Итак, страной своего свадебного путешествия мы выбрали Италию, страну древнего Рима, средневековой Венеции, итальянского Возрождения и обласканного солнцем побережья Адриатического моря в г. Римини.
Вылетели днем 21.06. 09 из Домодедово компанией Вин-Джет (итальянский перевозчик). Маленький самолетик, но все прошло без сучка-без задоринки, заодно было и первое знакомство с итальянцами: женское население у них мягко говоря на 90% страшненькое))))но улыбчивое ; Встречали нас представители PAC-Group (наш туроператор по Италии): автобуса ждали после получения багажа мин 20 (не страшно), погрузили и начали развозить по отелям. Про Пак-групп можно сказать следующее - уровень "приемлемо", если вы как можно меньше с ними контачите. При заселении в отель в Римини автобус остановился на параллельной улице относительно нашего отеля, дальше пошли мы пешком вместе с 2-мя представителями туроператора, кот. ИСКАЛИ наш отель)))а увидев его, махнули в его сторону, сказав: "ну в общем, вот отель, дальше сами, а то у нас автобус ждет" : ) и потопали обратно. Мило. Нам в принципе не составило труда дойти до отеля и объяснится с портье по-английски (кстати честь и хвала всему персоналу отеля: вышколенные, воспитанные, всегда веселые, добродушные и готовые помочь, разве что когда выезжали в 6 утра пришлось 10 мин побегать в поисках портье (видимо заснул где то) - а то не выйти даже из отеля). Зато на следующий день ровно в 12.00 раздался звонок по телефону от представителя "Пак"а, который пришел рассказать о том, какие замечательные экскурсии по бросовым ценам они готовы нам предложить 8-)Мы уточнили у него только расположение основных достопримечательностей Римини и где можно найти офис Bonelli Bus. Еще до поездки мы выяснили, что ГОРАЗДО ДЕШЕВЛЕ путешествовать или на поездах (но ходят неточно), или на автобусах, выбрали последний вариант. И не прогадали: В Паке Рим (без минуты свободного времени! ) - 100 евро на человека, мы съездили за 52; Венеция - 85 евро против 34 в Bonelli Bus; Сан-Марино и вовсе - 25 против 8 "самоходом"))) Итого экономия вышла 232 евро (кот. были спущены в Сан-Марино на кожаные сумки). Разница в том, что нет услуг гида, т. е. по городам вы ходите самостоятельно, а т. к. Италия - страна про которую думаю, знает каждый, и основные достопримечательности не составит труда осмотреть самому, при необходимости пополнив знания путеводителем.
Сам Римини любопытный городок, сосредоточение же туристической жизни - площадь Триполи. Здесь и кафешки, и банки, и информация для туристов, где продаются билеты на Bonelli, только покупать их нужно минимум за 2 дня до поездки. По городу передвигаться можно пешком (реально весь город обойти за день), или на автобусах-троллейбусах, билеты покупаются в табачных киосках. Для любителей шоппинга есть большой ТЦ Лебефан, но не очень удобно расположен, да и цены в нем несравнимы с Сан-Маринскими, ну и полно лавочек с сувенирами, одеждой и т. д. (причем выбор одежды поразил не в лучшую сторону – стиль унисекс мрачных расцветок типа черного, темно-фиолетового и хаки убил ; ).
Погода у нас первые 2 дня была облачной, но теплой, остальные дни были солнечными и жаркими. Море также было очень хорошим, хотя из-за того что пляж с мелким белым песочком вода у самого берега мутновата, и порой встречаются водоросли, но почти незаметны. Шезлонги и зонты платные (3.5 евро шезлонг на 1 чел. и 8 евро зонт на двоих на целый день). Причем в разных местах цены разные. Отель наш стоял прямо на пляже, хотя большинство разделены от пляжа дорогой с редким движением. Номер не огромный, но нам тесно не было (кроме большой кровати еще стоял диван, кот. раскладывался), разве что ванная комната немного тесновата, балкон выходил одной стороной на море, другой на город и горы! Убирались каждый день, проблем никаких. Еда, конечно, далеко не египетская)))) Не ожидали, что итальянцы настолько любят маринованное ВСЕ, из горячего на утро был только омлет с сосисками : ) и йогурты + капуччино с бутербродами из прозрачной ветчины))))) Ну и хлопья)) Ужин получше: маринованные закуски а-ля шведский стол, потом по меню, к стыду, не могли долго разобраться с этой системой питания, потом слава богу устаканилось))) В общем еда достаточная для того, чтобы организм функционировал, но без изысков там разных))) Питайтесь духовной пищей, вы ж в Италии) Отдельной строки заслуживают рвение, вежливость и предусмотрительность официантов – все просто душки! Но сами итальянцы, как жители города (страны), так и отдыхающие в отеле поразили своей шумностью (ну не ожидали мы, что они разговаривают все время бодрствования и с такой громкостью, с какой русские ссорятся), и тем, что детям позволяется ВСЕ, вплоть до хождения на голове и воплей чуть ли не ультразвуком, что так умиляет родителей, что они тут же начинают фоткать шалости любимого дитяти. Я все понимаю, но о других людях тоже же думать надо хотя бы иногда. Когда отдыхаешь, хочется ОТДОХНУТЬ, а не перекрикивать детский ор и плач, чтобы поговорить. Но мы нашли выход: во-первых, ездили в города, а там легче переносить, отвлекаешься на достопримечательности, а во-вторых на пляже мы загорали и купались как раз в обеденный перерыв малявок (с 12 до 14-15), да, вредное солнце, но в тишине, покое и наслаждении друг другом! : ) Т. к. у нас был полупансион, то обеденное время мы устанавливали себе сами, тем более что покупали продукты в BILLA или ближайшем супермаркете (выходило гораздо дешевле, чем в ресторанчиках и фаст-фуде, который стоит столько же сколько кафе).
В Венецию мы выехали в 6.50 утра и приехали в 11.30, до 18.00 свободное время. Покатались на вапоретто (6.5 евро на 1 чел. , хотя сверху на табло указана цена 2.50 евро) по Гранд Каналу, впечатляет естественно, хотя и поражает насколько время и соленая вода безжалостны к удивительным дворцам. . были на мосту Риальто, площади Сан-Марко, и обошли все (ну почти) узкие и ОЧЕНЬ узкие улочки города ; Здорово было! Очень людно, и цены на сувениры ломовые, хотя они с готовностью торгуются (немного, но выигрываешь). Обратно довезли до отеля в 23.30.
Через день поехали в Рим. О, это отдельная песня! Чудесный, манящий, потрясающий своим соединением разных эпох! По пути в него, проехали наверно несколько десятков туннелей в горах, и, когда едешь между гор по мосту, а под тобой долина, а ты на уровне облаков – это нечто непердаваемое! И, если впечатление о Венеции омрачилось некоторой обшарпанностью дворцов и остальных зданий, то Рим полностью оправдал ожидания! Чтобы обойти его мало-мальски внимательно, нужна минимум неделя, которой у нас не было. Тем не менее, видели Колизей, Форумы, были на площади Венеции, у фонтана Треви, в Ватикане у собора св. Петра, и просто по улочкам побродили, да по холмам В Риме 2 линии метро (А и В), станции удобно расположены у основных достопримечательностей, причем под основными названиями станций, подписано что именно здесь расположено – туристу просто подарок! Сами же станции мрачного вида: скудно освещены, декоративное оформление нулевое (а-ля из американских боевиков), зато с плазменными панелями, транслирующими футбольные матчи и рекламным «спамом» из громкоговорителя 8-) А на линии В вообще поезда все разрисованы граффити! Итальянская молодежь вообще неравнодушна к сему «искусству»: могут порой изрисовать какое-нить историческое здание…вот вам и центр мировой культуры).
Еще через день поехали в Сан-Марино, маленькое самостоятельное государство, посреди Италии, чья территория всего-то 60 кв. км расположена на горе Титано. Честно говоря, ехали с сомнением, на что там смотреть, главной целью было, что по слухам, там оч хорошие цены. Как же мы ошибались, недооценивая эту крошку, Сан-Марино! Завораживающий серпантин, когда захватывает дух, если смотреть вниз, когда автобус везет тебя на самую вершину горы, в исторический центр города-государства; средневековые башни, стены с бойницами, с которых открывается просто неописуемый вид (это надо видеть! ) и по которым МОЖНО лазить и даже заходить внутрь; милые люди; миниатюрные площади и улочки – словом, ощущение, что переносишься в замок из сказки! На меня это произвело неизгладимое впечатление, и даже, казалось бы, неоспоримая Венеция, честно говоря, померкла несколько. И находится Сан-Марино всего в 24 км от Римини, так что грех не побывать там было. Ну а насмотревшись неземной красоты и поставив себе сан-маринскую визу в паспорт (5евро), отправились за покупками. Слухи подтвердились: благодаря особому налоговому законодательству, товары, продаваемые в Сан-Марино не облагаются налогами, и гораздо дешевле, чем в Италии. В итоге закупились сумками-кошельками-ремнями не только себе, но и всем родителям и друзьям. Судите сами: качественный кожаный ремень – 5 евро (в Риме и Венеции за 4 евро продавали магнитики на холодильник, в Римини магниты самые дешевые 2.5 евро), дамская сумка среднего размера полностью кожаная, даже подкладка изнутри, - 30 евро, большая – 60-70, мужской портфель деловой кожаный (с отеделнием для ноутбука) – 40-50 евро. В Москве похожий портфель, но не итальянский, а российского пр-ва, стоил 7500 руб. , ну а женскую итальянскую кожаную сумку, если она не с наперсток, купить в Москве за 1200-1300 руб. – что-то на грани фантастики
Оставшиеся 2 дня честно провалялись на пляже и покупались в море – не зря ж приехали на побережье! Загорели до шоколадного практически цвета, т. к. солнышко очень жаркое.
Итог отдыха: если не брать в расчет всякие мелочи, вроде писков мелких детей, неразберихи по неопытности с ужинами и шумности итальянцев отдых был просто шикарным – и ласковое море с жарким солнцем и белым песком, и посещение всемирно известных городов (и государств! – Ватикан и Сан-Марино)-сокровищниц культуры, и возможность осмотреть страну, ее луга, леса, пашни, городочки с замками пока едешь в Венецию или Рим или еще куда, и выгодные, красивые, качественные покупки, и море-море-море впечатлений от всего этого! ! ! Лучшего медового месяца просто не бывает! И в Италию, надеюсь, мы еще не раз вернемся!
Tā tad, par mū su medusmē neš a ceļ ojuma valsti izvē lē jā mies Itā liju, senā s Romas, viduslaiku Venē cijas, itā ļ u renesanses un saules skū pstī tā s Adrijas jū ras piekrastes valsti Rimini.
2009. gada 21. jū nija pē cpusdienā no Domodedovas lidojā m ar Vin-Jet (itā lieš u pā rvadā tā js) Maza lidmaš ī na, bet viss noritē ja bez aizķ erš anā s, tajā paš ā laikā notika pirmā iepazī š anā s ar itā ļ iem: viņ u mā tī te iedzī votā ju, maigi izsakoties, ir 90% neglī ti)))), bet smaidī gi; Mū s sagaidī ja PAC-Group (mū su tū roperators Itā lijā ) pā rstā vji: pē c bagā ž as saņ emš anas 20 minū tes gaidī ja autobusu (nav bail), iekrā mē ja to un sā ka piegā dā t viesnī cā s. Par Pak grupā m var teikt sekojoš o - lī menis ir "pieņ emams", ja ar viņ iem kontaktē jas pē c iespē jas mazā k. Reģ istrē joties viesnī cā Rimini, autobuss apstā jā s uz paralē las ielas attiecī bā pret mū su viesnī cu, tad devā mies kā jā m kopā ar 2 tū roperatora pā rstā vjiem kaķ i. MEKLĒ JĀ M SAVU viesnī cu))) un to ieraugot pamā ja viņ a virzienā , sakot: "nu vispā r š eit ir viesnī ca, tad tu pats, savā dā k autobuss mū s gaida" : ) un stutē ja atpakaļ . Jauki. Principā mums nebija grū ti nokļ ū t lī dz viesnī cai un izskaidroties š veicaram angļ u valodā (starp citu, gods un uzslava visam viesnī cas personā lam: labi apmā cī ti, labi audzinā ti, vienmē r jautri, labsirdī gi un gatavi palī dzē t, izņ emot to, ka izbraucot 6 no rī ta mums bija jā skrien 10 minū tes š veicara meklē jumos (acī mredzot kaut kur aizmiga) - citā di jū s pat neiziet no viesnī cas). Bet nā kamajā dienā tieš i 12.00 tika saņ emts telefona zvans no Pak pā rstā vja, kurš ieradā s, lai pastā stī tu, kā das brī niš ķ ī gas ekskursijas par izdevī gā m cenā m viņ i mums ir gatavi piedā vā t Rimini un kur var atrast Bonelli Bus biroju. Jau pirms brauciena uzzinā jā m, ka DAUDZ LĒ TĀ K ir braukt vai nu ar vilcieniem (bet tie kursē neprecī zi), vai ar autobusiem, izvē lē jā mies pē dē jo variantu. Un viņ i nezaudē ja: Pak Rim (bez minū tes brī va laika! ) - 100 eiro no cilvē ka, mē s devā mies par 52; Venē cija - 85 eiro pret 34 Bonelli autobusā ; Sanmarī no un vispā r - 25 pret 8 "paš gā jē ji"))) Kopē jie ietaupī jumi iznā ca 232 eiro (kaķ i tika nolaisti uz Sanmarī no uz ā das somā m). Atš ķ irī ba ir tā da, ka nav gida servisa, t. i. tu pats staigā pa pilsē tā m, un tā pē c Itā lija ir valsts, kuru, manuprā t, zina visi, un nebū s grū ti paš am apskatī t galvenos apskates objektus, nepiecieš amī bas gadī jumā papildinot zinā š anas ar ceļ vedi.
Pati Rimini ir ziņ kā rī ga pilsē tiņ a, tū ristu dzī ves centrā ir Tripoles laukums. Ir kafejnī cas, bankas, un informā cija tū ristiem kur pā rdod Bonelli biļ etes, tikai jā iegā dā jas vismaz 2dienas pirms ceļ ojuma. izbrauc pa pilsē tu. dienā ), vai ar trolejbusiem biļ etes tiek pirktas tabakas veikalos. Iepirkš anā s cienī tā jiem ir liels Lebefan iepirkš anā s centrs, bet tas atrodas ne pā rā k ē rti, un cenas tajā ir nesalī dzinā mas ar Sanmarī no, labi, ir daudz veikalu ar suvenī riem, drē bē m utt. (turklā t apģ ē rbu izvē le mani pā rsteidza ne uz labo pusi - unisex stils drū mā s krā sā s, piemē ram, melns, tumš i violets un haki killed; ).
Laiks mums pirmā s 2 dienas bija apmā cies, bet silts, pā rē jā s dienas bija saulainas un karstas. Arī jū ra bija ļ oti laba, lai gan sakarā ar to, ka pludmale ar smalkā m baltā m smiltī m, ū dens pie krasta ir neskaidrs, un daž reiz tiek atrastas aļ ģ es, bet gandrī z neredzamas. diviem uz visu dienu). Un cenas daž ā dā s vietā s atš ķ iras. Mū su viesnī ca atradā s tieš i pludmalē , lai gan lielā ko daļ u no pludmales atdala ceļ š ar nelielu satiksmi. Istaba nav milzī ga, bet mums nebija š auri (bez lielā s gultas vē l bija dī vā ns, kas bija izklā ts), izņ emot to, ka vannasistaba bija nedaudz š aurā ka, no balkona vienā pusē bija skats uz jū ru, pilsē ta un kalni no otras! Tī ra katru dienu, nekā du problē mu. Ē diens , protams, tā lu no ē ģ iptieš u)))) Nebijā m gaidī juš i, ka itā ļ i tik ļ oti mī l marinē tu VISU, no rī ta karstuma bija tikai omlete ar desiņ ā m : ) un jogurtiem + kapuč ī no ar caurspī dī gā m š ķ iņ ķ a sviestmaizē m))))) Nu, graudaugi)) Vakariņ as labā kas: marinē tas uzkodas bufete, tad ē dienkartē , kauns, mē s ar š o pā rtikas sistē mu netikā m galā ilgu laiku, tad paldies Dievam, ka sakā rtojā s))) Vispā r ar pā rtiku pietiek, lai ķ ermenis funkcionē tu, bet bez volā niem ir daž ā di ))) Ē d garī go barī bu, tu esi Itā lijā ) Dedzī ba, pieklā jī ba un tā lredzī ba no viesmī ļ iem ir pelnī juš i atseviš ķ u rindu - visi ir tikai mī lī š i! Bet paš us itā ļ us, gan pilsē tas (valsts) iedzī votā jus, gan atpū tniekus viesnī cā , pā rsteidza viņ u trokš ņ oš ana (nu, mē s negaidī jā m, ka viņ i visu laiku runā ja nomodā un ar tā du skaļ umu, ar kā du krievi strī das ), un tas, ka bē rniem bija atļ auts VISS, lī dz pat staigā š anai pa galvu un kliedzieniem gandrī z ar ultraskaņ u, kas vecā kus aizkustina tik ļ oti, ka viņ i uzreiz sā k bildē t sava mī ļ otā bē rna palaidnī bas. Es visu saprotu, bet vajag padomā t arī par citiem cilvē kiem, vismaz reizē m. , izklaidī gi no skatiem, otrkā rt, pludmalē sauļ ojā mies un peldē jā mies tieš i laikā mazo pusdienu pā rtraukumam (no 12-14.15), jā , kaitī gā saule, bet klusumā , mierā un baudā vienam par otru! : ) . mums bija puspansija, tad pusdienas laiku nolikā m paš i, ī paš i tā pē c, ka pā rtikas preces pirkā m BILLA vai tuvā kajā lielveikalā (iznā ca krietni lē tā k nekā restorā nos un fast food, kas maksā tikpat, cik kafejnī cā s).
Uz Venē ciju devā mies 6.50 un ieradā mies 11.30, brī vais laiks lī dz 18. apbrī nojami, kā laiks un sā lsū dens ir než ē lī gs pret apbrī nojamā m pilī m . . bijā m uz Rialto tilta, Piazza San Marco un apgā jā m visu ( nu gandrī z) š aurā s un Ļ OTI š aurā s pilsē tas ieliņ as; Tas bija lieliski! Ļ oti pā rpildī ts, un suvenī ru cenas ir pā rmē rī gas, lai gan tā s ir viegli nopē rkamas (nav daudz, bet jū s uzvarē sit). 23.30 mū s atveda atpakaļ uz viesnī cu.
Dienu vē lā k mē s devā mies uz Romu. Ak, š ī ir atseviš ķ a dziesma! Brī niš ķ ī ga, valdzinoš a, satriecoš a ar daž ā du laikmetu kombinā ciju! Pa ceļ am uz to mē s, iespē jams, pabraucā m garā m vairā kiem desmitiem tuneļ u kalnos, un, braucot starp kalni uz tilta, un zem tevis ir ieleja, un tu esi mā koņ u lī menī - tas ir kaut kas neaprakstā ms! Un, ja iespaidu par Venē ciju aizē noja daž as nobruž ā tas pilis un citas ē kas, tad Roma dzī voja pilnī bā atbilst cerī bā m! Lai vairā k vai mazā k uzmanī gi apietu, vajag vismaz nedē ļ u, kuras mums nebija. Tomē r apskatī jā m Kolizeju, forumus, bijā m Venē cijas laukumā , pie Trevi strū klakas, Vatikā nā pie Sv. Pē tera katedrā le, un tikko klī da pa ielā m, Jā , kalnos Romā ir 2 metro lī nijas (A un B), stacijas ir ē rti izvietotas netā lu no galvenajiem apskates objektiem, un zem galvenajiem staciju nosaukumiem, tas ir parakstī ja, kas tieš i š eit atrodas - tū rists ir tikai dā vana! Paš as stacijas ir drū mas: slikti apgaismota, nulles dekorā cija (a la no amerikā ņ u asa siž eta filmā m), bet ar plazmas paneļ iem, kas pā rraida futbola spē les un reklamē "spamu" no skaļ ruņ a 8-) Un B lī nijā vispā r vilcieni ir visi krā sotas ar grafiti! Itā ļ u jaunieš i parasti nav vienaldzī gi pret š o "mā kslu": viņ i daž reiz var novilkt kā du vē sturiskas ē kas pavedienu...š eit jums ir pasaules kultū ras centrs).
Dienu vē lā k devā mies uz Sanmarī no mazo neatkarī go valsti Itā lijas vidienē , kuras teritorija ir tikai 60kvadrā tkilometri atrodas Titano kalnā . Pts tur labas cenas. Cik kļ ū dī jā mies nenovē rtē jot š o mazuli Sanmarī no! Fascinē još s serpentī ns, kad aizraujas elpa, ja skaties uz leju, kad autobuss aizved uz paš u kalna virsotni, uz pilsē tvalsts vē sturisko centru; viduslaiku torņ i, sienas ar spraugā m, no kurā m paveras vienkā rš i neaprakstā ms skats (jā redz! ) Un uz kuriem VAR uzkā pt un pat tikt iekš ā ; jauki cilvē ki; miniatū rie laukumi un ielas - vā rdu sakot, sajū ta, ka no pasakas esi pā rcelts uz pili! Tas uz mani atstā ja neizdzē š amu iespaidu, un, godī gi sakot, pat š ķ ietami nenoliedzamā Venē cija nedaudz izbalē ja. Un Sanmarī no atrodas tikai 24 km no Rimini, tā pē c bija grē ks tur neapmeklē t. Nu, ieraudzī juš i pietiekami daudz nepasaulī gu skaistumu un ielikuš i pasē Sanmarī no vī zu (5 eiro), devā mies iepirkties. Baumas ir apstiprinā juš ā s: pateicoties ī paš iem nodokļ u likumiem, Sanmarī no pā rdotā s preces ir beznodokļ u un daudz lē tā kas nekā Itā lijā . Rezultā tā nopirkā m somas, makus, jostas ne tikai sev, bet arī visiem vecā kiem un draugiem Spriediet paš i: kvalitatī va ā das josta maksā.5 eiro (Romā un Venē cijā ledusskapja magnē tus pā rdeva par 4 eiro , Rimini magnē ti lē tā kie 2.5 eiro ), vidē ja izmē ra dā mu soma pilnī bā ā da, no iekš puses vienmē rī ga odere, - 30 eiro, liela - 60-70, biznesa ā das vī rieš u portfelis (ar nodalī jumu portatī vajam datoram ) - 40-50 eiro. Maskavā lī dzī gs portfelis, bet ne itā ļ u, bet gan Krievijā raž ots, maksā ja 7500 rubļ u, bet sievieš u itā ļ u ā das somu, ja tas nav uzpirkstenis, Maskavā var nopirkt par 1200-1300 rubļ iem. - kaut kas uz fantā zijas robež as
Atlikuš ā s 2 dienas bija godī gi gulē š ana pludmalē un peldē š anā s jū rā - ne velti nonā cā m piekrastē ! Miecē ts lī dz gandrī z š okolā des krā sai, tk. saule ir ļ oti karsta.
Svē tku rezultā ts: ja neņ em vē rā visā dus sī kumus, piemē ram, mazu bē rnu č ī kstē š anu, apjukumu vakariņ u nepieredzē š anas dē ļ un itā ļ u trokš ņ oš anu, pā rē jais bija vienkā rš i krā š ņ s – un maigā jū ra ar karsta saule un baltas smiltis, un pasaulslavenu pilsē tu (un š tatu! - Vatikā na un Sanmarī no) apskate - kultū ras dā rgumi, un iespē ja iepazī t valsti, tā s pļ avas, mež us, aramzemi, pilsē tiņ as ar pilī m, kamē r dodaties uz Venē cija vai Roma vai kur citur, un izdevī gi, skaisti, kvalitatī vi pirkumi, un no tā visa jū ra-jū ra-iespaidu jū ra! ! ! Labā ka medusmē neš a vienkā rš i nav! Un Itā lijā , ceru, atgriezī simies vē l ne reizi!