Отзыв об отеле ELDORADOR ALADIN Джерба Тунис
Наш отдых на Джербе в Тунисе пришелся на конец июня.
Климат:
Первое, что следует отметить – это приятный климат. Изнуряющей жары нет и в помине, ласковый ветерок, и необыкновенное теплое море! ! ! Ночью спать было комфортно просто с открытой балконной дверью, кондиционером практически не пользовались. Нет никаких назойливых насекомых, в общем – благодать!
Об отеле Aladin:
Выбирали отель, ориентированный на отдых с детьми, но недорогой. Так как отзывов в инете не было никаких, то полагались только на совет туроператора. Безмерно благодарны «Helis-Tour» за настоятельную рекомендацию поехать в отель Alladin. Отель ***; в номере просторно, но нет ни фена, ни телевизора (об этом предупреждали еще в Москве), на этом минусы условий проживания заканчиваются. Фен мы взяли с собой, а чемпионат Европы по футболу смотрели по вечерам на большом экране в баре, так было даже эффектнее.
О питании:
На завтрак – рисовая каша с изюмом, омлет, яичница, сосиски и хлопья, пончики и лепешки. Ребенок очень скучал по овсянке и манке, зато давили сок из свежих апельсинов и объедались арбузами. На обед и ужин - обилие и разнообразие вторых блюд: и поострее, и пресные, и тушеные, и жареные, и мясо, и рыба, и курица, и чего только нет – однажды даже рапаны готовили. Были и креветки, и кальмары, и мидии. Много овощей во всех видах: и тушеных, и сырых, в виде гарниров и салатов. Из фруктов: арбузы, дыни, финики, персики, сливы. Мороженое – очень водянистое, похожее на наш щербет, зато очень вкусные муссы, кремы, торты, пирожные. Выпечки просто фантастическое разнообразие. Очень вкусный всегда свежевыпеченный белый хлеб. Супы у них подаются на ужин, обычно это супы-пюре, иногда островатые. Надо сказать, всегда и в любом количестве была вода в бутылках, в отличие от соседнего отеля, кстати ****. Соответственно в еде и воде недостатка не было. На полдник у них блинчики и пончики. В течение дня только вода, газировка, чай, кофе и алкогольные напитки местного производства + пиво. Есть ресторанчик на пляже, в котором все нужно заказывать заранее – вкусно.
О территории:
Территория большая с огромным количеством вечноцветущих растений и пальм. Как будто находишься в ботаническом саду. Бесподобные бассейны: крытый, открытый, расположенный в двух уровнях так, что можно нырять из одного в другой как с вышки, с зоной для игры в водное поло. Детский бассейн с водопадом. Вода хлорирована в меру. Так что по части благоустройства территории только восторженные аплодисменты. Дорога на пляж пролегает среди пальм, олеандров и рододендронов мимо спортивных площадок для волейбола, тенниса и т. п.
О пляже:
Пляж чистенький, песочек. Лежаков достаточно много, если, конечно, есть желание расположиться на первой линии под грибком из тростника, то нужно рано утречком не полениться добежать до моря и постелить на нужном лежаке свое полотенце. Грамотно организовали охрану личных вещей на пляже. Торговцам запрещено подходить к зоне расположения лежаков. Торгуют только сигаретами, парео, пальмами и кулончиками в виде каменных сердечек. В море тоже в основном песок, но иногда попадаются крупные камни-одиночки. Пожалуй, это можно отнести к минусам, т. к. есть опасность неосторожно поранить ногу, но тут мы быстро пригляделись, где люди в основном заходят в море, и нашли полностью песчаную зону. Вода - просто волшебная! ! ! Были и волны и затишье, иногда немного напрягали водоросли, плавающие около берега, но на следующий день их уже не было. Резиновые тапочки, которые мы прикупили еще в Москве, нам не понадобились.
Об экскурсиях:
1. Экскурсия в Сахару. О ней диаметрально противоположные отзывы. Мы сами не ездили, поэтому объективно судить не можем, но туристы прошлого заезда были в полном восторге, а группа из нашего заезда в разочаровании, одно только скажу: как бы не расписывал гид – детям там делать нечего – слишком жарко и утомительно.
2. Пиратский корабль. Около 900 р. взрослый, 450 детский. Чудесная экскурсия! На автобусе везут в ближайший порт, где целая эскадра пиратских кораблей плывет на необитаемый остров. Плыть до него где-то 1 час. За это время пираты-аниматоры разрисовывают детишек, танцуют, веселят народ акробатическими трюками, ловят сетью рыбу, крабов, - всем очень весело. На острове каждый корабль пристает к своему причалу. На берегу огромный шатер со столиками. Около двух часов мы купались на другой стороне острова, а потом пираты угощали нас традиционными тунисскими блюдами: кус-кус, лепешки, салат и рыба. На десерт арбуз и чай (обед входит в стоимость экскурсии). Потом пираты развлекали взрослых, показывая жанровые сценки, которые были понятны туристам, говорящим на любом языке. Наши дети, да и мы были в восторге, фотки получились очень красочные и веселые.
3. Экскурсия на крокодиловую ферму. Мы решили съездить на ферму на такси, получилось дешевле и по времени удобнее. Главное приехать на ферму к 17-00, так как в это время кормят крокодилов – очень эффектное зрелище: кишащая толпа хищников с хрустом грызет свежее мясо. Бр-рр. Впечатляет. Советуем также ехать вчетвером, т. к. в этом случае вы купите семейный билет за всего 30 динар (около 700 руб. ). Сюда же будет входить еще и самостоятельный осмотр древнетунисского поселения, дающего представление об образе жизни этого народа.
О такси:
Огромное количество желтых машин, проезд стоит копейки, расчет по счетчику, т. е. никаких проблем.
О сувенирах:
Рекомендуем покупать их в ближайшем городе Медун. Там большое количество цивилизованных магазинов с фиксированными ценами. Это очень удобно. Можно все тоже самое купить и на рынке и в магазинах отеля, но там начальную цену задирают так высоко, что потом очень сомнительное удовольствие торговаться на ломанном французском. В магазине все равно дешевле и приятнее. Кроме тематических сувениров мы накупили всем нашим мужчинам кожаные ремни (стоят около 8 динар – примерно 180 руб. ), а женщинам кожаные сумки (от 15 до 20 динар – 300-500руб. ) Еще купили арабские наряды – очень красивые и женственные.
О сотрудниках «Helis-Tour»:
Наиприятнейшее впечатление о детском аниматоре. Инна – чуткий, энергичный добрый человечек, с горящими огоньками в глазах. Даже французские ребятишки бегали за ней хвостом, не говоря уж о наших. Днем ее услугами мы лично не пользовались, но в принципе, можно было безбоязненно доверить ей своего ребенка. Вечером для деток ежедневная «детскотека» с программой танцев. На взрослую программу мы оставались редко, так как взрослая анимация проводится исключительно на французском языке, однако иногда были очень даже интересные и понятные номера, например, танцы, фокусы, номер со змеями.
Резюме:
По отношению цена-качество я бы поставила отелю твердую пятерку, даже с плюсом. Лично мы остались очень довольны. Удивляюсь тем людям, которые продолжают за эти же деньги, а чаще и дороже, ездить на наш юг – сумасшедшие! ! ! ВСЕ НА ДЖЕРБУ! ! !
ELDORADOR ALADIN Djerba Tunis apskats
Mū su brī vdienas Dž erbā Tunisijā pienā ca jū nija beigā s.
Klimats:
Pirmā lieta, kas jā atzī mē , ir patī kams klimats. Nav svelmains karstums, maigs vē jiņ š un neparasti silta jū ra! ! ! Naktī s bija ē rti gulē t vienkā rš i ar atvē rtā m balkona durvī m, kondicionieris praktiski netika lietots. Nav kaitinoš u kukaiņ u, vispā r - ž ē lastī ba!
Par Aladin Hotel:
Mē s izvē lē jā mies viesnī cu, kas orientē ta uz ģ imenē m ar bē rniem, bet lē tu. Tā kā internetā atsauksmes nebija, viņ i paļ ā vā s tikai uz tū roperatora padomiem. Liels paldies "Helis-Tour" par stingro ieteikumu doties uz Alladin Hotel. Viesnī ca ***; istabiņ a plaš a, bet nav ne fē na, ne TV (par to jau Maskavā brī dinā ja), te beidzas dzī ves apstā kļ u mī nusi. Paņ ē mā m lī dzi fē nu un vakaros bā rā uz lielā ekrā na skatī jā mies Eiropas č empionā tu futbolā , tas bija vē l iespaidī gā k.
Par uzturu:
Brokastī s - rī su biezputra ar rozī nē m, olu kultenis, olu kultenis, desiņ as un graudaugi, virtuļ i un tortiljas. Bē rnam ļ oti pietrū ka auzu pā rslu un mannas, bet viņ i spieda sulu no svaigiem apelsī niem un ē da arbū zus. Pusdienā s un vakariņ ā s - pā rpilnī ba un daž ā dī ba otro ē dienu: pikanti un svaigi, un sautē ti, un cepti, un gaļ a, un zivis, un vistas gaļ a, un ko ne - kā dreiz viņ i pat gatavoja rapanus. Tur bija gan garneles, gan kalmā ri, gan mī dijas. Daudz dā rzeņ u visā s formā s: gan sautē tu, gan neapstrā dā tu, piedevu un salā tu veidā . No augļ iem: arbū zi, melones, dateles, persiki, plū mes. Saldē jums ir ļ oti ū deņ ains, lī dzī gs mū su š erbetam, bet ļ oti garš ī gi putas, krē mi, kū kas, konditorejas izstrā dā jumi. Cepš ana ir vienkā rš i fantastiska š ķ irne. Garda vienmē r svaigi cepta baltmaize. Vakariņ ā s pasniedz zupas, parasti zupas biezenī , daž reiz arī pikantas. Jā saka, ka vienmē r bija ū dens pudelē s jebkurā daudzumā , atš ķ irī bā no blakus esoš ā s viesnī cas, starp citu ****. Attiecī gi pā rtikas un ū dens netrū ka. Pē cpusdienas tē jai viņ iem ir pankū kas un virtuļ i. Pa dienu tikai ū dens, soda, tē ja, kafija un vietē jie alkoholiskie dzē rieni + alus. Pludmalē ir restorā ns, kur viss jā pasū ta iepriekš - garš ī gi.
Par teritoriju:
Teritorija ir liela ar milzī gu skaitu vienmē r ziedoš u augu un palmā m. Tas ir kā atrasties botā niskajā dā rzā . Nepā rspē jami baseini: iekš telpu, ā ra, izvietoti divos lī meņ os, lai varē tu nirt no viena uz otru kā no torņ a, ar zonu ū denspolo spē lē š anai. Bē rnu baseins ar ū denskritumu. Ū dens ir mē reni hlorē ts. Tā tad, runā jot par ainavu, tikai entuziasma aplausi. Ceļ š uz pludmali vijas starp palmā m, oleandriem un rododendriem gar volejbola, tenisa uc sporta laukumiem.
Par pludmali:
Pludmale ir tī ra un smilš aina. Ir daudz sauļ oš anā s krē slu, ja, protams, ir vē lme pasē dē t pirmajā rindā zem niedru sē nī tes, tad agri no rī ta jā bū t ne pā rā k slinkam, lai aizskrietu uz jū ru un uzliktu dvieli pareizais sauļ oš anā s krē sls. Kompetenti organizē ta personī go mantu aizsardzī ba pludmalē . Tirgotā jiem ir aizliegts tuvoties sauļ oš anā s krē slu zonai. Viņ i pā rdod tikai cigaretes, pareo, palmas un kulonus akmens sirsniņ u formā . Arī jū rā pā rsvarā ir smiltis, bet daž kā rt uznā k lieli atseviš ķ i akmeņ i. Varbū t to var attiecinā t uz mī nusiem, jo. pastā v briesmas netī š ā m savainot kā ju, bet tad ā tri paskatī jā mies, kur cilvē ki pā rsvarā iet jū rā , un atradā m pavisam smilš ainu laukumu. Ū dens ir vienkā rš i maģ isks! Bija viļ ņ i un miers, brī ž iem krasta tuvumā peldoš ā s aļ ģ es nedaudz sasprindzinā jā s, bet nā kamajā dienā tā s vairs nebija. Gumijas č ī bas, kuras pirkā m atpakaļ Maskavā , mums nebija vajadzī gas.
Par ekskursijā m:
1. Ekskursija uz Sahā ru. Par viņ u ir diametrā li pretē ji viedokļ i. Paš i negā jā m, tā pē c objektī vi spriest nevaram, bet pē dē jā skrē jiena tū risti bija pilnī gā sajū smā , un mū su skrē jiena grupa bija vī lusies, varu teikt tikai vienu: lai kā gids gleznotu, tur bē rniem tur nav ko darī t - ir pā rā k karsts un nogurdinoš s.
2. Pirā tu kuģ is. Apmē ram 900 r. pieauguš ais, 450 bē rni. Lieliska ekskursija! Viņ i ar autobusu tiek aizvesti uz tuvā ko ostu, kur vesela eskadra pirā tu kuģ u kuģ o uz tuksneš ainu salu. Peldieties lī dz tai apmē ram 1 stundu. Š ajā laikā pirā tu animatori krā so bē rnus, dejo, uzjautrina cilvē kus ar akrobā tiskiem trikiem, ķ er zivis un krabjus ar tī klu - visiem ir ļ oti jautri. Uz salas katrs kuģ is piestā j pie savas piestā tnes. Krastā ir milzī ga telts ar galdiņ iem. Apmē ram divas stundas peldē jā mies salas otrā pusē , un tad pirā ti mū s cienā ja ar tradicionā lajiem tunisieš u ē dieniem: kuskusu, tortiljā m, salā tiem un zivī m. Desertā arbū zs un tē ja (pusdienas iekļ autas ekskursijas cenā ). Tad pirā ti izklaidē ja pieauguš os, rā dot ž anra ainas, kas bija saprotamas tū ristiem, kas runā jebkurā valodā . Mū su bē rni, un mē s bijā m sajū smā , bildes sanā ca ļ oti krā sainas un smieklī gas.
3. Ekskursija uz krokodilu fermu. Nolē mā m, ka uz fermu brauksim ar taksi, ar laiku sanā ca lē tā k un ē rtā k. Galvenais ir ierasties fermā lī dz pulksten 17:00, jo š ajā laikā tiek baroti krokodili - ļ oti iespaidī gs skats: plē soņ u pū lis grauž svaigu gaļ u ar kraukš ķ ī gumu. Brrr. Iespaidī gi. Iesakā m arī ceļ ot ar č etriem cilvē kiem, jo š ajā gadī jumā jū s iegā dā sieties ģ imenes biļ eti tikai par 30 dinā riem (apmē ram 700 rubļ u). Tas ietvers arī neatkarī gu senā s Tunisijas apmetnes apskati, kas sniedz priekš statu par š ī s tautas dzī vesveidu.
Par taksometru:
Milzī gs skaits dzeltenu maš ī nu, maksa maksā santī mu, aprē ķ ins pē c metriem, t. i. nekā du problē mu.
Par suvenī riem:
Mē s iesakā m tos iegā dā ties tuvā kajā Medunas pilsē tā . Ir liels skaits civilizē tu veikalu ar fiksē tā m cenā m. Tas ir ļ oti ē rti. Tirgū un viesnī cu veikalos var nopirkt vienu un to paš u, bet tur sā kotnē jā cena tiek pacelta tik augstu, ka tad ir ļ oti apš aubā ms prieks kaulē ties lauzī tā franč u valodā . Veikals joprojā m ir lē tā ks un jaukā ks. Papildus tematiskiem suvenī riem visiem vī rieš iem nopirkā m ā das jostas (tā s maksā ap 8 dinā riem - ap 180 rubļ iem), un ā das somas sievietē m (no 15 lī dz 20 dinā riem - 300-500 rubļ i) Iegā dā jā mies arī arā bu tē rpus - ļ oti skaista un sieviš ķ ī ga.
Par Helis-Tour darbiniekiem:
Patī kamā kais iespaids par bē rnu animatoru. Inna ir jū tī gs, enerģ isks labsirdī gs cilvē ks, ar degoš ā m gaismā m acī s. Pat franč u bē rni skrē ja pē c viņ as astes, nemaz nerunā jot par mū sē jo. Pa dienu viņ as pakalpojumus personī gi neizmantojā m, bet principā viņ ai varē ja bezbailī gi uzticē t savu bē rnu. Vakarā bē rniem ir ikdienas "bē rnu bibliotē ka" ar deju programmu. Pie pieauguš o programmas mē s palikā m reti, jo pieauguš o animā cija tiek veikta tikai franč u valodā , bet daž reiz bija ļ oti interesanti un saprotami skaitļ i, piemē ram, dejas, burvju triki, numurs ar č ū skā m.
Kopsavilkums:
Cenas kvalitā tes ziņ ā viesnī cai liktu pamatī gu pieci, pat ar plusu. Personī gi mē s bijā m ļ oti apmierinā ti. Es brī nos par tiem cilvē kiem, kuri turpina braukt uz mū su dienvidiem par to paš u naudu, un biež ā k vē l dā rgā k - viņ i ir traki! ! ! VISI UZ JERBU! ! !