Если бы я была Олей Фреймут, то не дала бы «відзнаку Ревізора» отелю „Паллада” в Тернополе. На мой вигляд (вроде и не сильно придирчивый) минусов в этот раз оказалось больше, чем плюсов. Хотя специально их не искали.
Отель „Паллада” расположен на объездной дороге, но чуть в стороне от автострады. Это удобно, когда путешествуешь на автомобиле (+ есть собственная закрытая стоянка). Но самостоятельному путешественнику добираться до муниципального транспорта будет не с руки. А такси нынче недешево.
При выборе номера в отеле нужно учитывать, что четные номера (на сайтах-агрегаторах они здесь числятся как «улучшенные») бОльшей площади. Однако выходят окнами на ТИР-овскую стоянку. А нечетные - во двор, где возможно будет слышен шум от проходящей вблизи городской автомагистрали и находящихся прямо под окнами парковки отеля и ресторана.
Мы бронировали улучшенный. Достаточно просторный, светлый номер, ухоженная мебель. Единственный минус: нет ни мини-бара, ни холодильника. Т.е. летом охладить даже воду будет негде. Плазма, кондей в наличии. Уверенный wi-fi.
В ванной стандартный набор шампунь+мыло, порадовало наличие дамских «аварийных» предметов гигиены. Хороший профессиональный фен. И всего по одному полотенцу на брата + общее полотенце для рук + общее полотенце для ног. Халатов-тапок нет.
Из минусов. В шкафу вешалки закреплены специальными зажимами, и вынуть их, чтобы повесить вещи, невозможно. Очевидно, что таким образом собственник и персонал страхуются от «вешалочных воров». Но о том, что это просто крайне неудобно в эксплуатации, никто не подумал.
Внутренний телефон не работал. Чтобы связаться с администратором, приходилось звонить с мобильного.
О персонале мнение сложилось противоречивое. Когда вечером немного замерзли, попробовали включить кондиционер. Он на обогрев не работал. Позвонила на рецепшн, попросила дать доп.одеяло. Через 5 минут барышня-администатор принесла и одеяло, и обогреватель-дуйку. Вроде позитивный момент, да? Но пододеяльник был прям по Булгакову, откровенно «второй свежести», изрядно подуставший. И его сиротский вид сильно контрастировал с кипенно белым комплектом, которым уже была застелена кровать. Не то, чтобы я таких пододеяльников никогда прежде не встречала. Но ведь несшая его нам барышня тоже его видела. Но принесла именно такой. Почему? Настолько все равно?
Персонал вроде и есть, и все чем-то заняты: горничные трут стекла, подметают полы. Но на лестнице кто-то что-то пролил с утра, и темное пятно так и никто не убрал. Хотя сновали туда-сюда не раз.
В день отъезда оказалось, что к входящему в стоимость проживания завтраку кофе не полагается. Его нужно оплачивать отдельно. И когда бармен его сварила и подала, то не стала заморачиваться ожиданием, пока мы его выпьем. Тут же потребовала «рассчитаться за кофе». Боялась, что убежим, не заплатив? Ну что это такое?! Печаль и уныние вызывают у меня такие вещи.
Вообще, «питательный» момент в этом отеле огорчил больше всего. В бронировании указано, что в стоимость проживания включен завтрак. Мы приехали в отель в канун Пасхи. Администратор объяснила, что поскольку завтра праздник, то завтрак выдадут сухим пайком, т.к. завтраки накрывают в ресторане, а у бармена завтра выходной. На наш вопрос, а можно ли будет выпить чаю/кофе, барышня объяснила, что никто не умеет включать кофе-машину, посему кофе не будет. Хотя в принципе все можно было организовать легко и просто. С учетом того, что прямо здесь же, на рецепшене у администратора стоит обычный бытовой электрический чайник. И если захотеть, то конечно можно было собственнику потратиться на пачку чая, кофе и рафинада. А администратору – приготовить для гостей чай-кофе-капучино :). И подать их пусть даже не в чашках из бара/ресторана, а просто в картонных стаканчиках. Ведь это так просто. И нам, гостям, была бы приятна такая забота. А вот когда в ответ на твой невинный вопрос барышня-администратор считает необходимым прочесть тебе нотацию о том, что всем сейчас далеко нелегко, и каждый считает свою копейку, и ради двух-трех занятых номеров держать в праздничный день на работе бармена никто не будет, а кофе можно и в городе выпить… Нет, неправильно это.
О том, какими бывают ланч-боксы, и каков был тот, что приготовила своим гостям в пасхальный день «Паллада», я умолчу. Памятуя о том, как однажды во Львове в День Независимости гостей угощали шампанским, наивно надеялась получить хоть микроскопический кексик в виде пасхального комплимента. Нет, не сложилось. Ланч-бокс был ... эээээ... Ну, он был. И все. Больше о нем сказать нечего.
Однако нельзя промолчать о завтраках, гордо именуемых в карте гостя отеля шведским столом. Мы часто во Львове останавливаемся в мини-отеле, где шведский стол постоянен и состоит из мюслей, молока, блинчиков, джема, омлета, сосисок + чая-кофе, кетчупа-горчицы. Еды не горы, но все сыты и довольны.
«Паллада» же на шведском столе сервирует порционно на блюдцах по 3 кусочЕка колбаски и 2 кусочЕка сырка. И выглядит это блюдце, как завтрак в профсоюзном советском санатории. Да, есть еще быстрорастворимая овсянка. И джем в пиале с обветренными краями. И общая миска майонезного салата (на завтрак, на минуточку). Ну, не вызывают у меня такие завтраки аппетита! Как и не очень хорошо вымытые чашки. И пустой мармит. И один заварочный чайник при 5 завтракающих.
На мой взгляд, при таком раскладе можно не называть завтрак шведским столом. Пусть это будет просто завтрак. А уже его ширина/вкуснота/глубина – то дело десятое.
Может, с чьей-то точки зрения все это полная ерунда, и даже не стоит этим «засорять эфир». Не соглашусь. Потому что в принципе отельный сервис в Украине (и особенно в западной ее части) находится уже на достаточно неплохом уровне. И хотелось бы, чтобы так было везде. И заплатив пусть даже не космические деньги за услугу, каждый получал ее качественной.
Поэтом в «Палладу» больше не поеду. Как оказалось, в Тернополе полным-полно мест, где можно остановиться. Поэтому в следующий раз однозначно в другой отель.
Ja es bū tu Oleja Freimuts, es nedotu "Revidenta balvu" Ternopiļ as viesnī cai Pallada. Manuprā t (š ķ iet, ne pā rā k izvē lī gs) mī nusu š oreiz bija vairā k nekā plusu. Lai gan tie netika ī paš i meklē ti.
Viesnī ca Pallada atrodas uz apvedceļ a, bet netā lu no automaģ istrā les. Tas ir ē rti, ceļ ojot ar automaš ī nu (+ ir sava slē gtā autostā vvieta). Bet neatkarī gs ceļ otā js nevarē s nokļ ū t sabiedriskajā transportā . Un taksometri tagad nav lē ti.
Izvē loties viesnī cas numuru, ņ emiet vē rā , ka divvietī gie numuri (apkopoš anas vietnē s tie ir norā dī ti kā "superior") ir lieli. Tač u no tiem paveras skats uz TIR autostā vvietu. Un dī vaini - pagalmā , kur dzirdams blakus ejoš ā s pilsē tas š osejas troksnis, kas atrodas tieš i zem viesnī cas un restorā na stā vlogiem.
Mē s rezervē jā m jauninā š anu.
Diezgan plaš a, gaiš a istaba, koptas mē beles.
Vienī gais mī nuss: nav mini bā ra vai ledusskapja. Ti vasarā atdzist pat ū dens nebū s nekur. Pieejama plazma, kondī cija. Protams, wi-fi.
Vannas istabā standarta š ampū ns + ziepes, prieks ar sievieš u "ā rkā rtas" higiē nas priekš metu klā tbū tni. Labs profesionā ls matu ž ā vē tā js. Un tikai viens dvielis uz brā li + kopē js dvielis rokā m + kopī gs dvielis kā jā m. Halā tu nav.
No mī nusiem. Skapī pakaramie tiek fiksē ti ar ī paš ā m skavā m un noņ emiet tos, lai pakā rt lietas, tas nav iespē jams. Acī mredzami, ka tā dā veidā saimnieks un personā ls tiek apdroš inā ts pret "pakā rtiem zagļ iem". Bet neviens nedomā ja, ka tas ir vienkā rš i ļ oti neē rti darboties.
Papildinā juma tā lrunis nedarbojā s. Lai sazinā tos ar administratoru, bija jā zvana no mobilā telefona.
Viedokļ i par personā lu bija pretrunī gi. Kad vakarā nedaudz piesals, mē ģ inā ja ieslē gt kondicionieri.
Viņ š nestrā dā ja pie apkures. Zvanī ja uz reģ istratū ru, lū dza pievienot. sega.
Pē c 5 minū tē m jaunkundze-administratore atnesa segu un sildī tā ju. Izklausā s pē c pozitī va brī ž a, vai ne? Bet sega bija taisni uz Bulgakova, atklā ti sakot "otrā svaiguma", labi nogurusi. Un viņ a bā reņ a izskats krasi kontrastē ja ar verdoš o balto komplektu, kas jau bija uzklā jis gultu. Nav tā , ka tā dus segas pā rvalkus iepriekš nebiju satikusi. Bet viņ u ieraudzī ja arī jaunā dā ma, kas viņ u nesa. Bet viņ a atnesa tieš i to. Kā pē c? Vai tam ir nozī me?
Personā ls, š ķ iet, ir, un visi ir ar kaut ko aizņ emti: kalpones berzē logus, slauka grī du. Bet uz kā pnē m no rī ta kā ds kaut ko izlē ja, un neviens tumš o plankumu nenovā ca. Lai gan es daudzkā rt klejoju š urpu turpu.
Izbraukš anas dienā izrā dī jā s, ka brokastī s, kas ir iekļ autas cenā , nav iekļ auta kafija. Par to jā maksā atseviš ķ i.
Un, kad bā rmene to pagatavoja un pasniedza, viņ a nesteidzā s gaidī t, kad mē s to izdzersim. Uzreiz prasī ja "samaksā t par kafiju".
Bail, ka aizbē gsim nesamaksā jot? Kas tas ir? ! ! Tā das lietas manī rada skumjas un skumjas.
Vispā r "barojoš ais" brī dis š ajā viesnī cā bija visvairā k apbē dinoš s. Rezervā cijā norā dī ts, ka brokastis ir iekļ autas numura cenā . Viesnī cā ieradā mies Lieldienu priekš vakarā . Administratore skaidroja, ka, tā kā rī t ir brī vdiena, tad brokastī m tiks dotas sausā s devas, jo brokastis tiek pasniegtas restorā nā , savukā rt bā rmenim rī t ir brī vdiena. Uz jautā jumu, vai bū s iespē jams iedzert tē ju/kafiju, jaunā dā ma paskaidroja, ka neviens nevar ieslē gt kafijas automā tu, tā pē c kafija nebū s. Lai gan principā visu varē ja noorganizē t viegli un vienkā rš i. Ņ emot vē rā to, ka turpat, administratora reģ istratū rā ir parasta sadzī ves elektriskā tē jkanna.
Un, ja vē laties, tad, protams, ī paš nieks varē tu tē rē t tē jas, kafijas un rafinā des iepakojumam. Un administratore - pagatavot kapuč ī no tē ju viesiem: ).
Un pasniedziet tos pat nevis krū zī tē s no bā ra/restorā na, bet vienkā rš i kartona krū zē s. Tas ir tik vienkā rš i. Un mē s, viesi, bū tu gandarī ti par š ā du aprū pi. Bet, kad, atbildot uz tavu nevainī go jautā jumu, jaunais administrators uzskatī s par nepiecieš amu nolasī t tev piezī mi, ka ne visiem tagad viegli, un katrs apsver savu santī mu, un divu vai trī s aizņ emtu istabu dē ļ paturē t bā rmeni. darbā neviens nedarī s , un jū s varat dzert kafiju pilsē tā ...Nē , tas ir nepareizi.
Es klusē š u par to, kā das ir pusdienu kastī tes un kā da ir tā , ko Pallada gatavoja saviem viesiem Lieldienu dienā . Atceroties, kā reiz Ļ vovā Neatkarī bas dienā ciemiņ us cienā ja ar š ampanieti, naivi cerē ja dabū t vismaz mikroskopisku kū ciņ u Lieldienu komplimenta veidā.
Nē , tas neizdevā s. Pusdienu bokss bija...uh...Nu, tā bija. Un tas arī viss. Vairā k par viņ u nav ko teikt.
Tač u par brokastī m, kuras lepni sauc viesu karš u bufetē , klusē t nevar. Ļ vovā biež i uzturam miniviesnī cā , kur bufete ir nemainī ga un sastā v no musli, piena, pankū kā m, ievā rī juma, omletes, desiņ ā m + tē ja-kafija, keč ups-sinepes. Ē d ne kalnus, bet visi ir paē duš i un apmierinā ti.
"Pallada" bufetē pasniedz porcijā s uz apakš tasī tē m 3 gabaliņ us desas un 2 gabaliņ us siera. Un š ī apakš tase izskatā s kā brokastis arodbiedrī bas padomju sanatorijā . Jā , joprojā m ir ā tri pagatavojamā s auzu pā rslas. Un ievā rī jumu bļ odā ar nolietotā m malā m. Un kopē ja bļ oda ar majonē zes salā tiem (brokastī m, uz minū ti). Nu man nav tā das apetī tes brokastis! Kā arī ne pā rā k labi mazgā tas krū zes. Un tukš a muldē š ana. Un viena tē jkanna uz 5 brokastī m.
Manuprā t, š ajā grafikā brokastis nevar saukt par bufeti.
Lai tā s bū tu tikai brokastis. Un tā platums / garš a / dziļ ums ir desmitā lieta.
Varbū t, no kā da viedokļ a, tas viss ir pilnī gas muļ ķ ī bas, un nav pat vē rts "piegruž ot gaisu". Es nepiekrī tu. Jo principā viesnī cu serviss Ukrainā (un ī paš i tā s rietumu daļ ā ) jau ir diezgan labā lī menī . Un es gribē tu, lai tā bū tu visur. Un nesamaksā juš i pat kosmosa naudu par pakalpojumu, visi to saņ ē ma kvalitatī vi.
Tā pē c uz Palladu vairs neieš u. Kā izrā dī jā s, Ternopiļ a ir pilna ar nakš ņ oš anas vietā m. Tā pē c nā kamreiz noteikti dodieties uz citu viesnī cu.