При поиске тура я специально искал отель в самой Алании, а не в ее окрестностях. По нескольким причинам, во первых: в самом городе просто интересно - кафешки, развлечения, просто новые люди и. т. д, во вторых: великолепный городской пляж. В отличие от пригорода где пляжи очень напоминают побережье под Одессой, глина, камни и водоросли, то здесь мягенький привозной (египетский) песочек и очень дружелюбный персонал который с каждого лежака и зонтика имеет деньги и соответственно кровно заинтересован чтобы ты ходил именно на его участок. Вход на пляж бесплатный, деньги берут за пользование лежаком и зонтом (9 YTL на двоих). И в третьих очень мало наших. Их предпочитают селить за городом в 5***** резервациях, пару лет назад я сам попал в такой, наши начинают бухать, свинячить, портить отдых себе и окружающим, требовать за свои скромные деньги нескромного сервиса, забывая одну вещь, что предоплаченный отдых это уже не отдых. Твои деньги уже получены и потрачены, и задача отеля максимально сэкономить на тебе. Впрочем тему развивать не буду, сегодня речь не об этом.
В Алании как и в Париже в принципе нет 5-звездочных отелей, не тянут по територии. Отель Микадор своим трем звездам полностью соответствует. Очень маленькие номера, но в тоже время чистенькие и аккуратные, виден недавний ремонт. Во дворике крохотный бассейн, видно что делали его не для отдыха , а для звездочки и отличный ресторанчик, половина которого в здании отеля а половина на терасе сбоку засажено растениями а сверху навес. Кушать там очень приятно. Еда скромная, но готовят ее хорошо, радует изобилие овощей и фруктов. Арбузами и дынями мы просто объелись.
Контингент отеля достаточно широк, это немцы, поляки, англичане, чехи, прибалты. Наших совсем мало, в основном прибалтийские русские. Что очень поразило что они вели себя намного культурнее чем коренные прибалты, особенно эстонцы любимым развлечением которых было в ресторане схватить общий поднос и утащить себе на стол. Но к счастью они погоды не делали и в целом отель оставил приятное впечатление. Внимательный и отзывчивый персонал, только с русским языком у них плохо, точнее просто никак, так что если выбираешь этот отель желательно хоть немного знать инглиш или дойч. Раз в неделю устраивают вечернее шоу "Турецкая ночь" шоу нам очень понравилось, сделано намного качественнее и лучше чем те турецкие ночи куда возят на экскурсии.
Немного пройдусь по экскурсиям. Во первых эти "Турецкие ночи". Гадость редкая. Во первых здание караван-сарая где проходит шоу для этого не предназанчено. Длинное узкое помещение, посередине сцена и справа и слева стоят столы вдоль стен. Получается что видно сцену только с первых столов. Дальше ты выдишь только грудь четвертого человека: ) Шведский стол у них ужасен. Еды мало и она полностью остывшая, на столах нет места чтобы поставить тарелки. Персонал очень хамовитый, у них одна задача продать тебе коктейль по 10 евро за стаканчик, они настолько заняты этим увлекательным делом что остальные свои обязанности просто херят. Само шоу тоже не представляет ничего особенного. Народные танцы, танец живота с обязательным вытягиванием зрителей на сцену, кавказские танцы. Танец живота танцуют проффесионально, но на подтанцовке наши маруськи которые двигаться совсем не умеют.
Что еще нам не понравилось, это аквапарк. Для взрослых всего 7 горок из них 4 платные, т. е. они как бы бесплатные, но чтобы на них кататься надо брать в аренду круг который стоит по 5 баксов на человека. До такого по моему еще нигде не додумались.
Очень понравился Alanya Boat tour. Тебя почти целый день катают на кораблике, завозят в разные интересные места с купанием, обмазыванием целебными глинами, кормят обедом который там же жарится на гриле, команда выполняет роль аниматоров и весьма успешно, во всяком случае скучно нам не было и все это за 25 USD на человека. Скажу, к примеру, что просто пообедать в городе стоит примерно 20 долларов на нос.
И под огромным впечатлением мы остались после поездки на квадроциклах. Это стоит того чтобы описать поподробнее. Когда нас привезли на базу, мы были немного удивлены что прежде чем посадить нас на квадро инструктор сперва проверил как мы водим и самое интересное что эта проверка была не формальностью. Там была молодая парочка немцев, он сказал немке что у нее серъезные проблемы с вождением и посадил ее на мотоцикл ее парня, вернув им половину денег что уже является для Турции чем то немыслимым. Наконец нас посадили на раздолбанные до невозможности квадроциклы, когда мы тронулись я тут же въехал в переднюю машину. Оказалось что у меня совсем не работают тормоза. Турки проверили, поохали и дали мне другой ничуть не лучше. Слегка притормаживать он начинал метров через 7 после нажатия на тормоз. Я подумал что ничего страшного, просто буду держать дистанцию побольше и мы поехали. По городу еще было ничего, правда у нас была одна мамочка с ребенком с Челябинска, она на первом же повороте свалилась в кювет и инструктора (их было двое - отец и его 10 летний сын, малолетний Шумахер) пересадили их к себе. А затем мы заехали в горы. Я думал что все Пипец с большой буквы. Узенькая, петляющая дроржка заваленная камнями, перебираясь через которые мотоцикл становится под углом, резкие горки и уклоны и все это на фоне крутого обрыва высотой 70-80 метров с неработающими тормозами! Сразу вспомнился текст бумажки которую мы подписали перед выездом, внимательно я ее не читал, но общий смысл сводился к тому, что в случае моей смерти прошу винить Клаву К. Моя красавица на особо опасных участках громко орет "только бы живыми остаться" я ей на полном серьезе рассказываю последовательность выпрынгивания из квадроцикла если мы таки свалимся в пропасть...В общем мы выжили. В награду нас завезли в чудесное место которое называется Carabinery picnic - это участочек горной реки в лесу с небольшими водопадиками, перегороженым заливом для купания, очень уютными столиками где можно было отдохнуть и привести нервы в порядок. Обратно мы ехали по нормальной дороге, но все равно еще 2 машины сломалось, в том числе и на моей спала цепь. Но как ни странно всей нашей немногочисленной группе поезка ОЧЕНЬ понравилась, мы долго жали руки инструктору и его малолетнему аццкому гонщегу и расстались с ними лучшими друзьями.
Все, писать еще есть что, но сил топтать клаву больше нет. Если есть какие то вопросы пишите, не обещаю, но постараюсь ответить.
Юра. Киев.
Meklē jot tū ri, es speciā li meklē ju viesnī cu paš ā Alanjā , nevis tā s tuvumā . Vairā ku iemeslu dē ļ , pirmkā rt: pati pilsē ta ir vienkā rš i interesanta - kafejnī cas, izklaide, vienkā rš i jauni cilvē ki utt. , otrkā rt: lieliska pilsē tas pludmale. Atš ķ irī bā no priekš pilsē tā m, kur pludmales ļ oti atgā dina piekrasti pie Odesas, mā lu, akmeņ us un aļ ģ es, š eit ir mī kstas importa (Ē ģ iptes) smiltis un ļ oti draudzī gs personā ls, kam ir nauda no katra sauļ oš anā s krē sla un lietussarga un attiecī gi viņ i ir vitā li ieinteresē ti. ka jū s dodaties uz viņ a vietni. Ieeja pludmalē ir bezmaksas, viņ i ņ em naudu par sauļ oš anā s krē sla un lietussarga izmantoš anu (9 YTL diviem). Un, treš kā rt, mū sē jo ir ļ oti maz. Viņ i dod priekš roku apmesties ā rpus pilsē tas 5 ***** rezervā cijā s, pirms pā ris gadiem es pats tajā iekļ uvu, mū sē jie sā k dauzī ties, cū koties, sabojā t pā rē jo sev un citiem, pieprasī t nepieklā jī gu apkalpoš anu par savu pieticī go naudu, aizmirstot vienu lietu, ka priekš apmaksas atvaļ inā jums š is vairs nav atvaļ inā jums. Jū su nauda jau ir saņ emta un iztē rē ta, un viesnī cas uzdevums ir maksimā li ietaupī t. Tomē r tē mu neattī stī š u, š odien runa nav par to.
Alanjā , tā pat kā Parī zē , principā nav 5 zvaigž ņ u viesnī cas, tā s netiek vilktas pa teritoriju. Viesnī ca Mikador pilnī bā atbilst savā m trim zvaigznē m. Ļ oti mazas telpas, bet tajā paš ā laikā tī ras un sakoptas, redzams nesen veikts remonts. Pagalmā ir niecī gs baseiniņ š , skaidrs, ka viņ i to darī ja nevis atpū tai, bet zvaigznī tei un izcilam restorā nam, no kura puse atrodas viesnī cas ē kā un puse terasē sā nos apstā dī ta ar augiem un virs nojumes. Tur ir ļ oti patī kami ē st. Ē diens pieticī gs, bet labi pagatavots, priecē dā rzeņ u un augļ u bagā tī ba. Mē s vienkā rš i pā rē dā mies ar arbū ziem un melonē m.
Viesnī cas kontingents ir diezgan plaš s, tie ir vā cieš i, poļ i, briti, č ehi, baltieš i. Mū su ir ļ oti maz, pā rsvarā Baltijas krievi. Ļ oti uzkrī toš i bija tas, ka viņ i uzvedā s daudz kulturā lā k nekā vietē jie balti, ī paš i igauņ i, kuru iecienī tā kā izklaide bija restorā nā paķ ert kopī gu paplā ti un vilkt to pie sava galda. Bet par laimi laikapstā kļ us viņ i nemainī ja un kopumā viesnī ca atstā ja labu iespaidu. Uzmanī gs un izpalī dzī gs personā ls, tikai ar krievu valodu viņ iem klā jas slikti, pareizā k sakot, vienkā rš i nē , tā pē c, izvē loties š o viesnī cu, vē lams vismaz nedaudz zinā t angļ u vai vā cu valodu. Reizi nedē ļ ā viņ i rī ko vakara izrā di "Turku nakts", mums ļ oti patika izrā de, tas tika darī ts daudz labā k un labā k nekā tie turku vakari, kur viņ i viņ us ved ekskursijā s.
Es uztaisī š u nelielu ekskursiju. Pirmkā rt, š ī s "turku naktis". Retas muļ ķ ī bas. Pirmkā rt, karavanseraja ē ka, kurā notiek izrā de, tam nav paredzē ta. Gara š aura telpa, skatuves vidū un pa labi un pa kreisi gar sienā m ir galdi. Izrā dā s, ka ainu var redzē t tikai no pirmajiem galdiņ iem. Tad jau tikai ceturtajam izdzī si krū tis : ) Briesmī ga viņ u bufete. Ē dienu ir maz un ir galī gi auksts, uz galdiem nav kur likt š ķ ī vjus. Personā ls ir ļ oti rupjš , viņ iem ir viens uzdevums pā rdot jums kokteili par 10 eiro par glā zi, viņ i ir tik aizņ emti ar š o aizraujoš o biznesu, ka pā rē jie viņ u pienā kumi ir vienkā rš i izsmē ti. Arī pati izrā de nav nekas ī paš s. Tautas dejas, vē derdejas ar obligā tu skatī tā ju vilkš anu uz skatuves, kaukā zieš u dejas. Profesionā li tiek dejotas vē derdejas, bet mū su Maruska dejotā ji, kuri nemaz nav spē jī gi kustē ties.
Vē l viena lieta, kas mums nepatika, bija akvaparks. Pieauguš ajiem ir tikai 7 slidkalniņ i, no tiem 4 ir maksas, t. i. tie it kā ir par brī vu, bet lai ar tiem brauktu vajag noī rē t apli, kas maksā.5 buki no cilvē ka. Manuprā t, tas nekad nekur nav domā ts.
Man ļ oti patika Alanjas laivu tū re. Gandrī z visu dienu aizved uz laivu, aizved uz daž ā dā m interesantā m vietā m ar vannoš anos, smē rē š anu ar ā rstnieciskajiem mā liem, pabaro pusdienas, kuras tur grilē , komanda iejū tas animatoru lomā un ļ oti veiksmī gi darbojas jebkurā gadī jumā mums nebija garlaicī gi un tas viss par 25 USD no cilvē ka. Es, piemē ram, teikš u, ka tikai pusdienoš ana pilsē tā maksā apmē ram 20 USD par degunu.
Un mē s bijā m ļ oti pā rsteigti pē c brauciena ar visurgā jē jiem. Ir vē rts to aprakstī t sī kā k. Kad mū s atveda uz bā zi, bijā m nedaudz pā rsteigti, ka pirms sē dinā š anas uz kvadracikla instruktors vispirms pā rbaudī ja, kā braucam, un pats interesantā kais, ka š ī pā rbaude nebija formalitā te. Bija kā ds jauns vā cu pā ris, viņ š teica vā cietei, ka viņ ai ir nopietnas problē mas ar braukš anu un uzsē dinā ja viņ u uz sava puiš a motocikla, atdodot pusi naudas, kas Turcijai jau ir kaut kas neiedomā jams. Beidzot mū s uzsē dinā ja uz neiespē jami salū zuš iem kvadracikliem, kad devā mies ceļ ā , es uzreiz iebraucu priekš ē jā maš ī nā . Izrā dī jā s, ka manas bremzes vispā r nedarbojā s. Turki pā rbaudī ja, ievaidē jā s un iedeva man vē l vienu ne labā ku. Viņ š sā ka nedaudz samazinā t ā trumu pē c 7 metriem pē c bremž u nospieš anas. Nodomā ju, ka labi, tikai ieturē š u nedaudz lielā ku distanci un devā mies ceļ ā . Pilsē tā joprojā m nekā nebija, lai gan mums bija viena mā te ar bē rnu no Č eļ abinskas, viņ a iekrita grā vī paš ā pirmajā pagriezienā un instruktors (bija divi - tē vs un viņ a 10 gadus vecais dē ls, jauns Š ū mahers) tos viņ ai pā rstā dī ja. Un tad mē s devā mies uz kalniem. Es domā ju, ka visi Kick-Ass ar lielo burtu. Š aura, lī kumota, akmeņ iem nosē ta drož a, pā r kuru pā rvietojas motocikls leņ ķ ī , asi kalni un nogā zes, un tas viss uz stā vas klints fona 70-80 metru augstumā ar salauztā m bremzē m! Uzreiz atcerē jos tā s lapiņ as tekstu, kuru parakstī jā m pirms izbraukš anas, rū pī gi neizlasī ju, bet vispā rī gā jē ga bija tā da, ka manas nā ves gadī jumā lū dzu pilnā nopietnī bā vainot Klā vu K. pastā sti secī bu, kā izlec no kvadracikla, ja tomē r iekrī tam bezdibenī...Vispā r izdzī vojā m. Kā balva mū s aizveda uz brī niš ķ ī gu vietu ar nosaukumu Karabī nes pikniks - kalnu upes posms mež ā ar nelieliem ū denskritumiem, aizsprostotu peldē š anas lī ci, ļ oti mā jī giem galdiņ iem, kur varē ja atpū sties un savest kā rtī bā nervus. Atpakaļ braucā m pa parastu ceļ u, bet tomē r salū za vē l 2 maš ī nas, ieskaitot ķ ē di manē jai. Bet dī vainā kā rtā visai mū su mazajai grupai brauciens Ļ OTI patika, mē s ilgi spiedā m rokas ar instruktoru un viņ a jauno elliš ķ o sacī kš u braucē ju un š ķ ī rā mies no viņ iem kā no labā kajiem draugiem.
Viss, vē l ir ko rakstī t, bet Klaudiju samī dī t vairs nav spē ka. Ja ir kā di jautā jumi rakstiet, nesolu, bet mē ģ inā š u atbildē t.
Jura. Kijeva.