Netālu no Sevastopoles, senā Akhtiar līča krastā, dziļās pazemes akmens apstrādēs atrodas Inkerman Fine Wine Factory. Šeit, 5-30 metru dziļumā, pazemes klusumā, noteiktā temperatūrā nogatavojas vīns. Pastāvīga temperatūra no 12 līdz 16 oC (atkarībā no pagraba dziļuma) un mitrums ir ideāli apstākļi vīnu izturēšanai.
Šis ir viens no lielākajiem klasiskās vīna darīšanas uzņēmumiem Krimā, kur ražo vintage vīnus. 1990. gadā saskaņā ar Starptautiskās vīnogulāju un vīna organizācijas (Parīze) slēdzienu rūpnīca tika atzīta par vienu no labākajām vīna darītavām pasaulē. Inkerman Vintage Wine Factory ir klasisks sekundārais vīna darīšanas uzņēmums. Vīna materiālus tam piegādā labākie vīnogu pārstrādes uzņēmumi, kas atrodas Almas, Belbekas un Bulganakas upju ielejās - Krimas "zelta" ielejās. Tieši šajās vietās no vīnogām iegūst plānus un elegantus sausos vīnus.
Inkermana pagrabu zelta fonds ir ozolkoka konteiners. Rūpnīcā ir 700 pudeļu (tilpums no 5000 līdz 20 000 litriem) un 7000 mucu (ietilpība no 300 līdz 1000 litriem). Nogatavinot ozolā, vīnā notiek sarežģīti fizikāli ķīmiski procesi, vīns iegūst cēlus novecošanas toņus. Vidējais nogatavināšanas periods ir 2 gadi galda vīniem un 3 gadi stiprajiem un deserta vīniem. Šajā periodā rūpnīcas speciālisti pastāvīgi uzrauga vīna stāvokli. Šī ir praktiski vienīgā ražotne, kurā tiek ražots pilns vintage galda vīnu klāsts. Inkerman vīndari ne tikai rūpīgi saglabā savu senču mantojumu un klasiskās Krimas vīna darīšanas tradīcijas, bet arī rada jaunus vīnus. Izlasiet pilnībā ↓