всё работало. У соседей при заселении не работал сейф, у нас во время отдыха потёк кондиционер - позвонили на ресепшн №100 и всё исправили в течении 10-15 мин.
Контингент отеля - главный минус. Несколько заблудших европейцев, несколько русских - остальное местные вьетнамцы и конечно масса гостей из Поднебесной. Главное отель работает в качестве перевалочной базы - по принципу на одну ночь. То есть вечером приезжает на автобусах орда китайцев, ночует, завтракает и уезжает на следующий день. В эти дни становится шумно, тесно, неуютно. Плюс к этому шумные корпоративные вечеринки вьетнамцев и китайцев. Днём их не видно - зато ночью довольно шумно - в итоге это вылилось в стычку русских кажется с китайцами. (драка или нет я не понял - проспал всё)Это было дня за 4 до отъезда. Наши съездили в Дананг - пожаловались в консульство России. После этого всё прекратилось и вечеринки и шум. Вот так вот.
Территория отеля - довольно большая, зелёная - есть где погулять. 2 бассейна - лежаки всегда свободны. Азиаты купаются и загорают с 06 до 08 утра и вечером после 04 вечера. Так что лежаки практически всегда свободны - хотя на пляже всего 7 грибков-зонтов. Бесплатный Вай фай на территории отеля практически везде. Чем ближе к ресепшн - тем сигнал сильнее. Мы у себя в номере, около бассейна, на пляже свободно пользовались скайпом, онлайн тв. Утром и вечером всплеск пользователей и скорость падает. Развлечений и анимации в отеле нет.
Питание - брали завтраки. По расписанию завтраки кажется с 06-30 до 09-30. В период до 08 утра можете напороться на кучу азиатов в ресторане тесно, курят - неприятно. Но приходите чуть позже всё свободно - блюда все пополняются. Меню обычное без изысков. Из салатов - то что сами намешаете себе из помидоров и огурцов + что то местное острое, суп Фо и пара супов-пюре. Яичница, хорошие сосиски и бекон, несколько видов лапши и риса. Хлеб масло и сыр (бывает сыр заканчивается - попросите персонал - приносят обязательно). Фруктов вида 4-5 ежедневно - всегда арбуз, ананас, папайя. Самое лучшее конечно - вьетнамский кофе - пол чашки кофе, пол кипятка и сгущенка - упивались все.
Экскурсии - у пегаса ничего так и не брали - ценник довольно высок. В этом случае 2 варианта - искать местное турагенство или организовывать все самому. Учитывая то что вьетнамского я не знаю, английский умеренно слабый - да и хорошее знании английского вам не поможет - вьетнамцы в массе говорят по английски ещё хуже меня и с жутким акцентом. Короче рядом с пляжем нашли русское тур-бюро - Лариса тел 0944210241 - всё брали у них - ценник ниже чем в пегасе. Во первых арендовали машину на день для поездки в Дананг - пошопиться и поглядеть. Лотте март, биг си и несколько магазинов поменьше. Лучше всего Лотте март - в остальные кажется можно и не ездить - кстати и расположен он ближе всего. Второе брали экскурсию на гору Бана - всем советую съездить - на первый раз лучше с гидом. Разобраться с покупкой билетов, переходами с одной канатной дороги на другую - в первый раз может возникнуть путаница. В общем неплохо длинная канатка, статуя Буды, монастырь, парк развлечений наверху горы (на 3 уровня вглубь горы) - половина атракционов бесплатная - половина платная за небольшие деньги в среднем рублей 25 -50. Советую сходить в кино, покататься с горы на машинках. Третье - брали экскурсию на острова Чам. Нас сразу предупредили что тур для англоязычных. В компании только англичане, американцы, австралийцы и немцы. Инструктор англичанин Крис. Если немного понимаете по английски - вам пойдёт. Проезд до островом на большом двухпалубном медленном корабле (путь в одну сторону около часа), скнорлинг(маски ласты выдают), по желанию, за отдельную плату дайвинг с аквалангом (не советую - увидите ровно столько сколько и с маской). В общем кораллы рыбки, морские звёзды ежи и пр живность (кто был на красном море - не особенно впечатлит) Можно изловить и сделать фото с морскими звёздами - затем отпустить. Обед на остравах и назад. Всё свободное время загорали на верхней палубе - загорели как черти (но не сгорели). Всё -экскурсий больше не брали.
Питались в кафе. Изначально гиды советовали кафе напротив отеля "У кокосом". Попробовали у них, попробовали у других - вернулись к кокосу. Цены примерно везде одинаковы. А здесь рядом с отелем, выбор блюд достаточно большой, порции большие, готовят вкусно - хозяйка Хой приветливая - так что почти всё время питались здесь. В среднем ценник на троих с фрешами и пивом обходился рублей 500-700. Если заказывать черепах, устриц, омаров - ценник вырастет в разы. Меню на русском, хозяйка немного лопочет по русски. Пиво Сайгон рекомендую неплохое - цена в кафе - около 23 руб за бутылку. Живность, в отличие от других кафе находится в живом виде в аквариумах - показывай пальцем и тебе изготовят. Неплохо кормят и в Голден Лотусе - напротив Пальм гарден.
Шопинг - выбор не особенно велик. Для сувениров можно походить по улице от отеля налево до городского пляжа. Там куча мелких лавок, сомнительных СПА, турагенств, прокат великов и байков (велик стоит бакса 2-3 на день) Можно съездить на бесплатном шатле до Хой Ана (автобус ездит раз 5 в день - расписание на ресепшн) Если не набирается людей - отправят бесплатно на такси. А так такси (зелёное) стоит около 150 рублей в один конец (расчёт по счётчику) В городе мелкие сувениры, чашки, веера фонарики, изделия из кости, дерева, камня и пр. Можно купить дешёвые часы, очки. Совет - закупайтесь когда немного загорите. Загар автоматически снижает цену. В общем торгуйтесь. Если кажется цена большой смело рубите вполовину или в 3 раза меньше - в общем по обстановке. Мы бывало снижали цену в 5 раз. Советую приобрести местные картины - мы взяли в мастерской около стоянки байков около городского пляжа (от отеля налево и минут 10 до пляжа). В районе Японского моста в Хой Ане несколько худ мастерских. Ценник ниже чем мы брали вполовину - но не впечатлило. Много ателье, магазинов тканей - не шили ничего не скажу - но судя по тому что у них на витринах - качество пошива не на высоте. Кстати весь Хой Ан - зона фри Мега вай фая - так что навигатор в телефоне или планшетнике очень кстати.
Вот вроде бы и всё. Вылет задержали часов на 6. Продлили номер - 60 баксов.
Будут вопросы пишите - отвечу. Всего доброго.
Labdien!
Sā ksim ar lidojumu. Pegasus, kā vienmē r, sevi nemainī ja lidojuma kvalitā tē - nelieli izlidoš anas un izlidoš anas kavē jumi, lidmaš ī nas, kas bija tuvu neiespē jamī bai (ī paš i Boeing 767-300 atpakaļ ). Un tā , kopumā , nav slikti. Transfē rs uz viesnī cu tiek organizē ts operatī vi - ū dens autobusā , SIM karš u tirdzniecī ba (starp citu, par normā lu cenu), ī ss stā sts par Vjetnamu.
Reģ istrē joties nav jā aizpilda veidlapas - visi dokumenti ir sagatavoti - jū s atstā jat savu pasi kā depozī tu - jū s saņ emat atslē gas un jū s aizvedī s uz istabu ar miniauto. Pā rvietoš anas ceļ vedis, ja vē laties, palī dz pā rcelš anā . Tā nu mums bija lū gums nokā rtot mū su kompā niju tepat netā lu - 1 minū tes laikā pā rtaisī ja dokumentus un blakus bija otra ģ imene. Krievu viesnī cā bija maz - ne vairā k par 10-15 cilvē kiem.
Istabas - iekā rtojā mies parastajā seperior garden viv Nr. 732. Istaba ir š aura - 2 personā m, tomē r tas var bū t pieņ emami. Ģ imenē m ar papildus Neiesaku bē rnam gultu - gultas vietā , liels matracis uz grī das - tas ir viss, ar ko staigā t ir problemā tiski. Istabā ir tē jas servī ze, bezmaksas seifs, TV (nav krievu kanā lu), dalī ta sistē ma (mums neveiksmī ga vieta - pū š tieš i galvā - manuprā t visā s istabā s tā atrodas. Vannasistabā ir fē ns, š ampū nu komplekti, ž elejas, ziepes, zobu birstes, darbgaldi utt. , maza vanna, tualete. Viss darbojā s. Kaimiņ iem reģ istrē joties nebija seifa, mums bija kondicionieris noplū de mū su atvaļ inā juma laikā - zvanī jā m uz reģ istratū ru Nr. 100 un viss tika salabots 10-15 minū š u laikā .
Viesnī cas kontingents ir galvenais trū kums. Daž i apmaldī juš ies eiropieš i, daž i krievi - pā rē jie ir vietē jie vjetnamieš i un, protams, daudz viesu no Vidē jā s karalistes. Galvenā viesnī ca darbojas kā pā rkrauš anas bā ze - uz vienu nakti. Tas ir, vakarā ar autobusu atbrauc bars ķ ī nieš u, pā rnakš ņ o, pabrokasto un nā kamajā dienā aizbrauc. Š ajā s dienā s tas kļ ū st trokš ņ aini, krampji, neē rti. Turklā t trokš ņ ainas vjetnamieš u un ķ ī nieš u korporatī vā s ballī tes. Pa dienu tā s nav redzamas - bet pa nakti diezgan trokš ņ ains - beigā s tas izvē rtā s par sadursmi starp krieviem , š ķ iet , ar ķ ī nieš iem . (nesapratu kautiņ u vai nesapratu - visu pā rgulē ju) Bija 4 dienas pirms izlidoš anas. Mū sē jie devā s uz Danangu – sū dzē jā s Krievijas konsulā tā . Pē c tam viss apstā jā s un ballī tes un troksnis. Tieš i tā .
Viesnī cas teritorija diezgan liela, zaļ a - ir kur pastaigā ties. 2 peldbaseini - sauļ oš anā s krē sli vienmē r ir bez maksas. Aziā ti peld un sauļ ojas no 06 lī dz 08 no rī ta un vakarā pē c 04 vakarā . Tā tad sauļ oš anā s krē sli gandrī z vienmē r ir bez maksas - lai gan pludmalē ir tikai 7 sē ņ u lietussargi. Bezmaksas Wi-Fi visā viesnī cā gandrī z visur. Jo tuvā k uztverš anai, jo spē cī gā ks ir signā ls. Mē s bijā m savā istabā , pie baseina, pludmalē , brī vi izmantojā m Skype, tieš saistes TV. No rī ta un vakarā palielinā s lietotā ju skaits un ā trums samazinā s. Viesnī cā nav izklaides un animā cijas.
Ē diens - paņ ē ma brokastis. Pē c grafika š ķ iet, ka brokastis ir no 06-30 lī dz 09-30. Laika posmā lī dz pulksten 8 restorā nā var cieš i sastapt bariņ u aziā tu, smē ķ ē t ir nepatī kami. Bet nā c mazliet vē lā k viss ir bez maksas – trauki visi papildinā ti. Ē dienkarte ir vienkā rš a, bez liekumiem. No salā tiem - ko pats jauc no tomā tiem un gurķ iem + kaut kas vietē ji pikants, Pho zupa un pā ris biezzupas. Ceptas olas, labas desiņ as un speķ is, vairā ku veidu nū deles un rī si. Maize, sviests un siers (reizē m siers beidzas - jautā jiet darbiniekiem - noteikti atnes). Augļ i formā.4-5 dienā - vienmē r arbū zs, ananā ss, papaija. Labā kais protams - vjetnamieš u kafija - puse tasī tes kafijas, puse verdoš a ū dens un iebiezinā tais piens - visi priecā jā s.
Ekskursijas - no Pegasus nekas netika ņ emts - cena diezgan augsta. Š ajā gadī jumā.2 iespē jas ir meklē t vietē jo tū risma aģ entū ru vai visu organizē t paš am. Ņ emot vē rā , ka vjetnamieš u valodu nezinu, angļ u valoda ir vidē ji vā ja - un labas angļ u valodas zinā š anas jums nepalī dzē s - vjetnamieš i masā runā angliski vē l sliktā k par mani un ar š ausmī gu akcentu. Ī sā k sakot, netā lu no pludmales atradā m krievu tū res biroju - Larisa tel 0944210241 - no viņ iem visu paņ ē ma - cena zemā ka nekā Pegazā . Pirmkā rt, mē s noī rē jā m automaš ī nu vienas dienas braucienam uz Danangu, lai iepirktos un paskatī tos. Lotte marts, lielais c un daž i mazā ki veikaliņ i. Pats labā kais ir Lotte March – š ķ iet, ka uz pā rē jo nevar aiziet – starp citu, tā atrodas vistuvā k. Otrais ņ ē ma ekskursiju uz Bana kalnu - iesaku visiem aizbraukt - pirmo reizi labā k ar gidu. Lai tiktu galā ar biļ eš u iegā di, pā rejā m no viena vagoniņ a uz otru – pirmajā reizē var rasties neskaidrī bas. Vispā r labs garais troš u vagoniņ š , Budas statuja, klosteris, atrakciju parks kalna galā (3 lī meņ i dziļ i kalnā ) - puse no atrakcijā m ir bezmaksas - puse maksā par mazu naudu, uz vidē ji, 25-50 rubļ i. Iesaku aiziet uz kino, braukt ar maš ī nā m no kalna. Treš kā rt, mē s devā mies ekskursijā uz Cham salā m. Mū s uzreiz brī dinā ja, ka ekskursija paredzē ta angliski runā još ajiem. Uzņ ē mumā ir tikai briti, amerikā ņ i, austrā lieš i un vā cieš i. Angļ u valodas instruktors Kriss. Ja jū s kaut nedaudz saprotat angļ u valodu, jums bū s labi. Brauciens uz salu ar lielu divstā vu lē no kuģ i (vienā virzienā apmē ram stunda), snorlings (tiek izdalī tas pleznu maskas), ja vē las, nirš ana ar akvalangu par maksu (neiesaku - redzē siet tieš i tik daudz kā ar masku). Vispā r koraļ ļ i, zivis, jū raszvaigznes, ež i un citas dzī vas radī bas (tie, kas bija uz Sarkanā s jū ras, nav ī paš i iespaidī gi) Var noķ ert un nofotografē ties ar jū ras zvaigznē m - tad palaidiet vaļ ā . Pusdienas uz salā m un atpakaļ . Visu savu brī vo laiku viņ i sauļ ojā s augš ē jā klā jā - viņ i iedegā s kā ellē (bet neizdegā s). Lai nu kā , ekskursiju vairs nav.
Ē dā m kafejnī cā . Sā kotnē ji gidi ieteica kafejnī cu iepretim viesnī cai Coconut. Mē ģ inā ja ar viņ iem, mē ģ inā ja ar citiem - atgriezā s pie kokosrieksta. Cenas visur ir aptuveni vienā das. Un š eit, blakus viesnī cai, ē dienu izvē le ir diezgan liela, porcijas lielas, gatavo garš ī gi - saimniece Hoi ir draudzī ga - tā pē c š eit ē dā m gandrī z visu laiku. Vidē ji cenu zī me trim ar svaigā m sulā m un alu maksā ja 500-700 rubļ u. Ja pasū tā t bruņ urupuč us, austeres, omā rus - cenu zī me ievē rojami palielinā sies. Ē dienkarte ir krievu valodā , saimniece nedaudz papļ ā pā krieviski. Iesaku Saigonas alus nav slikts - kafejnī cā cena ap 23 rubļ iem par pudeli. Dzī vnieki, atš ķ irī bā no citā m kafejnī cā m, akvā rijos ir dzī vi – rā di ar pirkstu, un viņ i tevi padarī s. Labs ē diens Zelta lotosā – pretī Palmu dā rzam.
Iepirkš anā s - izvē le nav ī paš i liela. Lai iegū tu suvenī rus, varat staigā t pa ielu no viesnī cas pa kreisi lī dz pilsē tas pludmalei. Ir daudz mazu veikaliņ u, apš aubā mi SPA, ceļ ojumu aģ entū ras, velosipē du un velosipē du noma (velosipē ds maksā.2-3 dolā rus dienā ) Uz Hoi An var braukt ar bezmaksas transportu (autobuss kursē.5 reizes dienā - grafiks plkst. reģ istratū rā ) bezmaksas taksometrs. Un tā taksometrs (zaļ š ) maksā apmē ram 150 rubļ us vienā virzienā (rē ķ inot pē c skaitī tā ja) Pilsē tā ir nelieli suvenī ri, krū zes, vē dekļ i, laternas, priekš meti no kaula, koka, akmens utt. Var iegā dā ties lē tus pulksteņ us, brilles. Padoms – pē rc, kad iedegies nedaudz. Saules apdegums automā tiski samazina cenu. Vispā r kaulē ties. Ja cena š ķ iet augsta, droš i samaziniet to uz pusi vai 3 reizes mazā k - kopumā atkarī bā no situā cijas. Agrā k cenu samazinā jā m 5 reizes. Iesaku iegā dā ties vietē jā s gleznas - mē s tā s paņ ē mā m darbnī cā pie velonovietnes netā lu no pilsē tas pludmales (pa kreisi no viesnī cas un 10 minū tes lī dz pludmalei). Japā nas tilta rajonā Hoi An ir vairā kas plā nas darbnī cas. Cenu zī me ir zemā ka nekā mē s paņ ē mā m uz pusi, tač u tas nav pā rsteigts. Ir daudz ateljē , audumu veikalu - es neš uvu, neko neteikš u - bet, spriež ot pē c tā , kas viņ iem ir vitrī nā s, š ū š anas kvalitā te nav lī dzvē rtī ga. Starp citu, visa Hoi An ir Mega Wi-Fi brī vā zona – tā pē c navigators tā lrunī vai planš etdatorā ir ļ oti parocī gs.
Š ķ iet, ka tas arī viss. Lidojums aizkavē jā s par 6 stundā m. Pagarinā ja numuru - 60 dolā ri.
Bū s jautā jumi rakstiet - atbildē š u. Visu to labā ko.