Собралась написать про мой любимый отель Корал Бич. Была там дважды в 2007 году: в марте и декабре. И надо заметить – разница есть. Все меняется, что и понятно. И поэтому у меня есть надежда, что что-то измениться и люди перед тем как дать согласие на путевку зайдут и посмотрят отзывы про отель. И определятся, чтобы потом не выражать свое недовольство. Хочу подчеркнуть – этот отель не для нуворишей, что привыкли к роскоши, не для любителей выпить и погудеть. Этот отель для спокойного отдыха, для тех кто любит уединение и море: дайвинг и просто плавание с маской. Поэтому, любителям напиваться и пошуметь не сюда (они тут очень скучают).
В этот отель приезжают постоянные клиенты: люди в возрасте и среднего достатка, любители ныряния. Очень приятные люди. Молодежь есть, но почти вся у бассейна в баре. Некоторые только к концу отдыха узнают что есть места для ныряния. Иностранцев достаточно. Чем мне нравиться этот отель, так это своими пляжами – огромные. Мы конечно думали во второй раз поехать в другой отель (ну для интереса), но остановились опять именно на этом из-за пляжей (почитайте отзывы, люди жалуються, что не возможно зайти в море). И не прогадали. Есть пляж для купания с песочком. Есть и нудистский пляж. Есть и пляж для ныряльщиков с кораллами и массой рыбок (в том числе и под пирсом). Очень удачно то, что кораллы есть рядом и начинающий ныряльщик или ребенок могут не бояться глубины. Дальше кораллы больше, но, разумеется, не дикие заросли. Главное, что рыбок там достаточно – есть на что посмотреть. Весной были медузы – не очень приятно (маленько пожалили). Зато у орла на пирсе были птенцы, которе уже становились на крыло. А в декабре он только вил гнездо (интересно наблюдпть). В декабре, почему-то нерестились рыбы, похожие на скумбрию (длинноносые и плавают стайкой). Так прикольно выпрыгивали. Скаты были на пляже только весной, а зимой уходили на глубину. Зимой были и черепахи. Обнаружили под пирсом молодую рыбу-наполеон. Узнали только потому, что были на экскурсии (от гида) на лодке с прозрачным дном и там их видели. Нас возили к Райскому острову: там коралловые сады, куча рыб (в том числе и огромные «наполеоны») и дельфины! Еще видели летучих рыб: не сразу догадались что это выпрыгивает и долго летит. Фото сделать не удалось. Рекомендую брать эту экскурсию у гида. Те кто взял у местного парня жаловались: он катал у отеля на шлюпке с окошечками на дне (очень пошарпаными, видимость ужасная). И вроде, некоторым (везучим) даже дороже, чем нам.
Ну что еще? При поселении баксов не давали и жили оба раза в 4-х, что далековато от центра. Но, нас это устраивало – удобнее к пирсу ходить и уединенно. Да и вообще после их сытных обедов лучше походить. Мне показалось, что в декабре кормили интереснее: лазанья, крабы, барбекю, сладкий картофель (запеканка чудо! ), мягкий сыр (типа фета) и протертые супы мне пришлись по вкусу. Салаты, выпечка бесподобны. Фрукты тоже есть – салат из дыни с апельсинами супер! А фреш из дыни – 2 бакса он стоит! Я рада, что попробовала. Из алкоголя нам понравился джин, остальное не…. Ну про напитки типа «Юпи» не стоит говорить – это не сок. Лучше вода. Интересно то, что в марте нам ее не давали. Только на разлив в стаканы. И с собой на экскурсии в сухпайке. А в декабре уже ставили в холодильник и у нас ее скопилось бутылок 5, зато в пайке не давали. Поэтому, лучше перед экскурсией уточнять что входит в сухпаек. И подушки не забудьте (они в номере в шкафу, как и сейф! ! ! ). Очень помогают подушки в переездах в автобусе.
Мы были на 2- экскурсиях в марте: Каир и Пирамиды и Луксор. Хочу сразу сказать, что мне показалось тяжелее именно поездка в Луксор. Объясню почему. В Каир помчались ночью, нас собрали в конвой и повезли. Там все быстренько посмотрели: Крепость Салладина, город, Каирский музей (очень интересно и ломает все школьные и институтские впечатления). Жаль, что фотики отбирают на входе (потом отдают, разумеется) и очень жалею, что не удалось купить открытки на входе в музей (не удобно расположено). Хорошо, что были в музее весной – видели золото Тутанхамона, а в декабре его увезли на «гастроли». А на сокровища из его гробницы стоит посмотреть, это не ювелирторг – фантазия обалденная у древних была. Кстати, сам Тутанхамон в Долине Царей (экскурсия в Луксор), но к нему не водят, есть более интересные гробницы. Пирамиды – есть (если повезет видно из окна самолета). Но, торговцы так досаждают приставанием («на подарок за 1 фунт») и их так много на 1 кв. м. , что ты только и занят тем, что отбиваешься от них. Не приятно. Я с одним поругалась прямо, бегал за нами, потом сдачу не хотел давать, короче ничего мы у него и не купили, но нервы друг другу измотали. Так что, теперь мне понятно, почему многие не могут рассказать как они побывали на Пирамидах. Еще нас кормили в ресторане на Ниле (напитки платно). Купили папирус (вроде настоящий) в лавке (всех загоняли). Очень интересный салон ароматов около Сфинкса, но нам набор за 60 баксов был дороговат. Общее впечатление от экскурсии хорошее. Хоть мы и вернулись около 22-00, нас в ресторане покормили (не забудьте чаевые).
Что касается поездки в Луксор, то хотя, он и ближе, но мы так долго и нудно добирались, что я не советую ехать детям. Тяжело и нудно. Туалет в автобусе закрывали (а в Каир ехали – не закрывали) и все ходили, на стоянке (платно, разумеется, но чисто) – очереди… Луксорский и Карнакский храмы великолепны! Но, в марте было так жарко и солнечно, что фотик не хотел снимать - перегревался. Воды выпили море. Подгорели (кепки обязательны). Переплывали Нил на лодках – там он пошире чем в Каире. Предупреждаю дам, что на выходе из лодок пацаны хватают за руки (типа помогают сойти) и вымагают бакшиш. Мне фунт не жалко, но они ж грязными руками хватают (и не всегда за руки, будьте готовы). В поездке опять заезды в лавки: камня, папирусов. Заказали картуши с именами (до сих пор ношу с удовольствием – серебро хорошее). Купили каркаде. Сразу скажу – он лучше, чем тот, что в лавках в Хургаде (мы покупали для сравнения). Гробницы царей – великолепные. Снимать там нельзя. Купили открытки на память. Кстати, бывалые говорят, да и на открытках видно, что Долина Цариц интереснее Долины Царей. Но, надо проситься, чтобы повели туда (а у вас не будет желания на такой жаре, это точно). Достаточно увидеть храм Царицы Хатшепсут. Вся его красота видна из космоса. Не верите? Проверьте. Очень все здорово. А рядом с ее гробницей, гробницы сановников, в том числе ее возлюбленного – архитектора. Это не видно, но внизу их погребальные камеры почти соприкасаются. Романтическая история, как впрочем и история Тутанхамона и Анхестамены. Ромео и Джульетта отдыхают. Но, я отвлеклась. Что хочу сказать: едете в Африку – возьмите теплые вещи. Ночью и в поездках прохладно.
Ну что еще рассказать? Как вы поняли, мы не сидели у бара или в номере, а ездили на экскурсии и купались в море. Пожаловаться не на что – ничего не ломалось. Ничем не травились (хотя аптечка полная лоперамида, угля и панадола с пластырем была). Кстати, если вы поскупитесь на обувь для плавания (в отеле в 2 раза дороже, чем в Хургаде), то на коралловом пляже порезы гарантированы. А какие там знатные ежи! Берегись! Поэтому мы купили тапки, и еще кое-что из снаряжения в Хургаде. Кстати, и чемоданы там дешевле (тетка за большой чемодан сторговалась за 160 грн. Курс вроде 100 баксов – 505 грн. ). Хлопковые ветровки с фирменным логотипом «Дайвинг-Клуб» дешевле не в отеле, а в Хургаде и в некотрых лавках аеропорта. Футболки прикольные можно покупать, а вот полотенца, хоть и дешевле, но все тут у нас есть (мы уже так обломались). Как, собственно и сувениры: чашки, пепельницы, магниты, пирамидки и прочая фиговинка есть и тут. Ездили мы в Хургаду на шатле гостиницы бесплатно. При поселении давали талоны (там еще было время для бесплатного бильярда и еще чего-то). Ездили и вечером и днем. Вечером страшновато. Днем – жарковато и грязновато. Так что выбирайте. Конечно, нужно торговаться. Но не всем дано. Правда, нам сбрасывали, если мы несколько вещей в одной лавке покупали. Хотя, те мелочи, что мы покупали и так были не дорогие. Так что все остались довольны. А вообще, главное, какой настрой на поездку. У нас оба раза все было хорошо – приятные воспоминания в суровых украинских буднях. Я думаю, если получиться, опять поедем в этот отель. Мы уже знаем чего ждать. Все нас устраивает и уборка и еда. Анимация была, но нам было некогда возиться с ними. В первый приезд в павильоне (который в декабре только собирали) чудесно пели два дядечки на английском. Были и детские дискотеки и вроде что-то для тех кто старше, но это по наслышке. Ничего не могу сказать. А вот что посоветую – тырить булочки из ресторана для рыбок, тогда можно поснимать их с пирса (только не афишировать кормление, кормить их не разрешают). Но, повезет тем, у кого есть подводный фотик – море у Корал Бич вас порадует. Ну вот и все, что хотела сказать.
Повторюсь: «водка пить, земля валяться» можно и на родине, а тут много интересного, что стоит увидеть. Загадывайте желания – они сбываються. Только правильно загадывайте. Хорошего путешествия!
Es grasī jos rakstī t par savu iecienī tā ko Coral Beach viesnī cu. 2007. gadā es tur biju divas reizes: martā un decembrī . Un jā atzī mē , ka ir atš ķ irī ba. Viss mainā s, kas ir saprotams. Un tā pē c man ir cerī ba, ka kaut kas mainī sies un cilvē ki ienā ks un apskatī s atsauksmes par viesnī cu, pirms piekritī s biļ etei. Un viņ i izlems, lai vē lā k neizteiktu savu neapmierinā tī bu. Gribu uzsvē rt, ka š ī viesnī ca nav domā ta jaunbagā tniekiem, kuri ir pieraduš i pie greznī bas, nevis tiem, kam patī k iedzert un rosī ties. Š ī viesnī ca ir paredzē ta relaksē još ā m brī vdienā m tiem, kam patī k privā tums un jū ra: nirš ana un snorkelē š ana. Tā pē c piedzerš anā s un trokš ņ oš anas mī ļ otā ju š eit nav (viņ iem š eit ir ļ oti garlaicī gi).
Uz š o viesnī cu ierodas pastā vī gie klienti: cilvē ki vecumā un vidē jiem ienā kumiem, nirš anas entuziasti. Ļ oti jauki cilvē ki. Jaunī ba ir, bet gandrī z viss baseins pie bā ra. Daž i tikai atvaļ inā juma beigā s uzzina, ka ir vietas nirš anai. Pietiekami daudz ā rzemnieku. Man patī k š ajā viesnī cā tā s milzī gā s pludmales. Protams, domā jā m otrreiz aizbraukt uz citu viesnī cu (nu, prieka pē c), bet atkal piestā jā m š ajā pludmaļ u dē ļ (lasī t atsauksmes, cilvē ki sū dzas, ka jū rā nevar tikt). Un viņ iem neizdevā s. Ir pludmale peldē š anai ar smiltī m. Ir arī kaila pludmale. Ir arī pludmale nirē jiem ar koraļ ļ iem un daudzā m zivī m (arī zem mola). Ļ oti paveicas, ka tuvumā ir koraļ ļ i un iesā cē js nirē js vai bē rns var nebaidī ties no dziļ uma. Tā lā k koraļ ļ i ir vairā k, bet, protams, ne savvaļ as biezokņ i. Galvenais, lai tur bū tu pietiekami daudz zivju – ir ko redzē t. Pavasarī bija medū zas - ne pā rā k jaukas (mazliet ž ē l). Bet ē rglim uz mola bija cā ļ i, kas jau bija uz spā rna. Un decembrī viņ š tikai dakš oja ligzdu (interesanti novē rot). Decembrī nez kā pē c nā rstoja skumbrijai lī dzī gas zivis (gardeguna un peld barā ). Viņ i tik labi izlē ca. Rajas pludmalē bija tikai pavasarī , un ziemā tā s devā s dziļ umā . Ziemā bija arī bruņ urupuč i. Zem mola atradā m jaunu Napoleona zivi. Viņ i uzzinā ja tikai tā pē c, ka bija ekskursijā (no gida) ar laivu ar caurspī dī gu dibenu un ieraudzī ja viņ us tur. Mū s aizveda uz Paradī zes salu: tur ir koraļ ļ u dā rzi, daudz zivju (tostarp milzī gie Napoleoni) un delfī ni! Viņ i redzē ja arī lidojoš as zivis: viņ i uzreiz neuzminē ja, ka tā izlec un ilgi lido. Fotoattē lu nevarē ja uzņ emt. Es iesaku apmeklē t š o ekskursiju gida pavadī bā . Tie, kas aizņ ē mā s no vietē jā puiš a, sū dzē jā s: viņ š pie viesnī cas brauca ar laivu ar logiem apakš ā (ļ oti nobruž ā ts, redzamī ba briesmī ga). Un š ķ iet, ka daž i (laimī gie) ir pat dā rgā ki par mums.
Kas vē l? Apmetoties viņ i nedeva naudu un abas reizes dzī voja 4, kas ir tā lu no centra. Bet, mums derē ja - ē rtā k bija aiziet lī dz molam un pabū t vienam. Un vispā r pē c viņ u sā tī gajā m vakariņ ā m labā k pastaigā ties. Man likā s, ka decembrī ē diens bija interesantā ks: lazanja, krabji, bā rbekjū , saldie kartupeļ i (brī nums kastrolis! ), Mī kstais siers (kā feta) un biezzupas, kas man patika. Salā ti, konditorejas izstrā dā jumi ir nesalī dzinā mi. Ir arī augļ i - meloņ u salā ti ar apelsī niem ir super! Svaiga melone - 2 dolā ri maksā ! Priecā jos, ka mē ģ inā ju. Kas attiecas uz alkoholu, mums dž ins patika, pā rē jiem nē . Nu, nav vē rts runā t par tā diem dzē rieniem kā “Jupi” - tā nav sula. Labā ks ū dens. Interesanti, ka martā mums neiedeva. Tikai ielieš anai glā zē s. Un ar jums ekskursijā s sausā s devā s. Un decembrī jau ielika ledusskapī un mums bija 5 pudeles, bet devas nedeva. Tā pē c labā k pirms ekskursijas noskaidrot, kas ir iekļ auts sausajā devā . Un neaizmirstiet spilvenus (tie atrodas istabā skapī , tā pat kā seifs!! ! ). Braucot autobusā , ļ oti palī dz spilveni.
Martā bijā m 2 ekskursijā s: Kairā un piramī dā s un Luksorā . Uzreiz gribu teikt, ka man š ķ ita, ka brauciens uz Luksoru bija grū tā ks. Es paskaidroš u, kā pē c. Naktī steidzā mies uz Kairu, mū s savā ca konvojā un aizveda. Visi tur ā tri apskatī ja: Saladinas cietoksnis, pilsē ta, Kairas muzejs (ļ oti interesanti un lauž visus skolas un koledž as iespaidus). Ž ē l, ka pie ieejas atņ em kameras (tad tā s, protams, atdod) un ļ oti nož ē loju, ka pie muzeja ieejas (nav ē rtā vietā ) nepaguvu nopirkt pastkartes. Labi, ka pavasarī bijā m muzejā - redzē jā m Tutanhamena zeltu, un decembrī viņ u aizveda "tū rē ". Un dā rgumi no viņ a kapa ir apskates vē rti, tas nav juvelieris - senajiem cilvē kiem bija apstulbusi fantā zija. Starp citu, pats Tutanhamons atrodas Karaļ u ielejā (ekskursija uz Luksoru), bet viņ i viņ u neņ em, ir interesantā kas kapenes. Piramī das - jā (ja paveiksies var redzē t no lidmaš ī nas loga). Bet tirgotā ji ir tik kaitinoš i ar ķ emmē š anu (“dā vanā par 1 mā rciņ u”), un to uz 1 kv. m ir tik daudz, ka tu esi aizņ emts tikai ar to cī ņ u. Nav jauki. Es ar vienu tieš ā veidā cī nī jos, skrē ju pē c mums, tad negribē ju dot maiņ u, ī si sakot, mē s no viņ a neko nepirkā m, bet mē s izsmē lā m viens otra nervus. Tā tad, tagad es saprotu, kā pē c daudzi nevar pateikt, kā viņ i apmeklē ja piramī das. Mū s paē dinā ja arī restorā nā pie Nī las (dzē rieni par maksu). Papirusu (kā ī stu) nopirkā m veikalā (visi brauca). Ļ oti interesants smarž u salons pie Sfinksas, bet komplekts par 60 dolā riem mums bija nedaudz dā rgs. Kopē jais iespaids par ekskursiju ir labs. Lai gan atgriezā mies ap 22-00, tikā m paē dinā ti restorā nā (neaizmirstiet dzeramnaudu).
Kas attiecas uz braucienu uz Luksoru, lai gan tas ir tuvā k, mē s ceļ ojā m tik ilgi un nogurdinoš i, ka bē rniem neiesaku braukt. Tas ir grū ti un garlaicī gi. Tualete autobusā bija ciet (bet neaizvē ra, kad brauca uz Kairu) un visi gā ja, autostā vvietā (par maksu, protams, bet tī ri) - bija rindas. . . Luksora un Karnakas tempļ i ir lieliski! Bet, martā bija tik karsts un saulains, ka kamera negribē ja uzņ emt - pā rkarsa. Ū deņ i dzē ra jū ru. Apdegusi (nepiecieš ami vā ciņ i). Viņ i š ķ ē rsoja Nī lu ar laivā m – tur tā ir platā ka nekā Kairā . Brī dinu dā mas, ka pie izkā pš anas no laivā m puiš i satver aiz rokā m (tā pat kā palī dz izkā pt) un izspiež bakš eš us. Man nav ž ē l mā rciņ as, bet viņ i to satver ar netī rā m rokā m (un ne vienmē r aiz rokā m, esiet gatavi). Ceļ ojumā atkal veikalu apmeklē jumi: akmens, papiruss. Pasū tī ju kartuš us ar nosaukumiem (joprojā m ar prieku nē sā ju - sudrabs ir labs). Nopirka karkadu. Uzreiz jā saka, ka tas ir labā ks par Hurgadas veikalos esoš o (nopirkā m salī dzinā jumam). Karaļ u kapenes ir lieliskas. Tur nevar š aut. Nopirka pastkartes. Starp citu, pieredzē juš i cilvē ki saka, un pat pastkartes liecina, ka Karalieņ u ieleja ir interesantā ka nekā Karaļ u ieleja. Bet, jā lū dz, lai tevi tur aizved (un tā dā karstumā nebū s vē lmes, tas ir skaidrs). Pietiek, lai redzē tu karalienes Hatshepsutas templi. Viss tā s skaistums ir redzams no kosmosa. Netici? Pā rbaudiet. Viss ir ļ oti forš i. Un blakus viņ as kapam augsto personu kapenes, tostarp viņ as mī ļ otā arhitekta kapenes. Tas nav redzams, bet zemā k viņ u apbedī š anas kameras ir gandrī z pieskaras. Romantisks stā sts, kā arī stā sts par Tutanhamenu un Anhestamenu. Romeo un Dž uljeta atpū š as. Bet es novirzos. Ko es gribu teikt: ja jū s dodaties uz Ā friku, ņ emiet siltas drē bes. Naktī s un izbraucienos vē ss.
Nu ko lai vē l stā sta? Kā jū s saprotat, mē s nesē dē jā m pie bā ra vai istabā , bet devā mies ekskursijā s un peldē jā mies jū rā . Nav par ko sū dzē ties - nekas nesalū za. Viņ i nebija ne ar ko saindē ti (lai gan bija aptieciņ a pilna ar loperamī du, oglē m un panadolu ar plā ksteri). Starp citu, ja taupa uz peldē š anas apaviem (viesnī ca ir 2x dā rgā ka nekā Hurgadā ), tad koraļ ļ u pludmalē griezumi garantē ti. Un kā di tur cē li ež i! Uzmanies! Tā nu nopirkā m č ī bas un vē l kā du ekipē jumu Hurgadā . Starp citu, arī č emodā ni tur ir lē tā ki (tante par lielu koferi notirgoja 160 UAH. Kurss ir kā.100 dolā ri - 505 UAH. ). Kokvilnas vē jjakas ar raksturī go Diving Club logo ir lē tā kas nevis viesnī cā , bet gan Hurgadā un daž os lidostas veikalos. Var nopirkt forš us T-kreklus, bet dvieļ us, lai arī lē tā k, mums te ir viss (tā jau esam norā vuš ies). Tā pat kā patiesī bā , š eit ir arī suvenī ri: krū zes, pelnu trauki, magnē ti, piramī das un citas figovinkas. Mē s devā mies uz Hurgadu ar viesnī cas shuttle bez maksas. Norē ķ inoties tika doti taloni (vē l bija laiks bezmaksas biljardam un vē l kaut kam). Ceļ ojā m vakarā un pa dienu. Naktī s ir baisi. Dienas laikā ir karsts un netī rs. Tā pē c izvē lieties. Protams, ka ir jā kaulē jas. Bet ne visiem ir dots. Tiesa, viņ i mū s izgā za, ja vienā veikalā nopirkā m vairā kas lietas. Lai gan tie sī kumi, ko nopirkā m un tā tad, nebija dā rgi. Tā tad visi bija laimī gi. Vispā r galvenais ir kā ds noskaņ ojums ceļ ojumam. Abas reizes ar mums viss bija kā rtī bā – patī kamas atmiņ as skarbajā ukraiņ u ikdienā . Domā ju, ja iespē jams, uz š o viesnī cu dosimies vē lreiz. Mē s jau zinā m, ko sagaidī t. Esam apmierinā ti gan ar uzkopš anu, gan ē dinā š anu. Animā cija bija, bet mums nebija laika ar tā m ķ ē pā ties. Pirmajā paviljona apmeklē jumā (kurš tikko tika salikts decembrī ) divi onkuļ i lieliski dziedā ja angliski. Bija arī bē rnu diskotē kas un kaut kas tiem, kas ir vecā ki, bet tas ir dzirdams. Es neko nevaru pateikt. Bet ko es iesaku nozagt bulciņ as no restorā na zivī m, tad var izņ emt no mola (tikai nereklamē jiet baroš anu, barot nedrī kst). Bet, laimē jies tiem, kam ir zemū dens kamera - jū ra Koraļ ļ u pludmalē jū s iepriecinā s. Nu, tas ir viss, ko es gribē ju pateikt.
Atkā rtoju: “iedzert š ņ abi, mī dī t zemi” var izdarī t mā jā s, tač u ir daudz interesantu lietu, ko ir vē rts redzē t. Izsakiet vē lmes - tā s piepildā s. Vienkā rš i uzminiet pareizi. Lai tev labs ceļ ojums!