Отдыхал в санатории в г. Трускавец Львовской обл. и решил сеъздить на 3-х дневную экскурсию в Польшу в Краков. Воспользовался услугами турфирмы "Тур-Галичина". Для оформления визы необходим только внутренний и заграничный паспорт и санаторно-курортная книжка с санатория где отдыхаешь. В моём случае ещё понадобилось пенсионное удостоверение - для пенсионеров визы бесплатно. Фотографию на визу делали там же в турфирме бесплатно. Обслуживание в турфирме отменное, никаких претензий нет. Виза оформляется где - то 7 дней. Поездки в Краков осуществлялись один раз в неделю, в пятницу. Летом чаще. Пенсионное удостоверение на 3-4 дня отсылается в генкунсульство вместе со всеми документами. Стоимость поездки кажется 105 или 115 Евро (проезд-страховка-проживанеие с завтраком-экскурсия с гидом по Кракову).
Наша группа туристов была из 7 человек. Поездку осуществляли на комфортабельном минимикроавтобусе "Хюндай". Водитель опытный, претензий по вождению нет. Он же, водитель давал любые консультации по поездке, стране, экскурсиям, покупкам и др. вопросам. Если к водителю обращались на украинском языке, то он отвечал на украинском, если на русском, то отвечал на русском. Информацию, касающуюся всех, водитель сообщал на русском языке. Накануне поездки был аномальный снегопад, однако это поездке не помешало, водитель справился и с такими проблемами несмотря на занесённые дороги.
Выехали с Трускавца кажется где - то в 13-14 час. , за каждым туристом заезжали в его санаторий. Злотые на первые расходы выгодней покупать в Трускавце, там курс выгодней чем у пункта пропуска. Границу переходили не больше часа. Никаких проблем при этом не возникло, кроме очереди. После перехода границы сразу осущитили, что мы в Евросоюзе, автодорога чистая, такое впечатление, что там снег не падает на автодорогу. В отель приехали кажется в 22 часа.
Отель расположен в небольшом г. Величка-это фактически пригород г. Кракова. Поселение в номера заключалось в том, что как только мы подошли к стойке администратора, то нам всем выдали ключи и сказали, что мы можем идти в свои номера, мы поселены (никаких тебе заполнений бланков, росписей, предъявлений и изъятий паспортов и т. д. -Евросоюз). Поужинать желательно нужно где - то в дороге или взять с собой (придорожные кафе очень дорогие). Выходил по приезду в город, нашёл пару супермаркетов, но они были уже закрыты, в небольших торговых точках только спиртное, чипсы, мороженное. При заключении договора в турфирме прочитал в договоре, что после пересечения границы паспорт изымается, однако паспорт никто не изымал, всё время поездки он находился у меня.
Отель "Горско***" соответствует своим 3 звёздам. Расположен практически в центре города. В отеле недавно произведён ремонт. Отель двухэтажный. Ухоженный. Имеется свой ресторан. Отель полностью отвечает соотношению цена-качесво как для Европы. Отдыхающих в отеле было немного, не сезон. В турфирме, при оформлении поездки, предупредили, что в связи с тем, что я еду один, то придётся доплачивать за 1-но местный номер, кажется 20 злотых. Однако я ниченго не доплачивал и меня поселили в 1-но местный номер, но очень маленький, сразу при входе в отель. Номер комфортабельный, при входе узкий коридор с тумбочкой, прямо душ-умывальник-туалет, а влево можно даже сказать, что ниша для кровати. На стене у кровати висит телевизор, имеется встроенный шкаф для одежды. Имеется мыло и шампунь. За две ночи, что провёл в отеле, номер не убирали и полотенец не меняли, но в этом и не было необходимости. У администратора круглосуточно можно приобрести разливное и бутылочное пиво, напитки, мороженное, но цена вдвое дороже чем в магазине. Утром завтрак в ресторане. Шведский стол. Удовлетворит любой вкус: яичница, сосиски, сардельки, ветчина, фрукты, сыр, брынза, овощи, соления, десерт, выпечка, чай, кофе, молоко, сок и т. д. В отеле везде ведётся видионаблюдение, судя по монитору компьютера на стойке администратора, то имеется 16 видиокамер, но может быть и больше.
Утром была первая экскурсия в соляную шахту "Величка", расположена примерно в 200 м. от отеля, шли пешком. Экскурсия платная, цену не помню, приемлемая. Экскурсия в шахту очень понравилась, гид русскоязычный. Глубина шахты 350 м. , опускались в шахту пешком по выработкам, они там многокилометровые, местами в штольнях имеются камеры с выбранной солью неимоверных размеров. Много соляных скульптур и других поделок, часовен и др. Шахта внесена в всемерное наследие ЮНЕСКО, ей кажется 700 лет, чуть ли не самое древнее из сохранившихся на планете предприятий. Поднимались с шахты на лифте. В шахте имеются многочисленные сувенирные лавки, не советую покупать там сувениры, дорогие. Эти же сувениры можно купить вдвое дешевле у шахты, у центрального входа, через дорогу имеются сувенирные киоски, там всё то же самое.
После шахты своим микроавтобусом поехали в Краков, там нас встретила гид - преподаватель местного университета, девушка с Украины. Перед экскурсией гид поинтерисовалась на каком языке проводить экскурсию. Мнения разделились, 5-украинский, 2-русский. Поэтому проводилась экскурсия на русском. Всё рассказать и перечислить, что видели и слышали трудно даже примерно. Краков - это древний город музей под открытым небом. Вавельский замок-резиденция короллей, ратуша, монастыри, костёлы, базилики и т. д. Всё не перечислить, красота неописуемая. И это не просто какой - то участок города или улица, а очень большая часть города по которой хочется всё время ходить и смотреть.
После экскурсии у нас было свободное время. Пообедали в кафе там же в старом городе, там обедала и гид, она нам его и показала. Кафе недорогое. Заказал 150+50 зубровки - это у них считается национальный напиток, журех(суп), отбивную. Всё очень вкусно. Цены приемлемые. После этого попытался походить по магазинам, но потом сразу же бросил их(на обратном пути, недалеко от КПП всегда делают остановку для покупок - там целый ряд суппермаркетов одежды, продуктов, быттехники, обуви, короче говоря купить можно всё, поэтому в Кракове не тратьте на магазины время) и ещё долго бродил по старому Кракову, фотографировал. Когда гид с нами прощалась, то раздала нам бесплатные карты старого города и отметила где мы находимся и где находится наш микроатобус - это было очень удобно, чтоб не потеряться, показала ориентиры на местности, а водитель дал всем визитки отеля, там есть небольшая карта, как доехать до отеля и телефоны. Ужинать в кафе не стал. Зашёл в супермаркет, купил ветчины и булочек. В старом городе нашёл большую палатку - ярмарка европейских вин, купил глинтвейна и там поужинал.
После экскурсии по Кракову вернулись в отель. Переночевали. Позавтракали и домой. На обратном пути заезжали в г. Ланьцут в замок Любомирских-Потоцких. Однако там не оказалось русско и украинскоговорящих гидов, а без гидов экскурсии не разрешаются и поэтому просто пофотографировались возле замка и поехали домой. Границу пересекли не более чем за 30 мин. По приезду в Трускавец всех развезли по своим санатриям. Поездка очень понравилась, всем советую, недорого и познавательно. После посещения Польши любой украинец скажет, что он за Евросоюз!
Atpū ties sanatorijā Truskavecā , Ļ vovas apgabalā . un nolē ma doties 3 dienu ekskursijā uz Poliju Krakovā . Izmantoja tū risma aģ entū ras "Tour-Galicia" pakalpojumus. Lai pieteiktos vī zai, nepiecieš ama tikai iekš ē jā un ā rvalstu pase un sanatorijas grā matiņ a no sanatorijas, kurā atpū š aties. Manā gadī jumā vajadzē ja arī pensijas apliecī bu - pensionā riem vī zas ir bez maksas. Turpat ceļ ojumu aģ entū rā bez maksas tika uzņ emta fotogrā fija vī zai. Apkalpoš ana ceļ ojumu aģ entū rā ir lieliska, nekā du pretenziju nav. Vī zu izsniedz kaut kur 7 dienu laikā . Braucieni uz Krakovu tika veikti reizi nedē ļ ā , piektdienā s. Biež ā k vasarā . Pensijas apliecī ba kopā ar visiem dokumentiem tiek nosū tī ta uz Ģ enerā lkonsulā tu uz 3-4 dienā m. Ceļ ojuma izmaksas š ķ iet 105 vai 115 eiro (ceļ ojums-apdroš inā š ana-naktsmī tne ar brokastī m gida pavadī bā , ekskursija pa Krakovu).
Mū su tū ristu grupā bija 7 cilvē ki. Brauciens tika veikts ar ē rtu mikroautobusu "Hyundai". Š oferis ir pieredzē jis, par braukš anu sū dzī bu nav. Viņ š š oferis sniedza jebkā dus padomus par ceļ ojumu, valsti, ekskursijā m, iepirkš anos un citiem jautā jumiem. Ja š oferi uzrunā ja ukraiņ u valodā , tad atbildē ja ukraiņ u valodā , ja krieviski, tad atbildē ja krieviski. Informā cija par visiem, vadī tā js ziņ oja krievu valodā . Brauciena priekš vakarā nenormā li uzsniga snigš ana, tač u tas braucienu netraucē ja, vadī tā js ar š ā dā m problē mā m tika galā , neskatoties uz sniegotajiem ceļ iem.
Izbraucā m no Truskavecas, š ķ iet, kaut kur 13-14, katram tū ristam piestā jā m pie viņ a sanatorijas. . Truskavecā izdevī gā k pirkt zlotus pirmajiem izdevumiem, tur kurss ir izdevī gā ks nekā kontrolpunktā . . Viņ i robež u š ķ ē rsoja nepilnas stundas laikā . Ar š o problē mu nebija, izņ emot rindu. Š ķ ē rsojot robež u, uzreiz sapratā m, ka esam Eiropas Savienī bā , ceļ š tī rs, likā s, ka uz ceļ a nav snidzis sniegs. . Viesnī cā ieradā mies 22:00.
Viesnī ca atrodas mazajā Velič kas pilsē tiņ ā , kas patiesī bā ir Krakovas priekš pilsē ta. Iekā rtoš anā s istabā s sastā vē ja no tā , ka, tiklī dz piegā jā m pie reģ istratū ras, mums visiem iedeva atslē gas un teica, ka varam doties uz savā m istabā m, bijā m iekā rtojuš ies (nav veidlapu aizpildī š anas, krā soš anas, pasu uzrā dī š anas un izņ emš anas, utt. . -Eiropas Savienī ba). Vakariņ as vē lams kaut kur pa ceļ am paņ emt lī dzi (ceļ malas kafejnī cas ļ oti dā rgas). Izgā ju ā rā ierodoties pilsē tā , atradu pā ris lielveikalus, bet tie jau bija slē gts, mazajā s tirdzniecī bas vietā s tikai alkohols, č ipsi, saldē jums . Slē dzot lī gumu ar tū risma aģ entū ru, lī gumā izlasī ju, ka pē c robež as š ķ ē rsoš anas pase tiek konfiscē ta, bet pasi neviens nekonfiscē ja, bija pie manis viss brauciena laiks.
Viesnī ca "Gorsko ***" atbilst tā s 3 zvaigznē m. Atrodas gandrī z pilsē tas centrā . Viesnī ca nesen tika atjaunota. Viesnī cai ir divi stā vi. Labi uzturē ts. Ir savs restorā ns. Viesnī ca pilnī bā atbilst cenas un kvalitā tes attiecī bai Eiropā . Viesnī cā bija maz atpū tnieku, ne sezonā . Tū risma aģ entū rā , veicot braucienu, brī dinā ja, ka sakarā ar to, ka ceļ oju viena, bū s jā piemaksā par 1-vietī gu numuriņ u, š ķ iet. 20 zloti. Tač u neko papildus nemaksā ju un mani iesē dinā ja 1-vietī gā istabiņ ā , bet ļ oti mazā , tieš i pie ieejas viesnī cā . Istaba ē rta, pie ieejas š aurs koridors ar naktsskapī ti, a duš a-izlietne-tualete pa labi, un pa kreisi pat var teikt, ka niš a gultai. Pie sienas pie gultas ir televizors, un tajā ir iebū vē ts skapis. Ir ziepes un š ampū ns. Divas naktis, ko pavadī ju viesnī cā , numurs netika tī rī ts un dvieļ i netika mainī ti, bet tas nebija nepiecieš ams. Pie administratores visu diennakti var iegā dā ties izlejamo un pudelē s pildī to alu, dzē rienus, saldē jumu, bet cena ir divreiz dā rgā ka nekā veikalā . Rī ta brokastis restorā nā . Bufete. Piestā v katrai gaumei: olu kultenis, desiņ as, desiņ as, š ķ iņ ķ is, augļ i, siers, siers, dā rzeņ i, marinē ti gurķ i, deserts, konditorejas izstrā dā jumi, tē ja, kafija, piens, sula u. c. Viesnī cā visur ir videonovē roš ana, spriež ot pē c datora monitora reģ istratū rā , ir 16 videokameras, bet var bū t arī vairā k.
No rī ta bija pirmā ekskursija uz sā ls raktuvē m "Velichka", kas atrodas apmē ram 200 metrus no viesnī cas, pastaigā jā mies. Ekskursija ir apmaksā ta, cenu neatceros, pieņ emami. Man ļ oti patika ekskursija uz raktuvi, gids ir krieviski runā još s. Raktuves dziļ ums ir 350 m, raktuvē s tā s nolaidā s kā jā m pa iekā rtā m, tur ir daudz kilometru, daž viet iedobē s ir neticama izmē ra kameras ar izvē lē tu sā li. Š eit ir daudz sā ls skulptū ru un citu rokdarbu, kaplič as utt. . Raktuves ir iekļ autas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā , š ķ iet, ir 700 gadus vecas, gandrī z vecā kais uzņ ē mums uz planē tas. . No raktuvē m devā mies augš ā ar liftu. Raktuvē s ir daudz suvenī ru veikalu, es neiesaku tur pirkt dā rgus suvenī rus. Tos paš us suvenī rus par puscenu var nopirkt š ahtā , pie galvenā s ieejas, pā ri ceļ am ir suvenī ru kioski, tur viss pa vecam.
Pē c raktuves ar savu mikroautobusu devā mies uz Krakovu, kur mū s sagaidī ja gide – vietē jā s universitā tes pasniedzē ja, meitene no Ukrainas. Pirms ekskursijas gids jautā ja, kā dā valodā vadī t ekskursiju. Viedokļ i dalī jā s, 5-ukraiņ u, 2-krievu. Tā pē c ekskursija notika krievu valodā . Visu redzē to un dzirdē to ir grū ti izstā stī t un uzskaitī t pat aptuveni. Krakova ir senas pilsē tas brī vdabas muzejs. Vā veles pils – karaļ u rezidence, rā tsnams, klosteri, baznī cas, bazilikas u. c. Visu nav iespē jams uzskaitī t, skaistums ir neaprakstā ms. Un š ī nav tikai kā da pilsē tas daļ a vai iela, bet ļ oti liela pilsē tas daļ a, kur visu laiku gribas staigā t un skatī ties.
Pē c ekskursijas mums bija brī vais laiks. Pusdienojā m kafejnī cā turpat vecpilsē tā , tur arī vakariņ oja gide, viņ a mums parā dī ja. Kafejnī ca ir lē ta. Pasū tī ju 150+50 sumbrus - viņ i to uzskata par savu nacionā lo dzē rienu, zhurekh (zupa), karbonā de. Viss ir ļ oti garš ī gi. Cenas saprā tī gas. Pē c tam mē ģ inā ju iepirkties, bet tad uzreiz tā s pametu (atceļ ā , netā lu no kontrolpunkta, vienmē r piestā j iepirkties - ir vairā ki lielveikali drē bē m, pā rtikas precē m, sadzī ves tehnika, apavi, vā rdu sakot, var nopirkt visu, tā pē c Krakovā netē rē jiet laiku iepirkš anā s) un ilgi klī da pa veco Krakovu, fotografē joties. Kad gide no mums atvadī jā s, viņ a mums iedeva bezmaksas vecpilsē tas kartes un atzī mē ja, kur mē s atrodamies un kur atrodas mū su mikroautobuss - bija ļ oti ē rti, lai neapmaldī tos, rā dī ja orientierus uz zemes, un š oferis iedeva visiem viesnī cas vizī tkartes, ir maza karte, kā nokļ ū t viesnī cā un tā lruņ u numuri. Kafejnī cā neē du. Aizgā ju uz lielveikalu, nopirku š ķ iņ ķ i un bulciņ as. Vecpilsē tā atradu lielu telti - Eiropas vī nu gadatirgu, nopirku karstvī nu un tur vakariņ oju.
Pē c Krakovas apskates atgriezā mies viesnī cā . Mē s pavadī jā m nakti. Paē dā m brokastis un devā mies mā jā s. Atceļ ā apstā jā mies Lancut pilsē tiņ ā pie Lubomirski-Pototski pils. Tač u tur nebija krieviski un ukraiņ u valodā runā još u gidu, arī ekskursijas bez gidiem nav atļ autas, tā pē c pie pils vienkā rš i nobildē jā mies un braucā m mā jā s. Robež a tika š ķ ē rsota ne vairā k kā.30 minū tē s. Ierodoties Truskavecā , visus aizveda uz savā m sanatorijā m. Man ļ oti patika brauciens, iesaku visiem, lē ts un informatī vs. Jebkurš ukrainis pē c Polijas apmeklē juma pateiks, ka ir par Eiropas Savienī bu!
Interesants stāsts.Žēl,ka biedrs neinformē par cenām(ekskursijas,biļetes,ēdiens utt.) Par to,kas ir labāks Eiropas Savienībā,varu pateikt vienu-nejauc tūrismu un reālo dzīvi.Lai gan kad mana meita bija Varšavā un Krakovā, viņa arī bija sajūsmā (tad viņa devās kā poļu diasporas pārstāve, tāpēc attieksme pret viņu grupu bija lieliska)
Интересный рассказ.Жаль товарищ не информирует о ценах(экскурсии, билеты, еда и т.д.)По поводу что в Евросоюзе лучше -могу сказать одно-не надо путать туризм и реальную жизнь.Хотя дочь когда была в Варшаве и Кракове тоже была в восторге(она то ездила как представитель польской диаспоры-поэтому отношение было к их группе великолепное)
Mums bija viena maksas ekskursija,tikai uz raktuvi,bet godīgi sakot,cenu vairs nesaprotu,bet diezgan pieņemami.Biļetes cenā bija iekļauta ekskursija pa Krakovu.Cenas nofotografēju kafejnīcā , ir fotogrāfijas, kas arī ir diezgan pieņemamas. Cenas veikalos ir tādas pašas kā Ukrainā, bet ir daudz preču, kas ir daudz lētākas, piemēram, franču konjaks uz pusi lētāks nekā pie mums, gaļa un cūkgaļa ir daudz lētāki utt.. Sabiedrisko transportu neizmantoju, tāpēc Cenas nezinu.
У нас была платная экскурсия одна, только в шахту, но я честно говоря цену уже не поню, но вполне приемлемая.Экскурсия по Кракову входила в стоимость путёвки.Цены в кафе я сфотографировал, есть фото, так же вполне приемлемые. Цены в магазинах такие же как и у нас в Украине, но есть многие товары намного дешевле, например французский коньяк вдвое дешевле чем у нас, намного дешевле мясо-свинина и др.Общественным транспортом не пользовался поэтому цен не знаю.