Отель. Вся информация вперемешку.
Окна номера выходили на противоположную сторону от моря. Но не сказала бы, что было тихо – мопеды, машины ездят круглосуточно. Ну и неспокойное Эгейское море напоминало о себе. Спали с открытым балконом, только пару раз накрывалась простынкой. Комаров не было. В номере – две кровати, одна тумбочка, два стула-кресла, столик, зеркало с полкой, холодильник, телевизор, шкаф с вешалками, теплые одеяла, фена нет. А что ещё надо для ночевки? Чисто, без насекомых - и прекрасно. Мебель обшарпанная, но в глаза не бросается. Один русский канал. Белье и полотенца (тоже давно не новые) меняют через день, об этом висит информация в ванной комнате. Сейф, закрывающийся на ключ, платный.
У подруги пропали шортики от пижамы. Через день обратились на ресепшен с вопросом – может вместе с бельем прихватили? Они куда-то позвонили, уточнили у нас цвет и попросили подойти вечером. В итоге отдали пакет с постиранными исчезнувшими шортами и чьим-то бюстгалтером (его конечно оставили там же) =)
Ветер действительно очень сильный. Цвет моря – нереальный, переходящий от ярко лазурного к насыщенному синему. Вода довольно теплая. Галька крупная, ступням неприятно. Есть подземный переход на пляж, но он около Бельведера. Лежаки и зонты платные, но мы как обычно на полотенцах. Плюс пляжа в том, что лежаки расставлены не близко к воде, как в Болгарии, и, значит, любителям полежать на камнях не надо долго ковылять до моря =) Бассейн, вход в который со стороны столовой, очень маленький и огорожен от дороги высоким забором. Навивал тоску, поэтому им не пользовались.
Сохнет всё долго из-за непрекращающегося нежаркого ветра. Вглубь острова и на берегу Средиземного моря такого урагана естественно нет.
Завтрак – яйца, омлет, сосиски, сыр, колбаса, консервированные фрукты, йогурт, арбуз, кекс, печенье, хлопья. Ужин в соседнем отеле 4* - несколько видов горячего и гарниров, суп, салаты, овощи, нарезка, дыня, арбуз, один раз в неделю ликер (мы застали мандариновый и клубничный), пирожное или желе, очень вкусное мороженое (4 вида) с глазурью (шоколадная/клубничная/карамельная). Один раз были королевские креветки. Напитки за отдельную плату. Вы садитесь, походит официантка и спрашивает номер комнаты и что будете пить. Маленький сок или чай стоят 2.8 евро, бутылка воды (примерно на 4 бокала хватает) – 1 евро.
У нас был ранний выезд, накануне предупредили на ресепшене о необходимости завтрака. В день отъезда спустились в условленное время – в баре чай/кофе и по 3 печеньки.
В комнате на 1-м этаже, где лежат папки турфирм, отдыхающие оставляют прочитанные книги, были даже 2 на русском языке.
В минимаркете при отеле обращайте внимание на сроки годности. Например, на бутылочках с кремом для тела они переклеены. Но продукты вроде все свежие.
Отельный гид Анна заинтересована была только в тех туристах, которые покупали экскурсии у неё. На наш первый (как оказалось и единственный) вопрос ответила, не повернув головы, сразу переключив внимание на кого-то другого. Больше ничего спрашивать не стали =)
У подруги был День Рождения, ей от отеля подарили маленькую бутылку вина и открытку.
Город.
Магниты от 1 евро и выше. Солнечные очки – от 5 евро. Встречаются интересные магазинчики с керамикой и сувенирами ручной работы. В старом городе они работают до 12 ночи.
Нашли довольно крупный супермаркет на улице Konstantinou.
Греки приветливые, улыбчивые, ненавязчивые. И вечером почему-то было совсем не страшно бродить по темным улочкам.
Различных кафе и ресторанов много, на любой вкус и кошелек. Обед обходился в среднем в 12 евро без спиртного. Чаще обедали в Jason№1, но в последний раз неприятно удивили – включили в счет лишнее блюдо. Поскольку у нас каждый платил сам за себя, то проверяли чеки (что весьма затруднительно, т. к. пишут неразборчиво и на своем языке). Но такой обман был один раз.
Русских – каждый второй.
На одной из трех улиц с ресторанами (недалеко от отеля, отходят как бы лучами от памятника) случайно встретили небольшой магазин с греческими натуральными сувенирами - мыло, масло, крема, сладости, пряности и т. п. - по заманчивым ценам. Когда пришли туда во второй раз, нам подарили по куску мыла. Видимо сама хозяйка нас обслуживала. И оба раза угощали конфетками.
Кроме всего прочего запомнился Археологический музей – множество закоулков, лестниц и помещений, не пропустите ни одно.
Прогулялись по стене старого города. Вход открыт по вторникам и субботам, находится слева после входа по ступеням на территорию Дворца Магистров. Билеты продаются в кассе Дворца. На самой стене никаких ограждений, имейте это в виду при экскурсии с детьми.
Ночной старый город и набережная с подсвеченными кораблями и лодками - волшебно.
Аквариум – интересно, но мало.
Город Линдос
Автобус от остановки у порта Мандраки. Время в пути - 1.5 часа, стоимость – 5 евро. По дороге набирает ещё людей. Во всех автобусах работает кондиционер, поэтому не жарко (вот бы у нас тоже до этого додумались. . ). При приезде мы разделились – кто-то пошел пешком, а кто-то стал наездником осликов (5 евро). Пешком подниматься к акрополю непросто – скользкие (! ! ! ) неудобные ступени, отсутствие ограждений. Ослики работают только в паре. Поэтому если человек один, то придется ждать ещё такого же беспарного, чтобы можно было отправиться в путь. Но как рассказали девчонки, этот вариант подъема тоже не принес удовольствия – было страшно удариться об стену (или что животное поскользнется) и отбили попы.
6 евро вход.
Обедали в ресторане на крыше на самом верхнем ярусе. Ветрено, но прекрасный вид на акрополь и сам Линдос.
Не забудьте найти амфитеатр.
Купаться решили в бухте св. Павла. Дойти до неё удалось не сразу, плутали в тесных улицах. Береговая линия бухты маленькая, поэтому сели в кафе. Переодевались в кустах, т. к. не нашли даже туалета. Хотя скорее всего он где-то обязательно был =) В воде у камней можно сделать очень красивые кадры. Сама же вода очень прозрачная, спокойная и теплая.
Сими.
Билеты на паром купили за несколько дней, за это нам было счастье – скидка. 17 евро туда-обратно. Отплытие в 10.00. Пришли к 9, нас погрузили в автобус и повезли на другой причал, за старый город. Сначала на остров (всё-таки очень мало времени на осмотр такой красоты), потом в монастырь. На всякий случай советую на пароме занять места на крытой палубе, там есть даже диваны. Но следите чтобы над вами не было кондиционера. В дальней от входа и ближней к туалетам палубе огромный немолодой бармен с голосом закоренелого моряка делает волшебный фраппэ. В городе я такую вкуснотищу так и не встретила.
Парк Родини.
Автобус 12 с надписью на табло Родини экспресс от порта Мандраки. 1 евро в один конец. Сами никогда не догадаетесь где выходить, поэтому попросите водителя выгнать вас на нужной остановке (там ещё церковь рядом). Ехать 15-20 минут. От остановки пройдите по ходу движения транспорта, перейдите дорогу, немного прямо мимо ресторана и вот вам парк. Не знаю насколько он большой в разные стороны, мы гуляли только вдоль речки сверху и прямо у воды. Обитатели - гуси, павлины, огромные рыбы. И ни одного человека. Если замечтаться, то может показаться, что находишься в сказке или фильме ужасов =) Древние развалины, водопады, цветы, туманы, эвкалипты. . И очень чисто. Даже фотографии получаются нереальными. Где-то читала, что парк будет интересен только при свободном времени любителям древностей. Неправда. Там очень красиво, спокойно, необычно, и он будет отличным дополнением к впечатлениям об острове. Обратно уезжали с той же остановки, на которую приехали. На том же самом автобусе. Но ждать пришлось минут 30.
http://www. ando. gr/eot/eng/info. htm Расписание автобусов и паромов постоянно обновляется
Монте Смит.
Ходили туда пешком. Оказалось довольно близко. Стадион, амфитеатр с тремя древними сиденьями, акрополь. Красиво и впечатляюще.
Теперь люблю Грецию наравне с Испанией.
Viesnī ca. Visa informā cija ir jaukta.
No istabas logiem pavē rā s skats uz pretē jo pusi jū rai. Bet es neteiktu, ka bija kluss – mopē di, maš ī nas brauc visu diennakti. Nu nemierī gā Egejas jū ra par sevi atgā dinā ja. Gulē jā m ar atvē rtu balkonu, tikai pā ris reizes apsegti ar palagu. Odu nebija. Istabā ir divas gultas, viens naktsgaldiņ š , divi krē sli, galds, spogulis ar plauktu, ledusskapis, televizors, skapis ar pakaramiem, siltas segas, nav fē na. Kas vē l vajadzī gs nakš ņ oš anai? Tī rs, bez kukaiņ iem – un lieliski. Mē beles ir nobruž ā tas, bet nav uzkrī toš as. Viens krievu kanā ls. Veļ a un dvieļ i (arī sen nav jauni) tiek mainī ti katru otro dienu, par to ir informā cija vannasistabā . Seifs, slē dzams ar atslē gu, samaksā ts.
Pazuduš i mana drauga pidž amas š orti. Dienu vē lā k viņ i vē rsā s reģ istratū rā ar jautā jumu - varbū t paņ ē ma kopā ar veļ u? Viņ i kaut kur zvanī ja, noskaidroja ar mums krā su un lū dza, lai mē s atnā kam vakarā.
Rezultā tā iedeva paciņ u ar izmazgā tiem š ortiem, kas pazuda un kā da krū š turis (protams tur atstā ja) =)
Vē jš tieš ā m stiprs. Jū ras krā sa ir nereā la, no spilgti debeszila lī dz dziļ i zilai. Ū dens ir diezgan silts. Oļ i ir lieli, nepatī kami pē dā m. Ir pazemes eja uz pludmali, bet tā atrodas netā lu no Belvederes. Sauļ oš anā s krē sli un lietussargi ir maksas, bet mē s, kā parasti, esam uz dvieļ iem. Pludmales priekš rocī ba ir tā da, ka sauļ oš anā s krē sli nav novietoti tuvu ū denim, kā Bulgā rijā , un tā pē c tiem, kam patī k gulē t uz akmeņ iem, nav ilgi jā brien lī dz jū rai =) Baseins, ieeja, kurā no ē damistabas puses ir ļ oti maza un no ceļ a norobež ota ar augstu ž ogu. Navitā la melanholija, tā pē c viņ i to neizmantoja.
Ž ā vē š ana prasa ilgu laiku nemitī gā vē sā vē ja dē ļ . Dziļ i salā un Vidusjū ras krastā tā das viesuļ vē tras, protams, nav.
Brokastis - olas, olu kultenis, desiņ as, siers, desa, konservē ti augļ i, jogurts, arbū zs, smalkmaizī tes, cepumi, pā rslas.
Vakariņ as tuvē jā.4 * viesnī cā - vairā ku veidu siltie ē dieni un piedevas, zupa, salā ti, dā rzeņ i, aukstie gaļ as gabali, melone, arbū zs, liķ ieris reizi nedē ļ ā (mandarī nu un zemenes atradā m), kū ka vai ž eleja, ļ oti garš ī gs saldē jums (4 veidi) ar glazū ru (š okolā de / zemeņ u / karamele). Reiz bija karaliskā s garneles. Dzē rieni par maksu. Tu apsē dies, pienā k viesmī le un prasa istabas numuru un ko tu dzersi. Neliela sula vai tē ja maksā.2, 8 eiro, ū dens pudele (pietiek apmē ram 4 glā zē m) - 1 eiro.
Mums bija agrā izrakstī š anā s, dienu iepriekš reģ istratū rā brī dinā jā m par brokastu nepiecieš amī bu. Izbraukš anas dienā devā mies lejā norunā tajā laikā - bā rā bija tē ja/kafija un pa 3 cepumiem.
1. stā va istabā , kur guļ tū risma aģ entū ru mapes, atradā s pat 2 grā matas krievu valodā , atpū tnieki atstā j izlasī tā s grā matas.
Viesnī cas mini tirgū pievē rsiet uzmanī bu derī guma termiņ iem. Piemē ram, uz ķ ermeņ a krē ma pudelī tē m tā s tiek pā rlī mē tas. Bet š ķ iet, ka ē diens ir svaigs.
Viesnī cas gidi Annu interesē ja tikai tie tū risti, kuri no viņ as iegā dā jā s ekskursijas. Viņ a atbildē ja uz mū su pirmo (kā izrā dī jā s, vienī go) jautā jumu, nepagriež ot galvu, uzreiz pā rvē rš ot uzmanī bu uz kā du citu. Neprasi vairs =)
Draugam bija dzimš anas diena, viņ ai uzdā vinā ja nelielu pudeli vī na un pastkarti no viesnī cas.
Pilsē ta.
Magnē ti no 1 eiro un vairā k. Saulesbrilles - no 5 eiro. Ir interesanti veikali ar keramiku un ar rokā m darinā tiem suvenī riem. Vecpilsē tā tie ir atvē rti lī dz 12 naktī.
Konstantinou ielā atradā m diezgan lielu lielveikalu.
Grieķ i ir draudzī gi, smaidī gi, neuzbā zī gi. Un vakarā nez kā pē c nemaz nebija bail klejot pa tumš ajā m ielā m.
Ir daudz daž ā du kafejnī cu un restorā nu katrai gaumei un budž etam. Pusdienas bez alkohola maksā ja vidē ji 12 eiro. Biež ā k pusdienojā m Dž eisonā Nr. 1, bet pē dē jā reizē bijā m nepatī kami pā rsteigti - rē ķ inā bija iekļ auts papildus ē diens.
Tā kā pie mums katrs maksā ja par sevi, tad pā rbaudī ja č ekus (kas ir ļ oti grū ti, jo raksta nesalasā mi un savā valodā ). Bet tā da maldinā š ana reiz bija.
Krievu valoda - katru sekundi.
Vienā no trim ielā m ar restorā niem (netā lu no viesnī cas, š ķ iet, ka tie aiziet kā stari no pieminekļ a) nejauš i satikā m mazu veikaliņ u ar grieķ u dabas suvenī riem – ziepē m, eļ ļ ā m, krē miem, saldumiem, garš vielā m u. c. – plkst. pievilcī gas cenas. Kad ieradā mies tur otro reizi, mums uzdā vinā ja ziepju gabaliņ u. Acī mredzot mū s apkalpoja pati saimniece. Un abas reizes cienā ja ar saldumiem.
Cita starpā atceros Arheoloģ ijas muzeju - daudzi kaktiņ i, kā pnes un telpas, nepalaid garā m nevienu.
Pastaigā jā mies gar vecpilsē tas mū riem. Ieeja ir atvē rta otrdienā s un sestdienā s, kas atrodas kreisajā pusē pē c ieieš anas pa kā pnē m uz Magistru pils teritoriju. Biļ etes ir pā rdoš anā pils kasē.
Uz paš as sienas nav ž ogu, paturiet to prā tā , ceļ ojot ar bē rniem.
Nakts vecpilsē ta un krastmala ar izgaismotiem kuģ iem un laivā m ir maģ iska.
Akvā rijs - interesanti, bet nepietiekami.
Lindas pilsē ta
Autobuss no pieturas pie Mandraki ostas. Ceļ ojuma laiks - 1.5 stundas, maksa - 5 eiro. Pa ceļ am uzņ em vairā k cilvē ku. Visos autobusos ir gaisa kondicionieris, tā pē c nav karsts (lai mē s arī par to bū tu padomā juš i. . ). Pē c ieraš anā s izš ķ ī rā mies - kā ds gā ja kā jā m, un kā ds kļ uva par ē zeļ a jā tnieku (5 eiro). Uzkā pt lī dz akropolei nav viegli - slideni (!!! ) neē rti soļ i, trū kst ž ogu. Ē zeļ i strā dā tikai pa pā riem. Tā pē c, ja ir tikai viena persona, tad jums bū s jā gaida vē l viena persona, kas nav pā rī , lai jū s varē tu doties ceļ ā . Bet kā meitenes teica, tad arī š ī kā puma versija prieku nesagā dā ja - bija bail trā pī t pret sienu (vai dzī vnieks paslī dē t) un nosist priesterus.
Ieeja 6 eiro.
Mē s pusdienojā m jumta restorā nā augš ē jā stā vā . Vē jains, bet lielisks skats uz akropoli un paš u Lindosu.
Neaizmirstiet atrast amfiteā tri.
Mē s nolē mā m peldē ties Sv. Pā vils. Uzreiz to sasniegt nebija iespē jams, viņ i klī da pa š aurajā m ieliņ ā m. Lī č a krasta lī nija ir maza, tā pē c apsē dā mies kafejnī cā . Viņ i pā rģ ē rbā s krū mos, jo neatrada pat tualeti. Lai gan visdrī zā k viņ š kaut kur bija bijis =) Ū denī pie akmeņ iem var uztaisī t ļ oti skaistus kadrus. Pats ū dens ir ļ oti dzidrs, mierī gs un silts.
Simi.
Biļ etes uz prā mi nopirkā m daž as dienas iepriekš , uz ko paveicā s - atlaide. 17 eiro turp un atpakaļ . Izbraukš ana plkst. 10.00. Ieradā mies 9, mū s iesē dinā ja autobusā un aizveda uz citu piestā tni, ā rpus vecpilsē tas. Vispirms uz salu (galu galā ļ oti maz laika tā da skaistuma apskatei), tad uz klosteri. Katram gadī jumam iesaku ieņ emt vietas uz prā mja segtā klā ja, tur ir pat dī vā ni. Bet pā rliecinieties, ka virs jums nav gaisa kondicionē š anas.
Uz klā ja, kas atrodas vistā lā k no ieejas un vistuvā k tualetē m, milzī gs, pusmū ž a bā rmenis ar iemī ļ ota jū rnieka balsi veido maģ isku frapu. Tik garš ī gumu pilsē tā vē l nebiju sastapusi.
Rodini parks.
12. autobuss ar uzrakstu uz tā feles Rodini express no Mandraki ostas. 1 eiro vienā virzienā . Jū s pats nekad neuzminē sit, kur izkā pt, tā pē c palū dziet, lai š oferis jū s izsit ā rā ī stajā pieturā (tuvumā ir arī baznī ca). Brauciet 15-20 minū tes. No pieturas dodieties satiksmes virzienā , š ķ ē rsojiet ceļ u, nedaudz taisni garā m restorā nam un š eit ir parks. Es nezinu, cik tas ir liels daž ā dos virzienos, mē s gā jā m tikai gar upi no augš as un tieš i pie ū dens. Iedzī votā ji - zosis, pā vi, milzī gas zivis. Un neviena cilvē ka. Ja sapņ ojat, var š ķ ist, ka atrodaties pasakā vai š ausmu filmā =) Senas drupas, ū denskritumi, ziedi, miglas, eikalipti. . Un ļ oti tī rs. Pat fotogrā fijas ir nereā las.
Kaut kur lasī ju, ka parks bū s interesants tikai brī vajā laikā senlietu cienī tā jiem. Nav taisnī ba. Tas ir ļ oti skaists, mierī gs, neparasts, un tas bū s lielisks papildinā jums salas iespaidiem. Izbraucā m no tā s paš as pieturas, kur ieradā mies. Tajā paš ā autobusā . Bet mums bija jā gaida 30 minū tes.
http://www. uno. gr/eot/eng/info. htm Autobusu un prā mju kustī bas grafiki tiek pastā vī gi atjauninā ti
Monte Smits.
Mē s tur devā mies kā jā m. Tas izrā dī jā s diezgan tuvu. Stadions, amfiteā tris ar trim senlaicī gā m sē dvietā m, akropolis. Skaisti un iespaidī gi.
Tagad es mī lu Grieķ iju lī dzvē rtī gi Spā nijai.